SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București - HC Zalău 27-23 // FOTO O repriză a fost de ajuns » CSM București s-a calificat fără emoții în finala Cupei României

CSM Bucuresti - HCM Zalau Foto: Marius Ionescu +19   FOTO
CSM Bucuresti - HCM Zalau Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 20 aprilie 2019 19:58

CSM București a învins-o pe HC Zalău cu scorul de 27-23 și s-a calificat în finala Cupei României. Ultimul act se joacă duminică de la ora 17:30, pe TVR 1.

CSM-ul a făcut o demonstrație de forță cu HC Zalău în primele 30 de minute: 16-6. În partea a doua însă, rezervele campioanei au pierdut bătălia cu fetele lui Tadici.

CSM București s-a calificat fără emoții pentru a cincea oară în finala Cupei României, a patra consecutivă, trecând cu 27-23 de HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a început foarte determinată meciul, a condus cu 4-1, dar time-out-ul cerut de sârbul Dragan Djukici le-a trezit parcă din visare pe Radicevici, Omoregie și compania. CSM a egalat la 5 și apoi s-a desprins decisiv, ducând diferența la 10 goluri.

Apărarea„tigroaicelor” a făcut diferența, dar și paradele extraordinare ale Jelenei Grubisici. Zălăuancele au început să greșească tot mai mult, au dat multe mingi la intercepție, toate încheiate cu goluri marcate pe contraatac de bucureștence.

În partea a doua, CSM a schimbat liniile, Radicevici, Mehmedovici, Grubisici, Lekici au fost odihnite. Au intrat jucătoare cu nume, dar jocul s-a schimbat total. Zalăul a jucat mai bine, nu a mai făcut atâtea greșeli și a redus din diferență. Alexandra Severin, portarul Adina Sabău, Dana Abed Kader, Tatiana Prycop, Teodora Popescu au fost peste Bazaliu, Udriștoiu, Curea, Ungureanu, Jacobsen sau Hagman. Și Zalău a câștigat a doua repriză cu 17-11!

Sunt mulțumit pentru atitudinea lor din partea a doua. Aș fi fost și mai mulțumit dacă nu dădeam cele 9 pase la intercepție în prima repriză și dacă am fi fost mai atente în apărare”, a declarat după joc antrenorul Gheorghe Tadici.

„Au fost două reprize total distincte. În prima am fost foarte mulțumit de felul cum am jucat în apărare, de atitudine și de contraatac. În partea a doua am dorit să rulăm tot lotul, să joace toate fetele și ați văzut ce a ieșit”, a spus și sârbul Dragan Djukici.

CSM București a câștigat precedentele trei finale ale Cupei României, învingând în ordine pe HCF Roman, SCM Craiova și HCM Rm. Vâlcea. A pierdut-o pe prima, în 2015, cu HCM Baia Mare. 

CSM Bucuresti - HCM Zalau Foto: Marius Ionescu +20 FOTO

2-1e scorul întâlnirilor directe în favoarea celor de la SCM Rm. Vâlcea cu CSM București în actuala ediție. „ Tigroaicele” au câștigat însă ultima dispută, 30-29 la Rm. Vâlcea, în campionat

Tadici dă șanse egale finalistelor

Gheorghe Tadici vede o finală foarte echilibrată: „Cred că nicio echipă nu e favorită. După părerea mea, va câștiga echipa care va avea o poartă mai bună. Vâlcea nu e Zalău, să le ofere mingi pe tavă bucureștencelor ca să înscrie lejer pe contraatac. Diferența va fi făcută și de cele două apărări. Dacă eu aș avea la Zalău rezervele CSM-ului, jucătoarele cu care ele au jucat contra noastră, în repriza a doua, atunci obiectivul ar fi, clar, clasarea pe un loc pe podium în Liga Națională”.

CSM București 27

Constantinescu 5, Mehmedovici 5, Lazovici 4, Omoregie 3, Bazaliu 3, Hagman 3, Radicevici 1, Lekici 1, Curea 1, Udriștoiu 1. Antrenor: Dragan Djukici

HC Zalău 23

Severin 7, Cr. Nica 5, Abed Kader 5, T. Popescu 2, Panici 1, Mihart 1, Nichitean 1, Lazea 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

 Citește și:

Măgura Cisnădie - SCM Rm. Vâlcea 21-31 // FOTO Sezonul perfect pentru oltence continuă » Vâlcea s-a calificat în finala Cupei României

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  21 Aprilie 2019, 14:53

Forza CSM Bucuresti! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează