SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București a câștigat în ultima secundă la Vâlcea » Joc îngrijorător în perspectiva Final Four-ului de la Budapesta

Per Johansson Foto: Raed Krishan
Per Johansson Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 26 aprilie 2018 20:03

Conduse aproape tot meciul, bucureștencele au profitat de greșelile gazdelor, care în ultimele 14 minute au marcat doar două goluri.

Fără Cristina Neagu, menajată în perspectiva Final Four-ului de la Budapesta, CSM București s-a chinuit din greu să învingă la Vâlcea. Impulsionate de aproape 2.000 de suporteri, din tribune, gazdele au jucat cu mult curaj și s-au bătut de la egal la egal cu campioana.

Irina Glibko și Natalia Vasileuskaia au fost responsabilele cu golul, iar apărarea s-a bătut pentru orice minge. Oltencele au condus cu 15-12 la pauză!

Bucureștencele au încercat să-și ridice nivelul jocului, portarul Jelena Grubisici a avut câteva parade de efect, iar oaspetele au egalat imediat după pauză, 16-16!

Vâlcea nu a cedat însă. Blazek a scos mingi miraculoase, iar diferența de trei goluri a reapărut pe tabelă: 24-21 (minutul 46). Frica de rezultat s-a instaurat însă în tabăra oltencelor, care timp de 9 minute nu au mai reușit să înscrie. Glibko a irosit multe mingi, iar finalul a fost unul de coșmar pentru gazde. S-a ajuns la 24-24, Vâlcea a mai condus cu 25-24 și apoi 26-25, dar deși a avut atacul la 26-26 a ratat.

Aceeași Glibko nu a nimerit spațiul porții. Și în atac, bucureștencele au plimbat bine mingea, Gullden a găsit-o excelent pe pivot pe Frafjord care a adus victoria exact înainte de a suna sirena!

Un succes fără strălucire al campioanei și un joc îngrijorător în perspectiva Final Four-ului de la Budapesta de care ne mai despart doar două săptămâni. 

CSM București e virtual campioană a României, pentru al patrulea an consecutiv, având 63 de puncte după 22 de etape. SCM Craiova e pe 2 cu 48 de puncte, pe 3 e Măgura Cisnădie cu 47. HCM Rm. Vâlcea e a patra cu 40 de puncte.

HCM Rm. Vâlcea 26
Glibko 9, Vasileuskaia 5, Florică 4, Băcăoanu 2, Vukcevici 2, Gavrilă 2, M. Lopez 1, Fraga 1.
Antrenor: Gheorghe Sbora
CSM București 27
Gullden 6, Frafjord 5, Niombla 3, Kurtovic 3, L. Jorgensen 3, Curea 2, Hagman 2, Udriștoiu 1, Manea 1, Mehmedovici 1.
Antrenor: Per Johansson

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
magura
magura  •  27 Aprilie 2018, 00:31

Corect! Nu aveau de ce sa riste, avand campionatul castigat.

turcescu
turcescu  •  26 Aprilie 2018, 20:38

Eu nu am incredere in Johansson si nu-mi place nici macar fata lui (era altul in 2010 la Euro), insa doar nu credeti ca s-au intrebuintat serios fetele. De ce sa riste accidentari?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează