SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - ROSTOV

CSM BUCUREȘTI - ROSTOV // Extemporal la limba rusă: toate detaliile înaintea „șocului” din Ligă dintre CSM și Rostov

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 15:17

Derbyul grupei B în Liga Campionilor la handbal feminin se dispută vineri seara, la Sala Polivalentă, între CSM București și Rostov Don. 

  • CSM București - Rostov Don se joacă vineri, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport!

Va fi duelul între echipele creditate cu șansa a doua, respectiv a treia la câștigarea Ligii Campionilor. Finalista ultimei ediții a Ligii, Rostov pare echipa pe val, debutul în actuala ediție fiind unul edificator, victorie la 10 goluri în fața campioanei Poloniei, MKS Lublin: 31-21.  

CSM București a avut și ea un start așa cum și-a dorit. A trecut în Danemarca de Esbjerg, 24-22, și așteaptă acum încrezătoare duelul cu rusoaicele.

„Va fi, fără doar și poate, un meci foarte greu. Dar ne-am pregătit bine și eu cred că va fi un meci mai mult decât interesant. Ne dorim victoria și abia aștept să jucăm într-o Sală Polivalentă plină, cu fanii alături”, a declarat Denisa Dedu, portarul CSM-ului, eroina echipei în Danemarca.

Adrian Vasile a trecut și el peste debutul ca antrenor principal și va bifa vineri primul meci pe teren propriu pe banca „tigraoicelor". „Toată lumea știe cine este Rostov, ce jucătoare au, ce antrenor. Dar nici CSM București nu este o echipă oarecare. Eu am încredere în fete și sunt sigur că va fi un meci pe măsura valorilor din cele două echipe”, a spus Adi Vasile. 

Tot fără Neagu 

CSM București nu o va putea folosi, nici la acest meci pe Cristina Neagu, căpitanul echipei, care încă nu e sută la sută refăcută după operația la genunchiul drept. „Trebuie să avem răbdare cu procesul ei de recuperare. Nu aș putea spune când o vom vedea pe teren”, a subliniat antrenorul CSM-ului.  

Vor fi însă pe teren Andrea Lekici, Crina Pintea, care s-a refăcut după răceala puternică de care a suferit, dar și Carmen Martin. Probleme medicale are acum Laura Chiper-Moisă, extrema dreapta care a simțit înțepături la genunchi. Ea a jucat însă, și în Danemarca.  

Două victorii și un egal la București 

CSM și Rostov se vor întâlni pentru a patra oară în Sala Polivalentă din București. Până acum, CSM a câștigat primele două dispute, iar ultima s-a încheiat la egalitate, 22-22. 

De altfel, la palmaresul meciurilor directe, vicecampioana României conduce clar: 5-1. Ultima dispută a avut loc însă acum un an și jumătate, în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta.

CSM a câștigat 31-30. Rostov s-a întărit însă considerabil în ultimul sezon, iar venirea pe banca tehnică a lui Martin Ambros a schimbat mult în bine fața echipei. De altfel, Rostov a pierdut la mare luptă ultima finală a Ligii Campionilor, 24-25 cu Gyor.

Precedentele dispute CSM-Rostov 

31.03.16: CSM Bucuresti-Rostov Don 26-25  
09.04.16: Rostov Don-CSM Bucuresti 28-29 
16.10.16: CSM Bucuresti-Rostov Don 24-21 
11.11.16: Rostov Don-CSM Bucuresti 20-22 
11.02.18: CSM Bucuresti-Rostov Don 22-22 
10.03.18: Rostov Don-CSM Bucuresti 25-24 
13.05.18: CSM Bucuresti-Rostov-Don 31-30  
* toate partidele au avut loc în Liga Campionilor

Vezi și: 

Întâlnire de gradul zero: Cristina Neagu se revede cu Ambros Martin: „Nu e normal ce a făcut! Nici nu mi-a dat mesaj după ce m-am accidentat” 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează