SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-METZ (AZI, ORA 19:00, DIGI, TELEKOM)

CSM BUCUREȘTI - METZ // Jovanka Radicevici crede în calificarea în play-off: „Să avem răbdare! Să nu încercăm să rezolvăm calificarea de la București”

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2019 11:47

Jovanka Radicevici va pleca la finalul sezonului de la CSM București. Extrema dreapta a semnat deja cu Buducnost Podgorica, urmând să se întoarcă acasă. Până atunci însă, vrea să dea totul pe teren pentru actuala sa echipă, CSM București.

Nici nu concepe să nu ajungă în Final Four-ul de la Budapesta, acolo unde a mai fost cinci ediții la rând cu Vardar Skopje.

Instinct de "ucigaș" la aruncările de pe extremă, Jovanka e genul de persoană care spune lucrurilor pe nume. După egalul cu Thuringer, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, ea și-a criticat aspru unele colege. "Spun că poţi să ratezi în atac, poţi să faci greşeli, dar nu pot accepta să nu lupţi pe teren!

Pentru mine este ceva oribil. Când cineva te atacă unu la unu, aici, trebuie să îl ucizi, pentru că suntem la noi acasă. E ca şi cum cineva ar veni la tine în casă să te omoare!", a tunat atunci Radicevici.

La CSM București a făcut unul dintre cele mai bune sezoane în Liga Campionilor. Crede însă că a fost un sezon cu multe ghinioane pentru echipă, din cauza accidentărilor.

- Jovanka, cum așteptați voi partidele cu Metz? Sunteți pregătite pentru dubla înfruntare?
- Atmosfera la echipă este foarte bună. Suntem în fața celui mai important meci al sezonului. Consider că am avut ghinion pe parcursul sezonului, cu foarte multe accidentări, dar mă bucur că am reușit cumva să o scoatem la capăt și să ajungem să jucăm cu Metz pentru calificarea în Final 4. Știm că ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care a jucat constant bine până acum, dar eu am încredere în colegele mele, în fanii noștri. Sper ca vineri să facem un prim pas spre calificare, iar apoi peste o săptămână să tranșăm calificarea pe terenul Metzului.

- V-ați gândit cum veți aborda meciul cu Metz de la București?
- Tactica noastră trebuie să fie una simplă, trebuie să avem răbdare, să nu încercăm să rezolvăm calificarea din primul meci, pentru că ar fi cea mai mare greșeală. Apărarea este cheia acestei partide. Cu o apărare exactă nu le vom da șansa să înscrie goluri ușoare, pe contraatac, așa cum am văzut că o fac foarte des. Trebuie să fim deștepte pentru a ne califica.

"Nu mai sunt aceleași echipe!"

- Anul trecut CSM București a trecut de Metz grație acelei victorii incredibile de la București, la 13 goluri diferență!
- Nu cred că putem face o comparație cu meciul de anul trecut. Nici nu mai sunt echipele din sezonul trecut. Eu știu că am pregătit acest meci și cred că avem calitatea și dorința de a câștiga. Ceea ce pot să promit este că vom lupta până la sfârșit, iar peste o săptămână vom vedea dacă va fi suficient să ajungem la Budapesta.

- Ce ai gândit în momentul în care ai aflat că nu veți juca în Sala Polivalentă, ci în Sala Dinamo?
- A fost ciudat când am venit să jucăm prima dată în Sala Dinamo. Cred că Polivalenta este casa noastră, acolo ne-am obișnuit să jucăm. Bineînțeles că 5.000 de spectatori nu fac aceeași atmosferă ca 2.500, dar am convingerea că Metz va avea viață grea și aici. Avem o victorie și o înfrângere în Sala Dinamo, dar acum nu trebuie să ne gândim decât la un nou succes.

- Consideri că franțuzoaicele sunt favorite?
- Nu cred că Metz e favorită. Cred că șansele sunt egale, 50-50. Vorbeam că noi am avut ghinioane tot sezonul, multe accidentări, probleme de lot. Dacă toate fetele erau OK, nu ajungeam în situația asta, sunt convinsă. Dar nu avem ce face, trebuie să strângem rândurile, să ne ajutăm între noi. La final vom vedea cine a fost mai bun.

67 de goluria marcat Jovanka Radicevici, în acest sezon, pentru CSM București. Mai are doar două pentru a-și egala recordul de goluri în Liga Campionilor, reușit în sezonul 2016-2017

2 finalea jucat Jovanka Radicevici cu Vardar Skopje, în Final Four-ul de la Budapesta (2017, 2018). A pierdut de fiecare dată la un gol. În alte trei rânduri a ocupat locul 3

2013e anul în care Radicevici a câștigat Liga Campionilor. Evolua atunci la Gyor și a eliminat în semifinale pe Oltchim Rm. Vâlcea

tabel mare csm

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
blackseacoast
blackseacoast  •  05 Aprilie 2019, 16:25

Sa dai vina pe ghinion pentru intreg sezonul,nu e doar o dovada de *** in genere,mai ales romaneasca. Surprinzator insa este faptul ca tocmai o Radicevic,o handbalista de mare calibru si exeprienta competionala de altfel,harsaita prin marile batalii,chiar daca la randu-i balcanica,face asemenea afirmatii. Tocmai de aceea Jovanka,si tu...?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sadomarxist
sadomarxist  •  05 Aprilie 2019, 12:33

de la cota 2.18 pentru victorie metz, intr-o singura zi a scazut la 1.68 (si scade in continuare, cred ca va ajunge la cel mult 1.50). as vrea din suflet sa se califice csm, dar sansele sunt aproape inexistente.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează