SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

Critici la portari

Articol de GSP - Publicat luni, 10 decembrie 2007 00:00

Gheorghe Tadici a fost foarte virulent la adresa celor trei portari, Luminita Dinu, Talida Tolnai si Tereza Pislaru. "Am pregatit jocul si le-am spus ca toate aruncarile merg in dreapta lor. Nu au ascultat insa. si la aruncarile de la sapte metri, la Gorbicz, lucrurile au stat la fel. Diferenta in meciul cu Ungaria a facut-o apararea, si mai ales poarta", a declarat Tadici. "Ratarile si starea de pasivitate in aparare, dar si arbitrajul, maniera celor doi francezi exact ca in finala cu Rusia de la Sankt Petersburg, au dus la acest rezultat", a incheiat Tadici.

"Nu trebuie sa facem o tragedie. Important va fi meciul din sferturile de finala. Campionatul Mondial nu s-a incheiat aici"

Gheorghe Tadici, antrenor Romania

"Mai greu ca in 2005!"
Raluca Ivan, pivotul Oltchimului si al "nationalei" Romaniei, vicecampioana mondiala in 2005, crede ca parcursul "nationalei" in Franta e mult mai greu decit a fost in Rusia. "La Sankt Petersburg am avut si adversari lejeri, gen Camerun si Argentina. Aici nu am avut nici o zi de pauza, toti adversarii au jucat cu noi pe viata si pe moarte. In plus, acum, cind sintem pe locul doi in lume, toate echipele ne trateaza altfel. Sper insa sa o scoatem la capat", a declarat Ivan.

Atac letal
Dupa primele cinci meciuri la Mondiale, inaintea partidei de aseara, cu Ungaria, Romania avea cea mai buna ofensiva dintre toate cele 24 de formatii prezente in Franta! Echipa lui Tadici si Musi inscrisese 171 de goluri, cu cinci mai multe decit Coreea de Sud si cu opt decit un grup de patru echipe: Angola, Brazilia, Germania si Norvegia. "Tricolorele" au o medie de 34 de goluri pe meci! si procentajul de reusita al romancelor e excelent: 65 la suta, mai mare chiar decit al campioanei mondiale, Rusia, sau al celei europene, Norvegia, ambele cu 63 la suta.

Liber la declaratii
Daca pina acum antrenorul Gheorghe Tadici nominaliza dupa fiecare meci cite doua jucatoare care puteau sa stea de vorba cu presa, restul avind interzis, de aseara, tehnicianul Romaniei a permis ca dupa fiecare meci, orice handbalista sa poata da interviuri. "Puteti vorbi cu jucatoarele, dar numai la zona mixta. In rest, la hotel sau sala, nu au voie sa vorbeasca, pentru ca avem nevoie de liniste", a spus Tadici.

Angola in "sferturi!"

Cea mai mare surpriza a Campionatelor Mondiale de pina acum a produs-o reprezentativa Angolei, care, dupa victoria de ieri in fata Macedoniei, 33-25, s-a calificat in sferturile de finala. Dupa ce a invins si Franta, in grupa, echipa africana ar putea chiar termina pe locul doi in grupa, daca azi va incurca si Rusia. "Rezultatele Angolei ne-au dat peste cap planurile, dar nu tinem cont de altii. Noi vrem sa batem tot!", a declarat Tadici.

Spania, pas enorm
Dupa ce a pierdut la scor in fata Romaniei, 19-32, Spania a invins ieri Coreea de Sud cu 28-26. Ibericele sint aproape de "sferturi", cu trei puncte, dupa egalul cu Ungaria. Coreea de Sud ar trebui sa invinga azi Ungaria ca sa treaca de iberice. Interul Marta Manguez Gonzalez a fost cea mai buna jucatoare de pe teren. De partea cealalta, jucatoarea Brasovului, Woo Sun Hee, a reusit o prestatie excelenta.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează