SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Cristina Neagu: ”Noi, fetele, ne dorim toate să câștigăm Liga, dar trebuie să fim realiste"

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2017 09:00

Cristina Neagu spune că fiecare vedetă de la CSM trebuie să se sacrifice pentru binele echipei. Cea mai bună jucătoare din lume abia așteaptă să joace în Liga Campionilor.

Cristina Neagu va juca din nou acasă. CSM București e a treia echipă din România pentru care interul stânga va evolua. După Rulmentul Brașov și Oltchim, Neagu va fi acum jucătoarea fostei campioane a Europei, CSM. A lăsat liniștea de la Podgorica pentru tumultuosul București, dar îi plac provocările. Știe că presiunea va fi mare, "dar am ajuns la un nivel care-mi permite să gestionez această situație", spune interul stânga.

Cu multe colege noi, cu o antrenoare daneză venită și ea în această vară, Cristina crede că va fi nevoie de timp pentru a se forma un Dream Team.

- Cristina, un nou început, sunt emoții?
- Sunt și emoții. Fiecare început e greu. Le cunosc pe fete, de atâția ani joc împotriva lor, dar nu am avut ocazia să vorbim îndeaproape. Trebuie să le cunosc foarte bine pentru că vor fi colegele mele de acum încolo și trebuie să știu, mai ales pe teren, ce le place, ce nu le place. E important. E însă prima zi, avem atâta drum în față, și nu-mi fac griji.

- E ca la școală, când îți cunoști profesorii și colegii?

- Să spunem că putem să facem o paralelă în acest sens. Sunt jucătoare valoroase, jucătoare cu personalitate, important e să punem valoarea individuală în slujba echipei. Atunci lucrurile vor merge bine.

Rolul lui Helle Thomsen

- Va fi o presiune imensă, pentru că așteptările sunt mari de la o echipă compusă numai din vedete, nu?
- Da, fără îndoială, dar lumea trebuie să înțeleagă că nu e ușor să formezi o echipă. Luăm drept exemplu Vardar Skopje. După patru ani de abia a reușit să joace o finală de Champions League. E nevoie de timp, indiferent ce jucătoare ai în echipă pentru că fiecare are un stil de joc, nu poți în câteva antrenamente să pui lucrurile la punct. Vom fi însă zi de zi la pregătire, gata să dăm totul. Cred că antrenorul va avea cel mai important rol. Helle va trebui să pună jucătoarele împreună, iar acestea să fie dispuse să se sacrifice pentru echipă.

- Ați avut, am înțeles, un program individual de pregătire foarte greu. Practic, nu prea ați avut vacanță?

- Ba am avut vacanță! Nu e același lucru să te antrenezi cu echipa sau de unul singur, când vrei tu. A fost un program destul de greu, dar pentru că am reușit să merg pe unde am vrut eu, nu m-a deranjat că am făcut și pregătire.

- Care are fi obiectivul de realizat în acest sezon?

- Cred că să ne calificăm în Final Four. Acolo se poate întâmpla orice. Ai o zi bună, joci finala, câștigi. Ai o zi proastă, joci pentru trei-patru. Nu trebuie pusă o presiune suplimentară. Noi, fetele, ne dorim toate să câștigăm trofeul, dar trebuie să fim realiste, mai sunt două echipe, Gyor și Vardar Skopje, care sunt la același nivel cu al nostru. Așa că obiectivul real și normal e calificarea în Final Four.

"Mi-am dorit să joc în fața propriilor suporteri"

- Ai amintit de Gyor, Vardar, CSM București, care ar fi a patra echipă cu potențial pentru Top 4?
- Cred că Metz, Ferencvaros, Rostov. Din cele trei, una va ajunge în Final Four, probabil.

- Va fi bătălie importantă între voi pentru un loc de titular la CSM.

- Avem multe meciuri și timp să jucăm toate, important e, cum am spus, să jucăm pentru echipă. Eu, una, voi evolua pe orice post unde voi fi trimisă, deși prefer să o fac ca inter stânga.

- Ce plusuri și minusuri vezi prin transferul tău de la Buducnost?
- Minusuri ar fi faptul că aici o să fie presiune, știu că lumea așteaptă multe de la mine. La Buducnost aveam mai multă liniște, nu jucam meciuri în campionat, mă concentram pe Liga Campionilor, nu se vorbea foarte mult în presă despre mine. Însă mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă, să joc în fața suporterilor care tot timpul mă rugau să vin să joc în România. Ne dorim să jucăm cu mulți oameni la meciuri, să umplem tribunele.

- Vei juca și meciurile de campionat?
- Sunt jucătoare la CSM și voi juca atât cât va decide antrenorul.

- Aveți o grupă accesibilă în Ligă, care vă dă timp să vă formați ca echipă.

- A picat bine această grupă, pentru că avem nevoie de timp și de meciuri ca să ne cunoaștem mai bine, să punem la punct relațiile de joc. Sunt însă echipe noi în Ligă, care vor să demonstreze ceva, dar nu sunt formații cu supernume, cum sunt în grupa principală, echipe cu care ne vom încrucișa. Drumul acesta e perfect pentru noi, avem timp să ne consolidăm până la bătăliile fantastice din Main Round. Noi ne concentrăm însă pe echipa noastră și cred că așa putem să facem multe. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
meltibi
meltibi  •  27 Iulie 2017, 06:56

Cred ca colegul Levente a uitat rezultatul ultimului meci , gyor-csm, ce durere, to mai la Budapest. .....

mariussilviu
mariussilviu  •  19 Iulie 2017, 11:26
Postat de Levente Megyesi pe 19 Iulie 2017, 10:31

Vă scoate hambalul din cap Győr!!! Hajrá Győr!!

draga levente, chiar si presedintele NOSTRU v-a indemnat sa invatati bine limba romana. Se scrie HANDBAL. Tu poate te referai la țambal.

755388904595631
Levente Megyesi  •  19 Iulie 2017, 10:31

Vă scoate hambalul din cap Győr!!! Hajrá Győr!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează