SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINANCIAR

Cristina Neagu, milionară la CSM București! Câți bani a câștigat în 6 sezoane și ce salariu va încasa în noul contract + măriri și pentru Crina Pintea și Adi Vasile

Cristina Neagu pregătind o aruncare FOTO Cristi Preda
Cristina Neagu pregătind o aruncare FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 17:27 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 20:24

Ce se află în spatele faptului că CSM București a anunțat din luna noiembrie noi transferuri și prelungirea contractelor Cristinei Neagu și Crinei Pintea. 

CSM București a anunțat deja două noi transferuri pentru sezonul viitor, extrema stângă daneză Ema Friis și portarul naționalei României Daciana Hosu, dar și două prelungiri ale înțelegerilor, cu Cristina Neagu și Crina Pintea. 

Care este strategia clubului bucureștean și din ce motiv anunță pentru prima dată transferurile noi în noiembrie, dar s-a grăbit și cu prelungiriea contractelor unor jucătoare care oricum nu plecau de la CSM?

„Inginerii” financiare pe bani foarte mulți

Surse din handbalul românesc au confirmat pentru GSP.ro că managerii echipei campioane încearcă, probabil, să dribleze noile măsuri fiscale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, prin care sportivii nu vor putea fi plătiți cu salarii mai mari de 30.000. lei pe lună, aproximativ 6.000 de euro.

Toate aceste măsuri din Legea 296 din 26 octombrie 2023 nu se pot aplica contractelor în derulare și astfel, spun sursele, cei de la CSM au anunțat prelungirea contractelor, cu Cristina Neagu până în 2025, iar cu Crina Pintea până în 2026.

Surse din clubul bucureștean au dezvăluit că Neagu are un contract de 21.000 euro net, ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie 2024, clubul va cheltui lunar pentru cea mai iubită jucătoare a sa aproximativ 24.100 de euro, totul calculat la un salariu minim de 3.500 lei (cât se prefigurează că va fi salariul minim în România de la 1 ianuarie 2024), în total peste 289.000 euro anual.

Lui Neagu îi expira contractul cu CSM în vara lui 2024, dar în 10 noiembrie clubul bucureștean a anunțat prelungirea înțelegerii cu jucătoarea până în 2025, probabil, cel puțin în condiții similare din punct de vedere financiar. 

Neagu va împlini, în 26 august 2025, 37 de ani și până în vara lui 2023 a câștigat doar din contract la CSM București, fără bonusuri, aproximativ 1.300.000 de euro.

În perioada 2017-2023, cu Neagu în echipă, CSM și-a îndeplinit obiectivul european, calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, o singură dată, în 2018.

Gyor a avut grijă de buget

O situație similară a fost și la Gyor în anul 2020, când braziliencei Eduarda Amorim îi expira contractul și i-a fost prelungit încă un sezon. Cea mai bună jucătoare din lume în 2014, Amorim avea, în 2020, 34 de ani, era campioană monială cu Brazilia și câștigase cu Gyor de 5 ori Liga Campionilor și mai pierduse alte două finale.

Venită în 2009 la Gyor, Amorim avea, în 2020, 15 mii de euro pe lună la campioana maghiară, iar clubul i-a oferit prelungirea pentru încă un sezon, dar pe 12 mii de euro, și brazilianca a semnat.

Dus-întors cu profit 50%!

Pentru cel mai bun pivot din România, Crina Pintea, CSM București va cheltui aproximativ 195.600 de euro în anul 2024, la un contract de 14.000 euro pe lună, aproximativ 16.300 euro brut.

Crina Pintea, prin managerul său și cu bunăvoința conducerii CSM-ului, a obținut într-un singur an cea mai spectaculoasă mărire de contract, în valoare de peste 50%.

Cristina Neagu, milionară la CSM București! Câți bani a câștigat în 6 sezoane și ce salariu va încasa în noul contract + măriri și pentru Crina Pintea și Adi Vasile
Crina Pintea în acțiune Foto Imago

 În 2021, Pintea avea la CSM București 9.000 de euro net lunar, apoi a plecat la Gyor, pentru un sezon, pe 8.000 de euro și s-a întors la CSM în 2022 pe 14.000 euro, au spus sursele GSP.ro. 

Aceleași surse au confirmat că pentru antrenorul Adrian Vasile, plătit acum cu 12.000 euro net pe lună, de la 1 ianuarie CSM va scoate lunar din conturi suma de 14.100 euro, aproximativ 170.000 pe an.

Și nordicele își încalcă cuvântul

CSM București a anunțat deja și o nouă jucătoare străină din vara lui 2024: extrema stângă daneză Ema Friis, care, conform surselor GSP.ro, va câștiga 9.000 de euro pe lună. Din acest motiv, de la CSM va pleca iberica Jennifer Gutierrez.

Pentru postul de inter stânga, CSM a fost în tratative cu o altă jucătoare daneză, Kristina Jorgensen, care în vară va pleca de la Metz. Daneza își dăduse acordul ca să vină la CSM București, dar pe fir a intrat și Gyor, care a anunțat transferul nordicei.

Citește și alte știri din handbal:

CSM București a transferat portarul naționalei: „Mă bucur că au avut încredere în mine!”
CSM BUCUREȘTI
CSM București a transferat portarul naționalei: „Mă bucur că au avut încredere în mine!”
Rapid confirmă și după victoria cu Vipers: s-a distrat pe terenul revelației din „Liga Florilor” + Vâlcea și Brăila au oferit meciul sezonului
Liga Florior
Rapid confirmă și după victoria cu Vipers: s-a distrat pe terenul revelației din „Liga Florilor” + Vâlcea și Brăila au oferit meciul sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  19 Noiembrie 2023, 16:07
Postat de Sorin56 pe 18 Noiembrie 2023, 10:55

OK. Poate primăria Gyor baga 1.5 milioane de euro. Dar primăria București cât bagă? Și care e diferența de performanțe? Rămân la părerea că rolul unei primării nu este să se laude cu niște mercenari angajați în diverse domenii. Primăria ar trebui să se laude cu infrastructură rutieră , transport public eficient, confortul cetățenilor (apă caldă și căldură), școli moderne, spitale decente și așa mai departe.

Pai vezi care e diferenta dintre potenta financiara a orasului si Gyor si a Bucurestiului (numarul de locuitori), ce eforturi face Primaria Gyor pentru acele 1,5 milioane (foarte bine ca le da, datorita echipei de handbal feminin, orasul Gyor a devenit cunoscut la nivel mondial) si ce eforturi face Primaria Generala a Capitalei (din nou, foarte bine ca le face), daca vorbim de necesitati, primariile de peste tot au bugete pentru orice, buget pentru reabilitare, buget pentru necesitati (apa, caldura etc.), buget pentru divertisment, buget pentru sanatate etc. nu poti lua din bugetul pentru sport sa construiesti spitale, oricum de cand a venit Nicusor Dan se misca lucrurile, a inceput reabilitarea sistemului de termoficare a orasului, dar treburile astea dureaza, nu poti sa bati din palme si sa schimbi sute de km de tevi.

MaxiP
MaxiP  •  18 Noiembrie 2023, 20:09
Postat de florin44 pe 18 Noiembrie 2023, 15:53

Ma intreb, daca CSM ar fi avut SI rezultate, ce salarii s-ar fi oferit lui Neagu, Pintea, Adi Vasile etc.?? 21.000 euro/ luna?!? E fabulos pentru (ne)performanta in Romania!!! Daca erau la Gyor, Vipers, Metz sau prin Germania, Norvegia, Danemarca si aveau un asemenea salariu, iar rezultatele erau ca la CSM, erau aut demult! Numai in Romania se premiaza mediocritatea, nonperformanta!!!

Aha... ia vezi ce salarii se dau la Brest si vezi ce performante au facut. Bateti campii si vedeti lipsa de performanta in orice, de asta nu performam de fapt, pentru ca pentru noi nu exista asa ceva. Oricum nu o sesizam si cand o avem, de asta nu o mai avem, tot ce am avut bun a fost aruncat la gunoi ca fiind stricat.

papora
papora  •  18 Noiembrie 2023, 16:44
Postat de camcam pe 18 Noiembrie 2023, 14:58

alooo ciulnita ... nu va mai umpleti frigiderele ! daca vreti informatii despre gyor intrati pe site ul lor si va veti dumeri ! echipele de afara sunt transparente ,arata tot ,nu se ascund precum la csm . din bani publici la gyor vin sub un milion de euro restul e asigurat de audi plus inca vreo 15 firme ,otp bank .omv etc. atata timp cat din bugetul csm un anumit procent trebuie sa mearga parandarat , adica inapoi , noi nu vom stii exact cum sau cheltuit banii. sa nu mai dam in jucatoare , ele au poate un 20 % din toi acesti bani primiti de la primarie , restul in buzunarele cui nu trebuie ... ca la noi la nimenea

Despre asta am vb...dar nah...cine e pr....t destul, e fudul***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează