SPORTURI  »  HANDBAL  »  NEAGU S-A RETRAS

VIDEO Cristina Neagu s-a retras din „națională” » Meciul despre care spune, după 6 ani, că „am și acum coșmaruri cu el”

Cristina Neagu, în acțiune pentru România
Cristina Neagu, în acțiune pentru România

Articol de , - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 08:59 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 09:16

Marți seara, la revenirea în țară, superstarul României, Cristina Neagu (35 de ani), și-a anunțat oficial retragerea de la echipa națională, în contextul în care ultimul ei vis, calificarea la Jocurile Olimpice, nu mai este realizabil. Cu această ocazie, interul lui CSM București a făcut o recapitulare a carierei la națională și a numit meciul care îi dă și acum coșmaruri.

Cristina Neagu, desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume, și-a încheiat oficial cariera la echipa națională, alături de care a cucerit două medalii, bronzul la Campionatul European din 2010 și la Mondialul din 2015.

Cristina și-a încheiat cariera internațională cu apariții la 7 Campionate Mondiale pentru România, în care a înscris un total de 250 de goluri, doar 3 la acest ultim turneu final, în care problemele la genunchi au limitat-o la o singură apariție, în înfrângerea cu Germania.

România, locul 12 la Campionatul Mondial: cât de mult reflectă realitatea + ce urmează pentru cea mai iubită națională feminină
CAMPIONATUL MONDIAL
România, locul 12 la Campionatul Mondial: cât de mult reflectă realitatea + ce urmează pentru cea mai iubită națională feminină

Cristina Neagu, superstarul României, s-a retras de la națională: „Am dat totul. Ce am făcut pentru România va rămâne în istorie”

La revenirea în țară, Cristina, supranumită „Messi a handbalului”, a făcut o recapitulare a carierei pe care a avut-o sub tricolor.

„Sunt 17 ani de când joc pentru echipa națională, în care am dat totul, timp în care am și suferit două accidentări grave. Ce am reușit, două medalii, niște locuri bune, 4 și 5... timpul ne va spune dacă a fost mult sau puțin. 

Ce pot spune cu certitudine este că ce am făcut pentru echipa națională și în general în carieră cred că va rămâne în istorie.

Am spus dinainte că va fi ultimul Campionat Mondial pentru mine și că îmi doream enorm să ajung la Jocurile Olimpice, ar fi fost extraordinar pentru cariera mea la echipa națională.

Spun eu că am făcut multe lucruri frumoase pentru echipa națională. Unii le văd, alții mai puțin, dar am venit mereu cu inima deschisă, am dat tot ce am putut. Am venit și cu capul «rupt», și cu picioarele «rupte», drept dovadă am rămas lângă echipă și în perioada asta.

Nu am niciun regret, iubesc echipa națională, am iubit-o mereu mai mult decât orice altă echipă, a fost la cel mai înalt nivel pentru mine”, a comentat Cristina.

Cristina Neagu: „Și acum mai am coșmaruri cu meciul împotriva Cehiei”

Cris admite că există un meci care încă o bântuie. Este vorba despre duelul împotriva Cehiei de la Campionatul Mondial din 2017, din faza optimilor de finală, pe care România l-a pierdut la limită, 27-28, după ce avea 3 goluri în față la pauză. Neagu a înscris de 13 ori în acea partidă, insuficient pentru ca România să avanseze în sferturile competiției.

„Reconstrucția a început cumva din 2016, când nume importante s-au retras de la echipa națională. Totuși, am reușit să facem o echipă bună, să obținem cel puțin în perioada 2016-2018 rezultate bune, chiar dacă la Mondialul din 2017 am ieșit pe locul 10. Cred că și acum mai am coșmaruri cu meciul împotriva Cehiei.

Nu îmi imaginez ce înseamnă schimbul de generație, că nu avem 10 jucătoare trecute de 35 de ani, deși alte echipe au jucătoare trecute de 35 de ani care joacă foarte bine, la cel mai înalt nivel și sunt apreciate. Ce știu este că îmi doresc ca echipa națională să revină sus”, a spus Cristina, întrebată dacă este momentul ca echipa națională să schimbe liniile.

Mai multe știri din handbal:

Eliza Buceschi, după ce România a părăsit Campionatul Mondial: „Va lăsa urme”
HANDBAL FEMININ
Eliza Buceschi, după ce România a părăsit Campionatul Mondial: „Va lăsa urme”
A câștigat argint și bronz cu România la Mondiale și analizează prestația „tricolorelor” de la turneul final: „Locul ocupat este fix cel pe care îl merităm!”
CAMPIONATUL MONDIAL
A câștigat argint și bronz cu România la Mondiale și analizează prestația „tricolorelor” de la turneul final: „Locul ocupat este fix cel pe care îl merităm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
LostSociety
LostSociety  •  14 Decembrie 2023, 13:52
Postat de mehigh_ms pe 14 Decembrie 2023, 07:49

iti dai seama ce vorbesti?

Evident, ce performanțe are? De când a revenit în țară de la Buducnost, ce trofee a luat? Spune-mi!

mehigh_ms
mehigh_ms  •  14 Decembrie 2023, 07:49
Postat de LostSociety pe 13 Decembrie 2023, 09:34

Superstar? Această "Cris" nu mai face nimic de mai bine de 10 ani, este campioana voturilor, cea mai bună din sondaje, în rest, pe teren, modestă!

iti dai seama ce vorbesti?

mr90
mr90  •  13 Decembrie 2023, 09:48

Trebuia sa i se dea minute in meciul cu Chile, nu cu Germania. Daca s-ar fi retras inainte de acel meci fatidic probabil ca acum eram calificati mai departe

Vezi toate comentariile (5)
Comentează