SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM BUCUREȘTI - GLORIA BUZĂU 27-26 // Le-a căzut greu porcul! Fără Cristina Neagu, jucătoarele lui CSM au evitat rușinea cu 4 secunde înaintea finalului

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 20:09

Fără Cristina Neagu, accidentată, CSM București s-a chinuit crunt cu nou-promovata Gloria Buzău, scor 27-26,  în Liga Națională. Golul victoriei a fost reușit cu patru secunde înainte de final de Elisabeth Omoregie.

La primul meci din 2019, CSM București a avut mari emoții în obținerea victoriei. Nou-promovata Gloria Buzău, echipa pregătită de Dumitru Muși, a trecut pe lângă un rezultat imens la București, în fața campioanei. Nou-promovata a condus pe toată durata partidei și a avut trei goluri avantaj cu 4 minute înainte de final: 23-26! S-a speriat probabil de rezultatul pe care-l pot obține și a primit patru goluri consecutiv.

Antrenorul sârb al CSM-ului, Dragan Djukici a folosit foarte puține românce pe durata partidei, mizând pe jucătoarele străine. Chiar și așa, acestea au fost la un pas să-l "trădeze". Alina Ilie, interul dreapta al Buzăului, dar și "stranierele" Gedroit și Ilina, au fost peste vedetele Lekici, Cvijici, Radicevici sau Omoregie. Portarul Buzăului, Alina Iordache, plecată în vară chiar de la CSM, a închis și ea poarta echipei sale, spre deosebire de Grubisici și Ungureanu care au prins o zi slabă.

Dumitru Muși le-a cerut elevlor sale pe final să nu să grăbească, să țină de minge și să lungească atacurile, la trecerea timpului. Nu a fost însă suficient. De la 23-26, bucureștencele s-au trezit parcă, cu gândul că pot pierde titlul. Radicevici, Omoregie, Lekici și din nou Omoregie au întors soarta partidei, aducând victoria campioanei.

Rămâne însă prestația penibilă a CSM-ului, o echipă care-și arată și ea dependența de Cristina Neagu.

Tactică greșită?

CSM face, se pare, aceeași greșeală pe care a comis-o și în startul campionatului. Ca și atunci, campioana nu a programat nici un meci amical în perioada de pauză, chiar dacă între timp, le-a pierdut pe Cristina Neagu și Amanda Kurtovici. În vară, CSM a pierdut Supercupa României cu SCM Rm. Vâlcea, jucătoarele invocând chiar lipsa jocurilor de pregătire. Antrenorul Dragan Djukici s-a limitat la programe individuale de pregătire, date jucătoarelor în perioada sărbătorilor.

Gloria Buzău, adversara CSM-ului, a susținut 10 meciuri de pregătire după finalul Campionatului European din Franța. CSM a jucat ultimul meci, oficial sau amical, în 14 noiembrie! Și reunirea echipei s-a făcut pe 3 ianuarie, cu exact o săptămână înainte de primul joc oficial. 

CSM București 27
Lekici 7, Radicevici 6, Omoregie 6, Cvijici 4, Lazovici 2, Curea 2. Antrenor: Dragan Djukici
Gloria Buzău 26
Alina Ilie 7, Ilina 5, Gedroit 4, Leahu 3, Simion 2, Subțirică 2, Havronina 2, Iordache 1. Antrenor: Dumitru Muși

Vâlcea continuă seria

SCM Rm. Vâlcea a reușit aseară a 10-a victorie consecutivă în Liga Florilor, trecând pe teren propriu de Universitatea Cluj, 30-25. A fost o partidă fără emoții pentru echipa pregătită de Florin Pera care s-a desprins în debutul celei de-a doua reprize la 8 goluri diferență. Vâlcea a rulat tot lotul și a câștigat clar.

Gloria Bistrița s-a impus și ea la pas, la Galați, 31-25, iar CSM Slatina a obținut un succes enorm în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipa Victorinei Bora a învins la Brăila cu 21-19. Miercuri, tot în cadrule etapei a 11-a, HC Zalău a învins SCM Craiova, 28-22, iar Minaur Baia Mare a trecut de Corona Brașov 27-24. Vâlcea e lider cu 30 de puncte, urmată de CSM București cu 27 și Măgura Cisnădie cu 17. 

Vezi și: 

Va juca doar la Gyor » Medaliata cu bronz de la EURO 2018 se retrage din echipa națională de handbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Ianuarie 2019, 12:03

csm se va chinui sa obtina rez bune cel putin in CL(un rez negativ ieri le putea scoate si din campionat pt un nou titlu...)pt ca inca nu arata ca o echipa(au transferat nume....nu jucatoare ce le pot ajuta)dar mai au 2 sapt si cine stie,se pot intampla si minuni,oltencele obtin o victorie muncita(antrenorul fol tot lotul pt ca vacanta se observa si la ele)apararea punctul forte(cea mai buna din campionat)a scartait ieri,cel putin pe centru...iar cea mai buna de pe teren cred ca este iulia

christiano0
christiano0  •  11 Ianuarie 2019, 10:12

Ce smechera e poza!

catalynn
catalynn  •  10 Ianuarie 2019, 21:51

Adevarul e ca la ce lot are CSM, chiar si fara CR8 si Amanda Kurtovic ar trebui sa fie in Liga Florilor precum Dream Team-ul american de basket cand veneau in anii ‘90 direct de pe plaja la Olimpiada si rupeau tot :-))) Din păcate lucrurile nu stau deloc asa, lipsa Cristinei scoate complet CSMul din lupta pt CL si chiar si in campionat vor avea probleme serioase.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează