SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Cristina Neagu se operează la umărul drept în Franţa

Cristina Neagu a impresionat întotdeauna prin forţa aruncărilor Foto: Raed Krishan
Cristina Neagu a impresionat întotdeauna prin forţa aruncărilor Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 20:56

Cea mai bună handbalistă din lume nu mai vrea să joace cu dureri la umărul drept şi a ascultat sfatul fostei sale antrenoare, Anja Andersen

Golgeter al Campionatului European din 2010, desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal cea mai bună jucătoare din lume anul trecut, Cristina Neagu nu mai joacă de trei luni. După ce şi-a prelungit angajamentul cu Oltchim, semnînd cel mai mare contract din handbalul românesc (150.000 de euro pe sezon), Neagu a anunţat că are probleme cu umărul drept. Nu a vorbit de problemele ei de sănătate decît după numirea ca antrenoare la Oltchim a danezei Anja Andersen. Aceasta a sfătuit-o să nu mai joace şi să meargă să se opereze!

A ascultat-o doar pe Anja
Chiar Andersen a luat-o pe Neagu în Danemarca, ducînd-o la Copenhaga la doctorul Uffe Jorgensen. Gabriela Rotiş Nagy, interul stînga de la Hypo Viena, care s-a operat la acelaşi medic pe vremea cînd juca la Slagelse, în Danemarca, a sfătuit-o însă pe Neagu să nu facă această greşeală. "Am fost la un pas să renunţ la sport din cauza acelui medic. Neagu să se gîndească bine!", i-a transmis Rotiş. Acelaşi mesaj şi de la Simona Gogîrlă, fosta ei coechipieră de la Rulmentul. "Nu te opera, nu vei mai fi la fel ca înainte!".

Neagu nu a ascultat-o decît pe Anja Andersen. A mai efectuat controale medicale în Belgia, România şi Austria, dar a urmat programul de recuperare transmis de doctorul danez. Degeaba, durerile au persistat şi Neagu a anunţat că se va opera. În Franţa însă, nu în Danemarca! "Am vorbit cu ea, mi-a spus că merge să se opereze. Am întrebat-o însă de ce a trebuit să aştepte trei luni? I-am dat şi exemple cu jucătoare care nu mai au aceeaşi putere în braţ ca înainte. Sînt două chiar la noi în echipă: Iulia Curea şi Vali Beşe. Mi-a spus însă că se va opera pentru a scăpa de dureri", a declarat selecţionerul Radu Voina.


I se prelungeşte automat contractul
Neagu îşi va primi banii pe toată perioada cît este accidentată, dar nu va putea pleca la finalul celor doi ani de contract. Înţelegerea ei cu Oltchim se va prelungi automat cu perioada cît ea va fi indisponibilă. Mai mult ca sigur însă, dacă se va opera, Neagu va rata viitorul sezon competiţional, dar şi Campionatul Mondial din Brazilia, din decembrie 2011.

"Face totul de capul ei!"
Cristian Gaţu preşedintele FRH, e foarte supărat pe Cristina Neagu. Într-un interviu pentru "Adevărul", Gaţu a declarat că "Neagu nu ţine cont de părerea clubului Oltchim sau a federaţiei. Face totul de capul ei. A făcut consultaţii în Danemarca şi Belgia, dar nu a prezentat nici o hîrtie care să ateste că e accidentată. Dacă nu se prezintă la vizita medicală a echipei naţionale, pe 24 mai, o să-i tăiem indemnizaţia olimpică".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  15 Mai 2011, 09:46

Domnilor Voina si Gatu, decizia ii apartine Cristinei Neagu. Noi toti ceilalti ii putem da sfaturi, fara sa pretindem insa ca detinem adevarul absolut sau ca experientele din viata unora sunt general valabile. Sunt convins ca stiti asta, dar pt. d-voastra interesul conteaza mai mult. Din interes, domnule Gatu, ati fortat-o sa joace in campionat si la nationalele de tineret si senioare. Si tot din interes (rezultatul imediat conteaza pentru mentinerea in functii, dupa d-voastra potopul) o fortati acum pe tanara Buceschi de la Baia Mare.

dorindeva
dorindeva  •  14 Mai 2011, 20:18

@..."A facut consultatii in Danemarca si Belgia, dar nu a prezentat nici o hartie care sa ateste ca e accidentata" Daca ceea ce spune ziarul Advarul este adevarat domnule Gatu cred ca trebuie sa cereti scuze Cristinei Neagu si sustinatorilor handbalului. Eu rog toti sustinatorii Cristinei, cei care-i stiu durerea sa vina maine la Valcea si sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care d-l presedinte Gatu sa realizeze ca handbalista numarul unu din lume Cristina Neagu este accidentata.

dorindeva
dorindeva  •  14 Mai 2011, 19:42

@... umarul cum suferea din cauza durerii in timp ce noi (voi domnilor) ne bucuram de succesul Romaniei, dadeam interviuri, faceam poze, planuri de viitor. Atunci Cristina Neagu era marea noastra campioana, roiam toti in jurul ei o inbratisam, o felicitam, iar acum o amenintam ca o vom sanctiona pentru ca nu mai poate suporta durerea, pentru ca va putea rata C.M. iar sansele noaste fara ea ar scadea si in aceleasi C.V.-uri unii nu vor putea trece inca un + Pacat domnilor, avem in curtea noastra o comoara, o minune, iar noi nu stim sa o pretuim. Toti cei cu sufletul curat fara interese, sunt alaturi de Cristina Neagu si-i doresc multa sanatate si o sfatuiesc sa faca ceea ce este mai bine

Vezi toate comentariile (17)
Comentează