SPORTURI  »  HANDBAL  »  VISTAL GDYNIA - CSM BUCUREŞTI, 21:00, DIGI, TELEKOM, GSP.RO

CSM Bucureşti joacă în Polonia, pentru a doua victorie a grupei de Liga Campionilor

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 09:50

Campioana României joacă în această seară, de la ora 21:00, împotriva polonezelor de la Vistal Gdynia, pe terenul unei debutante în Ligă, teoretic outsidera grupei. Meciul va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport şi liveSCORE pe GSP.ro.

La doar patru zile după prima victorie în Liga Campionilor, în noul sezon, 30-18 cu Krim Ljubljana, campioana României dispută al doilea joc în grupa A.

CSM București întâlnește în deplasare campioana Poloniei, o echipă care a câștigat surprinzător campionatul în Polonia și care a ajuns în premieră în grupele celei mai importante competiții europene.

Vistal Gdynia a început cu stângul însă competiția, fiind învinsă de campioana Danemarcei, NHF Nykobing, 27-21. Patru jucătoare din lotul polonezelor au făcut parte din prima reprezentativă la ultima acțiune a echipei naționale: pivotul Joanna Szarawaga, interul stânga Joanna Kozlowska și interii dreapta Aneta Labuda și Katarzyna Janiszewska.

Sunt și alte jucătoare din lotul campioanei Poloniei care au cochetat cu echipa națională, cum ar fi Aleksandra Zych sau Patrycja Kulwinska.

Antrenoarea echipei poloneze este Agnieszka Truszynska (46 de ani), și ea fostă handbalistă la Montex Lublin, cu care a jucat și în grupele Ligii Campionilor.  Din stafful echipei poloneze face parte și o româncă, Loredana Mateescu Matyka, fostă jucătoare la Tomis Constanța. Loredana s-a căsătorit în Polonia și a jucat la adversara din această seara a CSM-ului.

"Toată lumea își dorește să ne bată. Ar fi o surpriză. Ele nu au nimic de pierdut, dar noi avem. Tocami de aceea trebuie să jucăm serios și să câștigăm. Obiectivul nostru este să terminăm grupa cu maximum de puncte", a declarat interul stânga Bianca Bazaliu.

"Nu știm mare lucru despre ele, e o echipă nouă, dar e interesant să joci întotdeauna în fața unor adversari pe care trebuie să-i descoperi. Pot apărea însă și surpize, ceea ce noi nu ne dorim", a adăugat centrul Gnosianne Niombla.
CSM București nu se va putea baza în Polonia pe Camille Ayglon și pe Anastasia Lobach, ambele accidentate. 

CLASAMENT DUPĂ PRIMA RUNDĂ

  1. CSM București 2p
  2. NFH Nyk 2p
  3. Vistal Gdynia 0p
  4. Krim Ljubljana 0p

PROGRAMUL CSM-ULUI ÎN LIGĂ

11.10, ora 21:00 Vistal Gdynia-CSM București
22.10, ora 17:50 Nykobing-CSM București
04.11, ora 16:45 CSM București-Nykobing
11.11, ora 16:00 Krim Ljubljana-CSM București
19.11, ora 16:00 CSM București-Vistal Gdynia
* toate partidele vor fi în direct la DigiSport și Telekom Sport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează