SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-CSM BUCUREŞTI 23-24

CSM București a eliminat HCM Constanța » Mihai Popescu: "Sper să nu fie capăt de drum!"

Mihai Popescu își dorește un viitor pentru echipa sa // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)
Mihai Popescu își dorește un viitor pentru echipa sa // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2015 00:00

CSM Bucureşti a furnizat marea surpriză a "sferturilor", eliminînd campioana ultimelor şase ediţii. Constanţa nu a putut trece peste problemele financiare şi încearcă să se salveze de la faliment.

Într-un sezon în care s-a confruntat cu mari probleme financiare, jucătorii acumulînd şi cîte şase luni de neplată, Constanţa a sperat că o va scoate la capăt.

Angrenată pe trei fronturi, cupe europene, Cupa României şi campionat, HCM a rămas din cauza accidentărilor fără doi jucători de bază: căpitanul Laurenţiu Toma şi sîrbul Dalibor Cutura.

CSM Bucureşti a profitat din plin de neajunsurile "marinarilor". "Tigrii" lui Bozo Rudici au fost letali în chiar meciul trei, cîştigat ieri cu 24-23. Cele două echipe s-au aflat pe rînd la conducere, bucureştenii au condus şi la trei goluri, dar gazdele au revenit de fiecare dată.

Constantinovici a marcat cu un minut şi zece secunde înainte de final şi în ciuda tuturor eforturilor, constănţenii nu au mai putut egala.

Pentru HCM, campioana ultimelor şase ediţii, se anunţă vremuri grele. Fără bani, cu siguranţă jucătorii vor pleca. Popescu a şi semnat cu Saint Raphael, în Franţa, antrenorul Sundovski e şi el cu bagajele făcute.

În plus, după 13 ani neîntreruţi de participări în cupele europene, timp în care a răpus echipe precum Barcelona, Montpellier, Pick Szeged, a bifat un Final Four de Cupa EHF, Constanţa nu va mai juca nici în Europa!

"E trist, dar sper ca acesta să nu fie sfîrşitul. E tot ce-mi doresc pentru o echipă care a făcut istorie în handbalul românesc", a declarat dezamăgit portarul Mihai Popescu.

Şi Minaur s-a calificat!

HCM Minaur Baia Mare s-a calificat şi ea în penultimul act după ce a învins ieri cu 27-19 pe Ştiinţa Bacău. Minaur va juca în semifinale cu învingătoarea din meciul 3 dintre Dinamo şi Dunărea Călăraşi, dispută care s-a încheiat aseară tîrziu. În cealaltă semifinală se vor întîlni Potaissa Turda şi CSM Bucureşti. Primele meciuri au loc duminică.

FEMININ: Se ştiu semifinalele

Corona Braşov a reuşit să treacă la general cu 2-1 de HC Zalău şi s-a calificat în penultimul act. În meciul trei, ieri, braşovencele au învins cu 27-24. Corona va juca în semifinale cu CSM Bucureşti, iar în cealaltă semifinală se vor duela HCM Roman şi HCM Baia Mare. Primele dispute au loc pe 12 mai, pe terenul primelor formaţii. Partidele doi şi trei au loc la Bucureşti, respectiv Baia Mare, pe 16 şi 18 mai.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close