SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM București - Metz // Ultima șansă pentru CSM, care vine după 3 înfrângeri consecutive în Ligă

Articol de - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 15:08

CSM București vine după trei înfrângeri consecutive și își joacă ultima carte pentru calificarea în „sferturi” cu Metz, care e neînvinsă în actuala ediție și vine cu un moral excelent la București.

Echipa care a oprit drumul CSM București spre Final Four-ul Ligii Campionilor în sezonul trecut vine din nou la București. Campioana Franței, Metz merge ceas și în actuala ediție, fiind neînvinsă în cele 7 meciuri disputate până acum. Pregătită de Emmanuel Mayonnade, tehnicianul care în luna decembrie a câștigat aurul mondial cu reprezentativa Olandei, Metz e favorită și în acest an la calificarea în Final Four. Mai ales că în prima etapă a câștigat derbyul cu Rostov, de pe teren propriu, 23-20.

Ultima șansă pentru CSM București

De partea cealaltă, CSM București vine după trei înfrângeri consecutive în Liga Campionilor și vrea să oprească pasa neagră. Echipa lui Adrian Vasile a suferit la Budapesta cea mai drastică înfrângere din Liga Campionilor, 23-33, la capătul unei evoluții lamentabile pentru întreaga echipă. Tehnicianul știe că fetele trebuie să se trezească și să abordeze cu altă atitudine meciurile rămase de disputat.

„Cu siguranță vom arăta altfel la meciul cu Metz față de cel cu FTC Budapesta. Suntem răniți în orgoliu, este șansa noastră să demonstrăm că tot ce s-a întâmplat la Budapesta este un capitol închis din care am învățat ceva", a declarat tehnicianul CSM-ului.

Gând de răzbunare

Neagu, Lekici, Cvijici și celelalte jucătoare care au făcut parte din lotul CSM-ului în sezonul trecut nu au uitat probabil că Metz a eliminat vicecampioana României în drumul ei spre turneul final de la Budapesta.

Metz s-a impus atunci în ambele runde, 31-26 la București, și 23-22 pe teren propriu. „Ne dorim să ne luăm revanșa, dar în primul rând trebuie să obținem punctele pentru a rămâne în cărțile calificării", a declarat Adi Vasile.  

CSM vine după victoria la limită în campionat, 28-27 la Buzău, evoluția „tigroaicelor" nefiind deloc una care să iasă în evidență. Ba din contră. Fanii așteaptă însă o răbufbnire a vedetelor de la CSM care s-ar putea descătușa dacă vor învinge campioana Franței.

Clasament Grupa 1

EchipăPuncte
1. Metz8
2. Team Esbjerg6
3. V. Kristiansand5
4. Rostov Don5
5. FTC Budapesta3
6. CSM București3

Primele patru echipe se califică în „sferturi".

Etapa a 2-a

Sâmbătă: Rostov-Vipers (15:00)
Duminică: CSM-Metz (15:30); Esbjerg-FTC (17:50)

vezi și:

S-a reluat Liga Zimbrilor » Steaua și Baia Mare, victorii pe teren propriu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
johanisoaia
johanisoaia  •  01 Februarie 2020, 11:35

Ultima sansa? Cred ca titlul trebuia scris : Nicio sansa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează