SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Cristina Zamfir neagă că ar fi renunțat la echipa României: "Niciodată nu am spus că nu mai vin la națională!”

Cristina Zamfir în duel cu iberica Marta Mangue la Euro 2014 // FOTO Marius Ionescu
Cristina Zamfir în duel cu iberica Marta Mangue la Euro 2014 // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Antrenorul României, suedezul Tomas Ryde, a declarat despre Cristina Zamfir că a refuzat să mai vină la echipa națională. Jucătoarea neagă cu vehemență.

"Naționala" feminină a României se va reuni pe 4 iulie și va începe pregătirile în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Antrenorii Tomas Ryde și Costică Buceschi au stabilit lotul lărgit, dar între numele anunțate nu se găsește și cel al Cristinei Zamfir.

De altfel, suedezul Tomas Ryde a declarat într-un interviu acordat Gazetei, la turneul preolimpic de la Aarhus, că "Zamfir m-a anunțat că refuză să mai vină la echipa națională!".

Jucătoarea a citit declarația și a rămas contrariată. "Nu am vrut să vorbesc despre acest subiect pentru că echipa mai avea meciuri de disputat, nu am vrut să creez scandal. Nici acum nu vreau să mă cert cu nimeni. Vreau doar să lămuresc un lucru. Eu nu am spus niciodată că voi refuza să mai joc pentru echipa națională!", a spus interul stânga.

"Tu ești a patra opțiune pentru mine"

- Cristina, știi ce s-a spus, toată lumea vorbește că tu ai refuzat să mai joci la echipa națională cât timp antrenor va fi domnul Ryde.
- O să explic cum au stat lucrurile și fiecare o să înțeleagă cine are dreptate. Totul a pornit de la meciul cu Belarus, din deplasare, în preliminariile Euro 2018. Era anul trecut în octombrie. Domnul Ryde a vrut să mă lase în afara lotului de 16, iar eu i-am cerut explicații. Mi-a spus atunci. "Pentru mine tu ești a treia sau a patra opțiune pe post, sunt alte fete pe care mă bazez!". I-am transmis atunci că, dacă eu sunt a patra opțiune, mai bine nu mai vin. Că o să vin când o să fie nevoie de mine. Dar nu am spus nimic că refuz să vin, că vreau să fiu titulară, să nu fiu rezervă.

- S-a zvonit și faptul că te-ai certat cu Cristina Neagu, titulara postului de inter stânga.
- O aberație. Tocmai de asta am și vrut să lămuresc lucrurile, că și pe mine mă întreabă oamenii. "Dar de ce nu vrei să mai mergi la națională?". Cum să nu vreau? Sau cum să impun eu să fiu titulară când acolo joacă Neagu, cea mai bună jucătoare din lume! De câte ori am fost la echipa națională, nu am avut nicio altercație sau scandal cu vreo jucătoare. Dimpotrivă, ne-am înțeles foarte, foarte bine.

- Și atunci de unde aceste declarații și zvonuri, Cristina?
- Nu știu. Poate domnul Ryde nu a înțeles. Repet, pot fi de acord să nu-i placă de mine, cum joc, să nu intru în calculele dânsului, dar nu să spună că refuz echipa națională. Orice jucător își dorește să ajungă să joace în echipa națională. Am discutat și cu domnul Buceschi și i-am transmis că dacă va fi nevoie de mine, voi veni!

"Mă bazez pe tine." Afară din lot!

- Dar ai spus că mai bine să nu te cheme dacă nu e nevoie de tine, nu?
- Da. O să vă mai povestesc ceva! Anul trecut în vară, înainte de meciurile cu Serbia, din preliminariile Mondialului, în cantonament la Cheile Grădiștei, domnul Ryde m-a chemat și mi-a spus că "pentru mine, tu ești a doua pe post, mă bazez pe tine! Când Neagu nu va juca, tu vei fi a doua opțiune". Au venit meciurile cu Serbia și eu nu am prins lotul de 16! Mi-a spus că "nu faci parte din tactica mea!". Apoi în Belarus mi-a spus că sunt a 4-a opțiune. Dacă ești a patra opțiune, nu prinzi lotul de 16, nu?

- Cum ai trăit meciurile de la Mondiale, din calificările pentru Olimpiadă? Gândind că puteai și tu să fii acolo!
- Cred că un loc în primele 16 aș fi meritat. Dar toate se întâmplă cu un scop! Sincer, eu le-am ținut pumnii fetelor, m-am bucurat că au avut rezultate. Și cred că pot obține o medalie și la Rio. Au arătat că sunt cu adevărat o echipă.

”Și rezervele sunt importante”

- Ai plecat de la Brașov după șase ani și ai ales Craiova. De ce?
- La Brașov am trăit cei mai frumoși ani. Am considerat însă că e nevoie de o echimbare. Am avut mai multe oferte, inclusiv de la CSM București, dar am ales Craiova. Mi-a plăcut proiectul de acolo. Sunt bucuroasă că au mai venit jucătoare importante, inclusiv Alice Elisei. Sper să facem o figură frumoasă și să avem rezultate bune.

- O ultimă întrebare. Ce i-ai transmite domnului Ryde dacă ai vorbi cu dînsul?
- Faptul că și rezervele sunt importante, că niciodată nu am condiționat venirea la "națională". Nu vreau să mă cert cu nimeni, ci am vrut să lămuresc doar aceste aspecte. Sper că am reușit.

110goluri a marcat Cristina Zamfir pentru Corona în Liga Națională, sezonul trecut, fiind a doua marcatoare a campionatului după Roxana Gatzel (Măgura Cisnădie)

2010e anul când Zamfir a debutat în echipa națională a României, într-un meci cu Portugalia, 37-26

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează