SPORTURI  »  HANDBAL  »  MONDIALE

Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență

Cristina Neagu după un meci al naționalei Foto Raed Krishan (GSP)
Cristina Neagu după un meci al naționalei Foto Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 11:00 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 11:26

Cristina Neagu, 35 de ani, nu a jucat niciun minut la Trofeul Carpați și s-a antrenat separat față de restul colegelor.

Interul stânga acuză dureri la genunchiul drept și duminică a venit în București pentru noi investigații și pentru a face o infiltrație. Căpitanul naționalei s-a accidentat la genunchiul drept (leziune corner postero-medial) în partida de la București cu DVSC Schaefller din Liga Campionilor. Ea pleacă la Cluj și se va alătura echipei în această seară. 

Stafful tehnic nu o va folosi în prima partidă de la turneul final cu Chile și speră s-o aibă aptă la meciul decisiv cu Serbia de duminică, 3 decembrie. „Din păcate, Cristina Neagu are încă dureri la genunchi și situația ei este incertă în continuare ", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Primul meci pentru naționala antrenată de Florentin Pera este chiar pe 1 decembrie, contra handbalistelor din Chile, următoarele partide fiind programate pe 3 decembrie, cu Serbia, și pe 5 decembrie, cu Danemarca. Obiectivul pentru CM este clasarea pe unul dintre locurile 1-7 pentru a putea participa la un turneu preolimpic.

Dominație la Max » Verstappen a reușit în 2023 cinci performanțe nemaivăzute în Formula 1
RECORDURI
Dominație la Max » Verstappen a reușit în 2023 cinci performanțe nemaivăzute în Formula 1

Diana Lixăndroiu, chemată de urgență la naționala României, în locul Cristinei Neagu

Diana Lixăndroiu, 18 ani, jucătoarea echipei CSM Slatina, a fost convocată la naționala României, urmând ca în perioada următoare să participe la Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia. Lixândroiu evoluează pe poziția de inter stânga, aceeași pe care evoluează și Cristina Neagu. Anunțul oficial a fost făcut de club în această dimineață. 

Diana Lixăndroiu a fost în tratament la Cluj-Napoca pentru problemele la spate, tratament pe care l-a încheiat săptămâna trecută. Azi face circuitul medical de la INMS. Ea a fost nominalizată pe lista extinsă de 35, deci poate merge la Mondiale. Astfel că România va merge cu 19 jucătoare, în loc de 18. 

Cristina va face deplasarea, dar sunt semne mari de întrebare privind o posibilă intrare pe teren. Ar fi ultimul ei Mondial. 

26 de ediţiiale Campionatului Mondial a bifat echipa României, fiind singura naţională care a participat la toate

Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență
Diana Lixăndroiu în centrul bucuriei după victorie Foto Facebook FR Handbal

Diana Lixăndroiu pentru GSP: „Vreau să fiu cea mai bună, un fel de Cristina Neagu”

Diana Lixăndroiu, interul stânga de la CSM Slatina, este unul dintre liderii naționalei de tineret a României, medaliată cu bronz la Campionatul European desfășurat la Pitești și Mioveni, în acest an. 

„La 8 ani am mers la handbal, dar nu mi-a plăcut, pentru că exersam jocuri pe care le făceam și în fața blocului și m-am lăsat. M-am dus la judo. Dar la 9 ani am revenit la handbal datorită unei colege care mi-a spus că acum se joacă handbal. Am fost la sală și mi-a plăcut de la primul antrenament. Părinții au fost foarte fericiți că m-am dus la handbal pentru că aveam foarte multă energie. M-au susținut mereu.

Eu fiind mai înaltă, antrenorul m-a pus din prima pe inter stânga. Am făcut și multă pregătire individuală, domnul antrenor Victor Dăbuleanu mă chema la antrenamente cu fete mai mari și într-o parte a terenului aruncam la poartă. Atunci am început să mă perfecționez la aruncarea din săritură.

Au fost momente când m-am gândit și să mă retrag din handbal, pentru că nu eram mulțumită de mine. Eu voiam să fiu cea mai bună, un fel de Cristina Neagu. Am reflectat foarte mult la chestiunea asta și mi-am zis că atât timp cât mă voi autodepăși, voi continua să joc handbal. M-am bucurat când am fost chemată la lotul mare, am avut multe de învățat de la Cristina și de la celelalte fete”, a mărturisit Diana Lixăndroiu într-un interviu pentru GSP

Pe lângă școală și teme, îmi place să desenez și să citesc. Mă plimb cu prietenele, bem o cafea, stăm de vorbă. Îmi place să mă îmbrac cu lucruri mai largi, blugi, treninguri. Nu am un stil propriu neapărat.
- Diana Lixăndroiu pentru GSP

Cum ar putea arăta un prim 7 al României la Campionatul Mondial

România a jucat în cele 3 partide de la Trofeul Carpați cu multe fluctuații, cu probleme pe atac în inter stânga, de unde au lipsit Cristina Neagu și Sorina Grozav, dar cu o certitudine în zona centrală a apărării prin cuplul Pintea - Bucur. Selecționerul Florentin Pera a decis după competiție cine va rămâne acasă din lotul de 20 pe care l-a avut la dispoziție din data de 20 noiembrie. 

Portarul Elena Șerban și extrema stânga Ana Maria Tănasie sunt jucătoarele care au fost anunțate luni dimineață că nu vor merge la Campionatul Mondial. 

Pentru debutul de vineri, cu Chile, de la Campionatul Mondial se preconizează următorul prim „7”: Ciucă, Dincă, Bazaliu, Buceschi, Bucur, Seraficeanu, Pintea.

  • ROMÂNIA - CHILE - 1 decembrie, ora 19:00;
  • ROMÂNIA - SERBIA - 3 decembrie, ora 19:00;
  • ROMÂNIA - DANEMARCA - 5 decembrie, ora 21:30;

Citește și alte știri din handbal: 

Principala adversară a României de la Campionatul Mondial de handbal a suferit un eșec ȘOCANT » Selecționerul, complet descumpănit: „Nu ne putem prezenta așa”

EXCLUSIV La CSM București, pe bani publici, ești răsplătit și dacă nu ai îndeplinit obiectivele! GSP are clauzele din noul contract al lui Adi Vasile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
handsport
handsport  •  28 Noiembrie 2023, 19:32

.. eu cred ca Cristina Neagu va juca! ....

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Noiembrie 2023, 09:09

e un risc prea mare pt Neagu (poate e momentul sa renunte la nationala si sa joace numai la echipa de club)sa intre pe teren,o accidentare acum, poate sa puna punct activitatii(sa nu uitam banii cei mai multi vin din partea clubului)poate era mai bine sa fie adusa colega ei,Stoica ,e mult mai in forma , talentata si are destule jocuri tari in liga campionilor

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  27 Noiembrie 2023, 23:42
Postat de traian_v pe 27 Noiembrie 2023, 15:22

Diana Lixăndroiu are talent si tatuaje. Asa ca suntem in grafic.

Are tatuaje Lixandroiu?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează