SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM BUCUREȘTI - MKS LUBLIN 35-19 // Impresionanta Linnea Torstensson! Ea a devenit esențială în atacul „tigroaicelor”

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 23:40

Adusă în această vară la CSM București pentru a fi o soluție în faza de apărare, suedeza Linnea Torstensson (36 de ani) a devenit om de bază în ofensivă. 

La 36 de ani, Linnea Torstensson strălucește prin jocul său la CSM București. Atitudinea de viking luptător a suedezei iese în evidență la fiecare partidă. 

În 2016, când a câștigat Liga Campionilor cu CSM București, Linnea a strălucit în centrul defensivei alături de Aurelia Brădeanu. După două sezoane petrecute la Nice, pe Coasta de Azur, suedeza s-a întors la București. 

„Linnea e o jucătoare cu un caracter aparte. Cât de mult am urât-o în 2010, după acea semifinală de la Euro, când Suedia a învins România, iar Linnea a fost stâlpul unei defensive de fier! I-am și spus treaba asta. Acum însă o iubim pentru ceea ce face ea cu adevărat la CSM București. E motorul echipei, practic", a declarat antrenorul Adi Vasile. 

În spatele lui Neagu 

În 2016, chiar după ce câștigase Liga Campionilor cu CSM, Linnea nu a fost selecționată în echipa Suediei pentru Campionatul European găzduit chiar de țara sa. A suferit mult și și-a anunțat retragerea din echipa națională. S-a concentrat de atunci pe evoluțiile ei la echipele de club, devenind și expert TV pe handbal la televiziunea suedeză, pe perioada turneelor finale. 

Tehnicianul de la CSM București a povestit un moment petrecut săptămâna trecută la unul dintre antrenamente, în care protagoniste au fost Cristina Neagu și Linnea.  

„Cristina arunca la poartă, iar Linnea stătea în spatele ei. Iar suedeza i-a spus româncei: «Cristina, eu am venit la București știind că voi fi în spatele tău, tu vei juca în atac, iar eu în apărare!»”. Cum Cristina nu e refăcută însă, Linnea își face excelent treaba și în ofensivă. 

„Linnea își asumă întotdeauna rolul de conducător în joc. De multe ori, deși e inter, ea caută pasa decisivă, e prea altruistă. I-am spus că ar trebui să fie un pic-un pic mai individualistă. Încrederea ei însă acum e maximă și ajută foarte mult prin jocul ei echipa”, a declarat antrenorul de la CSM București. 

1 eliminarede două minute a suferit Linnea în cele 3 jocuri de Liga Campionilor

17 goluria marcat Torstensson în campionatul intern în cele 6 partide disputate

CSM BUCUREȘTI - MKS LUBLIN 35-19 // Impresionanta Linnea Torstensson! Ea a devenit esențială în atacul „tigroaicelor”

VEZI ȘI:

BUDUCNOST - SCM RM. VÂLCEA 23-19 // Campioana României, învinsă în Muntenegru! Cum arată ACUM clasamentul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
perfectw
perfectw  •  22 Octombrie 2019, 01:25

Si cu Esbjerg, desi a avut doar 16%, a avut pasa decisiva sau interceptia pt contraatac la 80% din goluri.

catalynn
catalynn  •  21 Octombrie 2019, 10:26
Postat de doomsday2000 pe 21 Octombrie 2019, 09:06

Cere-i lui nen'tu talpan s-o aducă pe Bella la CeSeA, ca să își încheie cariera apoteotic, în liga a 2-a...pardon, talpan închis (și) secția de handbal fete în vara asta

Sa ai gura aurita și de prin Februarie când va avea loc concursul pt Comandant al CSA Steaua București sa ii pot într-adevăr cere lui Talpan ce spui tu! Deocamdată lui Talpan nu ii pot cere decât sa câștige Litigii in Instanța, iar aia, mai ales in spețele vs. FC fcsb și ne-a jjijji a făcut-o cu mult succes: v-a distrus! :-)))))

doomsday2000
doomsday2000  •  21 Octombrie 2019, 09:06
Postat de catalynn pe 21 Octombrie 2019, 05:00

Bravo Linnea, respect! Îmi e dor și de Bella! Ce echipa avea CSM pe vremea aia ...

Cere-i lui nen'tu talpan s-o aducă pe Bella la CeSeA, ca să își încheie cariera apoteotic, în liga a 2-a...pardon, talpan închis (și) secția de handbal fete în vara asta

Vezi toate comentariile (4)
Comentează