SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

România, fără Cristina Neagu la Campionatul Mondial! Pe cine a convocat selecționerul Adi Vasile

Cristina Neagu (33 de ani) nu se află pe lista jucătoarelor convocate de Adi Vasile (39 de ani) pentru Campionatul Mondial din Spania, programat între 1 și 19 decembrie 2021.
Cristina Neagu (33 de ani) nu se află pe lista jucătoarelor convocate de Adi Vasile (39 de ani) pentru Campionatul Mondial din Spania, programat între 1 și 19 decembrie 2021.

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 18:01 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 18:55

Cristina Neagu (33 de ani) nu se află pe lista jucătoarelor convocate de Adi Vasile (39 de ani) pentru Campionatul Mondial din Spania, programat între 1 și 19 decembrie 2021. 

România va merge fără cea mai bună jucătoare la primul turneu final mondial cu 32 de echipe la start. Cristina Neagu a luat o pauză de la prima reprezentativă după Jocurile Olimpice, dar ia în calcul să revină în 2022. Interul stânga nu se regăsește acum pe lista celor 21 de jucătoare convocate de Adi Vasile. 

Începând cu data de 23 noiembrie, „tricolorele” vor desfășura o acțiune centralizată la București, înaintea deplasării în Spania. România a fost distribuită în grupa C, cu reprezentativele Norvegiei, Kazakhstan şi Iran, la Castello. 

O veste bună este revenirea Crinei Pintea (31 de ani). Pivotul de la Gyor s-a recuperat după o accidentare și a revenit cu poftă de joc în Liga Campionilor, marcând 5 goluri în victoria formației sale din week-end, 37-20 contra lui Kastamonu.

Lotul României pentru Campionatul Mondial din Spania

  • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
  • Jucătoare de câmp: Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă şi Mădălina Zamfirescu.

Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsească o echipă și mai bună. Nu e ceva definitiv!
- Adi Vasile, după anunțul făcut de Cristina Neagu la Jocurile Olimpice

Doar vaccinații au voie la Mondialul din Spania

Federația Internațională de Handbal a transmis că toate persoanele care vor lua parte la Campionatul Mondial, jucătoare, antrenori, oameni din staff, jurnaliști sau organizatori, trebuie să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului sau a trecerii prin boală. La sosirea în Spania, este necesar și un test cu rezultat negativ.

Citește și alte știri din handbal: 

CSM București, criticată după ultimul eșec din Liga Campionilor: „Au uitat handbalul! Nu ştiu dacă meritam mai mult”

Lovitură pentru CSM București » Interul dreapta titular a suferit o accidentare cruntă și va lipsi 6 luni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 Noiembrie 2021, 09:42

am avut un mare noroc..pt sferturi tb sa ne descurcam cu 3 echipe de pe continent,Olanda,Suedia si Norvegia

ceaiuri
ceaiuri  •  21 Noiembrie 2021, 16:39

cred ca e ultimul sezon pt Neagu(doar cei naivi mai cred ca Neagu poate sa mai prinda un turneu cand se joaca cel putin 4-5meciuri)si sa incerce sa fie ..secundul lui Vasile

6323784221028331
Lala Voina  •  18 Noiembrie 2021, 12:55

Dragi jurnalisti, pleaca la Campionatul mondial echipa Romaniei, vorbiti despre ea. Lasati o pe Neagu sa se odihneasca, joaca la Csm , antrenaeaza la Kaufland ,ajunge. Fiti prefesionisti!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează