SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - VARDAR SKOPJE, AZI, 18:45, DIGI, DOLCE, GSP.RO

CSM București joacă pentru calificarea în finala Ligii Campionilor contra lui Vardar

Andreea Lekici (dreapta, Vardar) și Isabelle Gullden (CSM) au acceptat invitația Gazetei de a face o poză înaintea duelului de azi. Suedeza a mimat că o strânge de gât pe sârboaică.
Andreea Lekici (dreapta, Vardar) și Isabelle Gullden (CSM) au acceptat invitația Gazetei de a face o poză înaintea duelului de azi. Suedeza a mimat că o strânge de gât pe sârboaică. "Mâine chiar o s-o fac pe teren"!, s-a amuzat numărul 4 bucureștean // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

CSM București joacă azi, la Budapesta, pentru calificarea în finală contra campioanei Macedoniei, Vardar Skopje, a doua cea mai bogată echipă din Europa după Gyor.

"Noi suntem Danemarca din 2002, de la fotbal", spune Mika Brădeanu, veterana lotului campioanei României, care a împlinit joi 37 de ani. Într-adevăr, nimeni nu dă vreo șansă campioanei României ca să câștige Liga Campionilor. CSM nu era cotată cu șanse nici la calificarea în Final Four-ul de la Budapesta, în fața rusoaicelor de la Rostov.

"Danezii au venit de pe plajă și au câștigat Europeanul. De ce nu am face-o și noi dacă toți ne desconsideră?", adaugă Mika.

Jucătoarele de la Vardar s-au bucurat când au aflat că au nimerit cu CSM la tragerea la sorți. "E exact adversarul pe care ni l-am dorit", a spus pivotul german al macedonencelor, Anja Althaus. "Noi vom lupta, vom muri cu ele de gât cum se spune pe românește. Poate o să le pară rău că au nimerit cu noi", spune Oana Manea.

Fără presiune

Pivotul "naționalei" României e convins că CSM poate să treacă de Vardar. "Venim după o perioadă foarte bună în care am eliminat Rostovul, jocul echipei s-a schimbat mult în bine, suntem mai unite ca niciodată. Toată lumea vrea să joace o finală de Liga Campionilor, să cîștige un trofeu. Pentru noi e bine că nu există presiune. Presiunea e la ele, ele sunt favorite. Noi ne-am îndeplinit obiectivul și orice scoatem în plus de acum încolo va fi bonus", a subliniat Manea.

Serghei Samsonenko, omul cu banii

Vardar Skopje, adversara CSM-ului în Final Four-ul Ligii Campionilor, e susținută de miliardarul Serghei Samsonenko, un rus care s-a stabilit în Macedonia de 10 ani. Campioana Macedoniei are un buget de peste trei milioane de euro, la feminin.

Samsonenko susține însă și echipa de handbal băieți, care are un buget de 5 milioane de euro, dar și echipa de fotbal cu același nume. Samsonenko a construit la Skopje un modern complex care cuprinde o sală de sport de 6.000 de locuri, un hotel și o sală de refacere.

Echipei de fotbal i-a ridicat un teren de antrenament cu 10.000 de locuri în tribună. Investiția s-a ridicat la 40 de milioane de euro.

De două ori locul 3!

Vardar Skopje alături de Buducnost Podgorica sunt singurele echipe care au reușit să se califice de fiecare dată în Final Four de când Federația Europeană de Handbal (EHF) a schimbat formatul competiției.

Campioana Macedoniei nu a ajuns însă niciodată în finală, fiind oprită în semifinale de Buducnost: 20-22 în 2014 și 17-27 în 2015.

Vardar a obținut de fiecare dată bronzul, depășind Midtjylland, 34-31, respectiv Dinamo Volgograd, 28-26. CSM București e debutantă în Ligă și a bifat semifinalele de la prima participare.

16jucătoare străine din totalul lotului de 18 are în componență Vardar Skopje. Cele 16 handbaliste străine provin din 7 țări diferite: Germania (1), Rusia (4), Serbia (2), Croația (3), Franța (2), Muntenegru (3) și Slovenia (1)

18.000 €e contractul cel mai mare de la Vardar, încasat lunar de Andreea Lekici, centrul sârb al campioanei Macedoniei

12.000 €e cel mai mare contract de la CSM. E ridicat de Isabelle Gullden, suedeza considerată cel mai bun centru din lume la ora actuală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close