SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București mută spectaculos » 5 jucătoare de bază au semnat prelungirea. Indiciu la prezentare: rămâne Gullden?

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2018 14:23

Cinci jucătoare importante și-au prelungit contractul cu CSM București. Campioana României ar mai putea face un transfer de marcă, pe lângă cele trei de la Vardar Skopje: Lekici, Cvijici și Radicevici.

Trei Doamne și toate trei, varianta din handbal ar fi cu Lekici, Cvijici și Radcevici. Cele trei handbaliste aduse de CSM București de la rivala Vardar Skopje, aduc campioanei României un plus mare pentru sezonul viitor. Vor fi însă și plecări de marcă din curtea clubului bucureștean.

Dilema din jurul tricoului cu numărul 4!

Jovanka Radicevici joacă, de obicei, cu tricoul cu numărul 4. Așa s-a întâmplat mereu până acum, la Krim Ljubljana, Gyor, Vardar Skopje și naționala Muntenegrului. La CSM București ea a fost prezentată cu numărul 44. Asta pentru că, numărul 4 este ocupat. De cine? De Isabelle Gullden!

Vedeta suedeză nu a anunțat însă dacă rămâne sau nu. Oficialii CSM-ului nu puteau să ia o decizie și să-i acorde Jovankăi numărul dorit, până nu sunt siguri că Bella rămâne sau pleacă. Gullden are o ofertă consistentă din partea echipei franceze Brest, împreună cu prietenul ei, antrenorul cu portarii Linus Persson. "Mingea e în terenul ei. Noi i-am făcut o ofertă, una foarte bună. Acum așteptăm răspunsul", a declarat team-managerul CSM-ului, Nicolae Luca.

Va accepta concurența?

Prin aducerea sârboaicei Dragana Cvijici, unul dintre cei mai buni pivoți din lume, CSM București va trebui să renunțe la unul dintre cei trei pivoți actuali. Oana Manea și-a prelungit contractul, chiar săptămâna trecută, astfel că alegerea se va face între Marit Malm Frafjord și Anastasia Lobach.

Frafjord (32 de ani) s-a retras recent din naționala Norvegiei, anunțând că se va focusa pe jocul la echipa de club. Norvegianca nu e tentată însă să accepte o concurență serioasă pe post, fiind hotărâtă mai degrabă să părăsească pe CSM București. În aceste condiții, ar rămâne la echipă Anastasia Lobach. Bielorusa va reveni pe teren, în perioada următoare, după operația de ligamente suferită. Va trebui să arate că merită să rămâne în lotul "tigroaicelor" pentru a fi păstrată.

Rămân la CSM București

Campioana României a anunțat recent și că Paula Ungureanu, Jelena Grubisici, Majda Mehmedovici și-au prelungit contractele cu CSM. Muntenegreanca a scăpat, se pare de operația la umăr, după ce a făcut o pauză de două luni anul trecut. Ea rămâne o jucătoare de bază pe extrema stânga.

Alte două românce, jucătoare de bază în lotul campioanei, au semnat prelungirea. Este vorba de pivotul Oana Manea și de extrema stânga Iulia Curea.
Pe lângă acestea, Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Amanda Kurtovic și Aneta Udriștoiu mai au contract cu gruparea bucureșteană și vor rămâne la CSM. Deși a cerut să plece de la echipă, danezei Line Jorgensen nu i s-a permis să facă acest pas și până la urmă a acceptat să-și ducă la capăt contractul.

Nathalie Hagman va părăsi și ea CSM București, suedeza urmând să fie înlocuită chiar de Jovanka Radicevici, o jucătoare care se pliază mult mai bine pentru postul de extremă dreapta.

La plecări sigure mai sunt campioanele mondiale, Gnosianne Niombla și Camille Ayglon. În locul acestora, CSM mai caută o jucătoare, cel mai probabil un inter dreapta. Totul depinde însă tot de Bella Gullden. Dacă suedeza ar rămâne, CSM nu ar mai transfera pe nimeni. Sunt însă șanse minime însă ca nordica să continue la CSM.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
razvyyc
razvyyc  •  19 Februarie 2018, 19:51

Oana Manea isi dorea un copil. De fapt, ea a zis altfel, zicea ca, daca ramane insarcinata, vrea sa pastreze copilul. Nu se sacrifica nimeni?

razvyyc
razvyyc  •  19 Februarie 2018, 19:46
Postat de emilou pe 19 Februarie 2018, 16:11

Hagman e mai rapida decat Radicevici, care nu mai e ce a fost. Lekic a fost adusa pentru a i se arata usa (intr-un mod foarte urat ) lui Gulden. Singurul transfer cu adevarat benefic este Dragana Cvijic, un pivot foarte bun care se intelege perfect cu Neagu. Oare Helle Thomsen a fost consultata la aceste transferuri? Sunt schimbari majore. Si multe. Prea multe! Parca vine tot Buducnostul la Bucuresti. Nu m-ar mira sa le vad pe Milena Knezevici(Rajcic parca o cheama cum) si/sau pe Lazlo la CSM.

Ce sa o intrebe pe Helle, astia au golit raftul pe care scria "produse cu termen de valabilitate la limita expirarii". Este drept, Cvijic este in termen dar face parte din categoria "jucarii cu care as fi vrut sa ma joc acum 2 ani dar nu mi-am permis decat acum".

catalynn2
catalynn2  •  19 Februarie 2018, 17:35

Bella, Cristina si Paula sa ramana, in rest sincer sa fiu nu am intereseaza niciuna in mod deosebit, toate sunt de la foarte bune in sus, deci bun venit celor care tocmai au semnat, success in cariera celor care au decis sa paraseasca Bucurestiul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează