SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Cristina Vărzaru e la primul Final Four din carieră cu o echipă românească: ”Nu credeam să mai ajung în Final Four!”

16 goluri a marcat Cristina Vărzaru pentru CSM în actuala ediție a Ligii Campionilor // FOTO Raed Krishan
16 goluri a marcat Cristina Vărzaru pentru CSM în actuala ediție a Ligii Campionilor // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2016 00:00

Cristina Vărzaru a câștigat de trei ori Liga, a fost golgeterul Ligii, dar e la primul Final Four din carieră cu o echipă românească.

Cristina Vărzaru e cea mai titrată jucătoare din lotul CSM-ului. A câștigat de trei ori Liga Campionilor pe când evolua la Viborg. La 36 de ani, extrema dreapta ajunge acum și la primul Final 4 din carieră, după schimbarea formatului, deși recunoaște că nu se mai aștepta. Asta pentru că a vrut să abandoneze cariera de jucătoare după ce a plecat de la Viborg, în 2012.

- Cristina, va fi primul Final Four pentru tine. Te așteptai?
- Da, sunt boboacă! Atunci când m-am întors în țară, din Danemarca, nu credeam că o să mai ajung să joc iar în Liga Campionilor. Uite însă că am ajuns în acest punct și mă bucur nespus pentru asta.

- Sunteți practic în semifinale. Câte semifinale ai jucat în carieră?
- Trei! La mine e simplu. A fost win-win! Am ajuns în semifinale, am câștigat și trofeul la Viborg. Sper să fie cu noroc și de data asta.

- Ați făcut cele mai bune meciuri ale sezonului cu Rostov. De unde această determinare?
- Toată lumea a conștientizat că sunt meciurile sezonului. Am arătat atitudine. Asta înseamnă cel mai mult, până la urmă. Să ai atitudine. E adevărat, noi am făcut la Rostov cel mai bun meci, dar trebuie să recunoaștem că și ele au prins o zi mai slabă. A contat enorm faptul că am câștigat la București, pentru ele a fost prima înfrângere a sezonului, moralul a fost de partea noastră. Apoi a fost experiența noastră superioară. Ele formează o echipă mai tânără.

- Când v-ați dat seama că vă puteți califica?
- De la începutul partidei. Nu am avut nici cel mai mic sentiment că putem pierde meciul. Le-am simțit de la București. Atunci când am apăsat accelerația, pe teren propriu, ne-am desprins repede la patru goluri. Sigur că tot noi am dat cu piciorul la oală și au venit ele peste noi cu două goluri. Pe final, la Rostov, nu am tremurat. Am gestionat doar rezultatul pentru că importantă era calificarea, nu la câte goluri învingem.

- Care e adversarul pe care vi-l doriți, Cristina, în Final Four?
- Cunoaștem valoarea tuturor echipelor, nu e niciuna slabă. Eu mă bucur că suntem aici, că am ajuns în Final 4. Un club tânăr ca al nostru, aflat la prima participare în Liga Campionilor, să ajungă între primele patru, este extraordinar! Din postura de câştigătoare a Ligii, vă spun că ar fi păcat să ne oprim acum aici. Dar sper să nu fie așa. Nu avem nimic de pierdut, trebuie să ne jucăm șansa și să ne bucurăm de momentele magice ale unui Final Four.

Tragerea la sorți e vineri

Vineri, la Budapesta, va avea loc tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor la feminin. Toate cele patru echipe calificate, CSM București, Buducnost Podgorica, Vardar Skopje și Gyor vor intra în aceeași urnă valorică.

Practic, CSM ar putea nimeri cu oricare dintre cele trei oponente. Team managerul CSM-ului, Nicolae Luca, va fi prezent la tragerea la sorți, la Budapesta urmând să se pună la punct toate detaliile turneului din 7-8 mai.

Echipele din Final Four

Buducnost Podgorica

  • campioana Muntenegrului, campioana Europei en titre
  • a participat la toate cele trei ediții de Final Four de când s-a schimbat sistemul. A câștigat în 2015 și a fost finalistă în 2014
  • a cucerit Liga Campionilor în 2012 și 2015, finalistă în 2014. Mai are 6 semifinale
  • e principala favorită la titlu și în acest sezon
  • Buget: 2 milioane de euro

Gyor Audi ETO

  • vicecampioana Ungariei, cea mai bogată echipă din handbalul feminin
  • a câștigat Liga la primul Final Four, disputat în 2013, iar anul trecut a ratat calificarea
  • a cucerit Liga Campionilor în 2013 și 2014 și a jucat alte 3 finale. Mai are în palmares 4 semifinale
  • e a doua favorită la titlul european
  • Buget: 5 milioane de euro

Vardar Skopje

  • campioana Macedoniei
  • a participat la toate cele trei ediții de Final Four de când s-a schimbat sistemul. A terminat pe locul 3 în 2014 și pe 2 în 2015
  • din cele 18 jucătoare ale echipei, 16 sunt "straniere"
  • e a treia favorită la câștigarea Ligii
  • Buget: 4 milioane de euro

CSM București

  • campioana României
  • e debutantă în Liga Campionilor
  • e văzută cu ultima șansă la câștigarea Ligii
  • Buget: 3,5 milioane euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  11 Aprilie 2016, 12:23

Sa nu uitam de 23:23 (12:13) obtinut la BUDUCNOST; de 22:24 (8:14) cu GYOR AUDI ETO (in repriza secunda 14 la 10 pentru CSM); si ceva mai urat 25:30 cu VARDAR... Oricum fetele noastre au demonstrat o putere de grup exceptionala cu Rostov si mizez pe acest aspect. Succes din toata inima !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează