SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

CSM București a câștigat, matematic, al șaselea titlu de campioană » Meciul de astăzi a rezolvat totul

CSM București este campioana României în sezonul 2022/2023
CSM București este campioana României în sezonul 2022/2023

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 19:00 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 19:15

CSM București este campioana României în sezonul 2022/2023! Victoria de astăzi cu Dunărea Brăila, 29-24, le-a transformat pe „tigroaice” în campioane matematice, cu câteva etape înainte de final.

CSM București a jucat astăzi la Brăila, locul 5 în Liga Florilor, cu certitudinea că o victorie avea să o transforme încă de pe-acum în campioana României.

Începutul de meci s-a disputat sub semnul echilibrului, Dunărea a condus la un moment dat cu 4-3, apoi „tigroaicele” s-au descătușat și au pus stăpânire pe meci.

Au condus înainte de pauză cu 6 goluri, dar au intrat la cabine cu un avantaj de 5 goluri, diferență înregistrată și la final.

CSM București a câștigat, matematic, titlul de campioană

Cu victoria de astăzi, CSM a ajuns la un total de 67 de puncte, 15 peste următoarele clasate, Rapid, respectiv Gloria Bistrița. Este un avans pe care niciuna dintre urmăritoare nu-l poate recupera, astfel că CSM a devenit astăzi campioană matematică!

În cel mai bun caz, dacă CSM ar pierde toate cele 3 meciuri pe care le mai are de jucat, iar Rapid ar câștiga cele 5 partide care i-au rămas, cele două rivale din București ar încheia campionatul cu același număr de puncte. Dar CSM are avantajul rezultatelor directe, 31-31 și 27-26, astfel că ar rămâne deasupra Rapidului!

Este al șaselea titlu de campioană a României pentru CSM București, care anul trecut ratase trofeul, adjudecat de Rapid.

Urmează sferturile Champions League

Pentru CSM, finalul sezonului prezintă în continuare două mize importante. Formația din București este calificată în sferturile Champions League, unde o va întâlni în dublă manșă pe Esbjerg (30 aprilie, respectiv 7 mai), dar și în semifinalele Cupei României, unde adversar îi va fi tot Dunărea Brăila.

Mai multe știri din sporturi: 

TENIS - Un titlu și o finală pentru românce » Irina Bara a abandonat în ultimul act la simplu, dar a câștigat la dublu cu Andreea Mitu

CICLISM - Puștiul român Mihnea Harasim a pedalat în curse alături de Alexei Lutsenko, Rafal Majka, Damiano Caruso sau Elia Viviani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează