SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL MASCULIN

Croația a doua surpriză negativă la turneul din Egipt: înfrângere cu Argentina! Antrenorul Lino Cervar a demisionat

Argentina, o poză istorică după o victorie istorică FOTO IHF
Argentina, o poză istorică după o victorie istorică FOTO IHF

Articol de - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 01:34 / Actualizat duminica, 24 ianuarie 2021 09:45

Croații ar fi avut nevoie de victorie în fața Argentinei pentru a ajunge în ”sferturi”. Au pierdut clar, scor19-23. ”Sunt surprins de modul în care echipa mea a jucat meciul decisiv la Mondiale. Sunt responsabil ca antrenor”, a spus după meci antrenorul Lino Cervar, anunțându-și și demisia

După egalul cu Japonia, 29-29, în chiar meciul ei de debut la Mondiale, Croația a mi făcut sâmbătă seara o "nesărată" la Mondialul din Egipt. A pierdut în fața Argentinei și a ratat, în mare măsură, calificarea în sferturile de finală! Trebuie acum ca să învingă campioana mondială, dar să aștepte și ca Argentina să se încurce cu Qatar.

Europenii au început meciul foarte prost, 0-5, au dat semne că revin și au egalat până la pauză: 12-12. Legendarul antrenor Lino Cervar (70 de ani), cel mai de succes tehnician croat din istorie, cel care a câștigat 7 medalii la competițiile importante cu Croația, inclusiv titlul olimpic în 2004 și titlul mondial în 2003, și-a certat aspru elevii, încercând să-i trezească la realitate. Nu a fost cu putință. În partea a doua, "pumele" pregătite de un alt antrenor cu nume, spaniolul Manuel Cadenas (65 de ani), s-au apărat senzațional și au primit doar 7 goluri. Au marcat 11 și au reușit o victorie istorică. Argentina este gata pentru prima ei calificare între primele 8 echipe la un Campionat Mondial!

A venit și demisia

Înfrângerea s-a lăsat cu urmări. Imediat după meci, Lino Cervar și-a anunțat demisia. "Îmi asum responsabilitatea, sunt dezamăgit și foarte surprins. Sunt surprins de modul în care echipa mea a jucat meciul decisiv la Mondiale. Sunt responsabil însă, ca antrenor. Nu mai pot continua. Sunt mândru de tot ceea ce am făcut, dar este timpul ca altcineva să preia naționala. Nu sunt obișnuit să pierd astfel de jocuri. Federația să găsească succesorul, dar fac apel că trebuie să fie foarte atenți când aleg. Urmează calificările la Jocurile Olimpice", a declarat Cervar.

Croația a doua surpriză negativă la turneul din Egipt: înfrângere cu Argentina! Antrenorul Lino Cervar a demisionat
Lino Cervar a demisionat

Ungaria, Spania și Danemarca sunt calificate în "sferturi"

Înainte de ultima etapă, trei echipe reprezentative au obținut deja biletele pentru "sferturi": Ungaria, Spania și Danemarca. Ungaria și Spania vor juca luni pentru a decide cine va ocupa primul loc în grupă, iar Danemarca are derby cu Croația. Argentina, cu un egal în fața Qatarului, e calificată matematic. Qatarezii se pot însă și ei califica dacă îi înving pe sud-americani, iar croații pierd în fața danezilor!

REZULTATELE ZILEI

GRUPA 1 
Ungaria-Polonia 30-26, Spania-Uruguay 38-23, Germania-Brazilia 31-24 
Clasament: 1. Ungaria 8p, 2. Spania 7p, 3. Germania 4p, Polonia 4p, 5. Brazilia 1p, 6. Uruguay 0p 
Ultima etapă, luni 25 ianuarie: Brazilia-Uruguay (16:30), Spania-Ungaria (19:00), Polonia-Germania (21:30) 

GRUPA 2 
Qatar-Bahraoin 28-23, Argentina-Croația 23-19, Danemarca-Japonia 34-27 
Clasament: 1. Danemarca 8p, 2. Argentina 6p, 3. Croația 5p, 4. Qatar 4p, 5. Japonia 1p, 6. Bahrain 1p 
Ultima etapă, luni 25 ianuarie: Bahrain-Japonia (16:30), Argentina-Qatar (19:00), Danemarca-Croația (21:30)
* primele două clasate în fiecare grupă se califică în ”sferturi”

Franța are biletele asigurate pentru sferturile turneului final. Se poate califica și dacă pierde la 6 goluri ultimul meci cu Portugalia!

Dunărea Brăila - Siofok 25-27 » Brăila a condus 50 de minute, dar nu a putut scoate nici măcar un punct cu Siofok!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează