SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Dinamo dă lovitura! Noul manager e un jucător care a scris istorie la Barcelona

David Barrufet și Joan Laporta // FOTO: Imago +36   FOTO
David Barrufet și Joan Laporta // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 18 februarie 2022 14:53 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 16:07

David Barrufet este noul manager al secției de handbal de la clubul Dinamo.

În vârstă de 52 de ani, Barrufet este unul dintre cele mai importante nume din handbalul spaniol. După o carieră fabuloasă, el a lucrat în ultimii 15 ani în conducerea clubului catalan. Între 2010 și 2015 a fost în departamentul juridic, ulterior fiind numit director al secție de handbal, unde a colaborat cu Xavi Pascual, actualul antrenor al lui Dinamo.

Acum, Barrufet a acceptat oferta lui Dinamo și azi le-a fost prezentat jucătorilor. 

Dinamo dă lovitura! Noul manager e un jucător care a scris istorie la Barcelona
David Barrufet, prezentat pe site-ul lui Dinamo

David Barrufet a făcut istorie la Barcelona

Barrufet a plecat în vară de la Barcelona, când președintele Joan Laporta l-a anunțat că nu mai face parte din planurile clubului. „Mi s-a spus că dorește un nou proiect. A fost un moment foarte dur pentru mine. Am fost mereu fanul Barcelonei și voi fi în continuare, indiferent de cine conduce clubul”, spunea ibericul în vară, potrivit presei din Spania.

Barrufet și-a petrecut întreaga carieră la Barcelona, acolo unde a ajuns la 14 ani. A debutat la echipa de seniori în 1988, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai importanți portari din istoria handbalului. A renunțat la handbal în 2010, iar clubul catalan a decis să retragă numărul 16, purtat de Barrufet.

În 2001 și 2002 a fost ales cel mai bun portar din lume, iar cu Barcelona a câștigat 65 de trofee, printre care 7 Ligi ale Campionilor și 11 campionate interne

Cu naționala Spaniei a fost campion mondial în 2005 și a mai câștigat 2 medalii de bronz (2000 și 2008), 3 medalii de argint la Campionatele Europene (1996, 1998 și 2006) și una de bronz (2000).

Citește și: 

Dinamo, eșec la mare luptă în fața Barcelonei! Ce urmează pentru elevii lui Xavi Pascual

Unde crede Vali Ghionea că s-a făcut diferența în Dinamo - Barcelona: „Asta a contat mult în final”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Februarie 2022, 16:26

vor fii numai romani in lot?

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  20 Februarie 2022, 17:02
Postat de Mihai Dinu pe 18 Februarie 2022, 18:39

Wow! Ce mutare, felicit conducerea C.S.Dinamo (profesionalism de aia este cel mai mare si titrat club romanesc) pentru ca se gandeste la viitor, pentru mai mult, chiar daca echipa de handbal Dinamo are cele mai bune performante in handbalul european in era postcomunista,respect!

Oricum pare o mutare cu impact european!

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  20 Februarie 2022, 16:59
Postat de Cristian Vavure pe 19 Februarie 2022, 01:46

Sectoa de handbal a clubului Dinamo era in coma si nimanui nu i pasa ! Echipa juca pe la Calarasi si Brasov, regina era HCM Constanta , restul era umplutura ! Pina cind a aparut Georgescu care , cu ajutorul lui Ovidiu Semen au scos clubul din *** si au inceput sa costruiasca ! Cu buget mic, au adus jucatori si au perfomat ! Dar asta pina s au prins baietii ca este un os de ros si i au indepartat ! Sper sa nu ajunga la echipa care joaca la Chiajna ! DUMNEZEU NU DOARME !

Esti sigur ca Georgescu a plecat? Ar fi destul de nasol!...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează