SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Cristina Neagu: „Va exista handbal și după mine. Acum iau o pauză din națională, dar vreau să merg cu România la Jocurile Olimpice din 2024"

Cristina Neagu a jucat în ultimul meci, la Skopje, 25 de minute, după care a fost schimbată FOTO Raed Krishan
Cristina Neagu a jucat în ultimul meci, la Skopje, 25 de minute, după care a fost schimbată FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 04:04 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 09:29

Neagu a dat asigurări că, dacă va mai juca handbal la echipa de club, atunci va continua să vină și la echipa națională. Țelul ei pentru viitor: participarea cu România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

După victoria de la Skopje, 35-20, și calificarea la Mondialul din Spania, Cristina Neagu (32 de ani) și-a anunțat absența pentru un timp din echipa națională. Sunt tot felul de întrebări, tot felul de enigme, de ce acum, de ce a luat acesată decizie. Căpitanul "naționalei" României a vorbit despre această hotărâre, a încercat să aducă argumente, să explice.

Cristina Neagu despre...

... calificarea la Campionatul Mondial din Spania

„Sunt bucuroasă că după două decepții pe care le-am suferit, atât necalificarea la Olimpiadă, cât și în Final Four-ul Ligii Campionilor, vine această calificare la Campionatul Mondial. Sigur că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, am jucat împotriva Macedoniei un adversar mult mai slab cotat decât noi, însă e o calificare meritată. Mă bucur foarte tare că suntem singura națiune care s-a calificat la toate edițiile de Campionat Mondial și suntem mândre de asta”.

... decizia de a lua o pauză de la națională

Cristina Neagu: „Va exista handbal și după mine. Acum iau o pauză din națională, dar vreau să merg cu România la Jocurile Olimpice din 2024
Cristina Neagu a marcat de două ori în meciul cu Macedonia de Nord de la Skopje FOTO Raed Krishan

„Urmează o pauză pentru mine, cel mai probabil nu o să mai joc pentru echipa națională în 2021, însă sper ca de la anul să mă întorc cu mai multă energie și cu siguranță motivată pentru ce urmează. În primul rând am acumulat destul de multă oboseală și fizică și psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimii ani și cred că este un moment bun să mă odihnesc câteva luni după care să revin cu dorințe noi. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni și la echipa națională pentru că îmi doresc să mă calific încă o dată la o ediție a Jocurilor Olimpice”

... cum va arăta echipa națională fără Neagu?

„Suntem de abia în luna aprilie, mai sunt calificări pentru Campionatul European de la anul, este Campionatul Mondial din Spania. Așa cum am mai spus-o nicio echipă nu trebuie să depindă de vreo jucătoare. Ușor-ușor fetele vor învăța să joace și fără mine. În plus, nu vorbim de o retragere definitivă, vorbim despre o retragere temporară. Nu știu dacă acest cuvânt "retragere" e cel mai potrivit, ci pur și simplu am nevoie și eu de o pauză, să-mi reîncarc bateriile și să revin la echipa națională plină de dorință pentru performanță”

... o altfel de ieșire din scenă

„Dacă ne-am fi calificat la Tokyo e posibil să fi vorbit după Jocurile Olimpice de o retragere definitivă de la echipa națională. Însă dacă nu am reușit această calificare, cumva îmi doresc o altfel de ieșire din scenă de la echipa națională și poate din handbal. Pentru că dacă am vorbit de Jocurile Olimpice de la Paris deja o să am 36 de ani, dar mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să joc, să fiu la fel de motivată și plină de dorință de a face performanță”

... planuri de viitor

„Nu cred că echipa României va avea emoții în privința calificării la Euro 2022 fără mine. Sunt doar dpouă meciuri acum, vor urma alte patru în 2022, la care voi participa, dar trebuie să avem încredere în echipa națională. Există handbal și după Cristina Neagu pentru că la un moment-dat, într-un viitor destul de apropiat, mă voi retrage din handbal, așa că echipa națională va merge mai departe, așa cum a mers fără multe alte jucătoare”

2 medaliia câștigat Cristina Neagu cu ”naționala” de senioare a României: bronz la Euro 2010, bronz la CM 2015

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Cristina Neagu se retrage temporar de la „națională”! » „Urmează o pauză, începând cu acest moment”

Le-am spulberat! „Tricolorele” s-au distrat la Skopje și au obținut lejer calificarea la Campionatul Mondial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Aprilie 2021, 20:41

nu prea mai sunt jocuri..la europene mergem si fara..antrenor(merg doua echipe din patru)mondialul e in decembrie...ramane echipa de club daca mai joaca(la cat castiga nu se merite se renunte...jocurile din EHF incep prin octombrie....deci jumatate de an poate sta in concediu lejer

486296171535958
Nelu Stanciu  •  22 Aprilie 2021, 10:02

Deci burlănimea din sport i-a ordonat să îngroape şi olimpiada făcându-se că munceşte,

Vezi toate comentariile (2)
Comentează