SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

CSM București, SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare continuă lupta de la distanță. Fără pași greșiți în etapa disputată la Bistrița

Roberta Stamin a marcat 4 goluri în fața Craiovei FOTO Alexandru Nițișor
Roberta Stamin a marcat 4 goluri în fața Craiovei FOTO Alexandru Nițișor

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2021 21:52 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 22:24

CSM București, SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare se urmăresc în drumul spre titlu. În prima etapă a returului, la Bistrița, toate au câștigat ieri. Minaur a avut cele mai mari emoții cu Zalăul lui Tadici

În Săptămâna Patimilor, handbalistele din Liga Florilor au de făcut un adevărat maraton. Au de jucat patru etape în șase zile, caravana handbalului mutându-se la Bistrița-Năsăud.

CSM București-Gloria Buzău 29-21 (14-8)  / Buzău, victima perfectă

CSM București, SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare continuă lupta de la distanță. Fără pași greșiți în etapa disputată la Bistrița
Martine Smeets în acțiune, în meciul cu Gloria Buzău FOTO sportpictures.eu

În prima etapa a returului, cel mai așteptat meci era cel dintre CSM București și Gloria Buzău, locul 1 confuntare cu locul 4. Numai că echipa antrenată de Adi Vasile a făcut instrucție cu buzoiencele. Gloria a marcat doar două goluri în 20 de minute, iar tabela arăta un incredibil 9-2. 

Meciul era jucat, iar CSM București le-a scos de pe teren pe Neagu și Pintea. Antrenorul Ovidiu Mihăilă nu mai știa ce să facă să-și scoată echipa din blocajul în care parcă intrase. A cerut două time-outuri, dar degeaba. Jelena Grubisici a fost din nou privdențială în poartă, iar în atacCSM-ul a lovit din toate direcțiile. A fost 14-6 la pauză, iar diferența a crescut până la 12 goluri, 21-9 și apoi 22-10. Adi Vasile a jucat apoi și fără Grubisici, Lazovici, Carmen Martin sau Omoregie, iar Gloria a mai recuperat.

De când le-a "furat" însă titlul în 2019, ajutând indirect Vâlcea în luta pentru campionat, Gloria Buzău nu mai reușește să țină aproape de CSM. Pare victima perfectă pentru "tigroaice". În ultimele 5 meciuri, bucureștencele s-au impus de fiecare dată, iar în patru rânduri a făcut-o chiar la scor. "Avem un complex clar în fața lor. Ne antrenăm, intrăm motivate pe teren, dar când începe meciul parcă nu putem mai mult. Eram conștiente de greutatea partidei. Știm că CSM e o echipă căreia îi place mingea. Când nu au mingea nu au răbdare și fac greșeli în apărare, dar noi am ratat enorm, am greșit și le-am făcut viața ușoară", a declarat Ada Moldovan, interul stânga al Gloriei Buzău.

"Ne-am propus până la final să câștigăm toate meciurile, am jucat bine azi și nu le-am dat celor de la Buzău nicio șansă. Până la meciurile cu Baia Mare și Vâlcea trebuie să câștigăm celelalte meciuri, nu trebuie să tratăm niciun adversar de sus", a declarat Gabriela Perianu, jucătoarea CSM București.

Minaur Baia Mare-HC Zalău 32-29 (18-15) / Minaur a tremurat serios cu Zalău

La cum începuse disputa dintre Minaur și Zalău, toată lumea se aștepta la o victorie facilă a semifinalistei din EHF European League. Echipa antrenată de Costică Buceschi s-a desprins la 14-8. Numai că Gheorghe Tadici a știut să-și reminteze echipa. sălăjencele au revenit la 15-16, dar au intrat la pauză cu trei goluri deficit: 15-18.

În partea a doua, cu Cristina Laslo în rol de jolly-joker, Minaur a stat mereu în față la 4-5 lungimi distanță. A fost de ajuns o mică destabilizare a angrenajului, că Zalăul a profitat imediat. De la 26-21, ajutată de paradele extraordinare ale portarului Raluca Kelemen, Zalăul a preluat conducerea la 28-27! Mai erau 9 minute de joc. 

Din acel moment însă, până la final, echipa lui Tadici a ratat exasperant. Trei aruncări de la 7 metri, un contraatac, alte situații clare. Niciun gol marcat de Zalău, 5 consecutiv primite și Baia Mare a respirat ușurată. Rămâne în plasa CSM București, deasupra vâlcencelor. Joc foarte bun și pentru Jelena Lavko și Linn Blohm de la Baia Mare, de la Zalău ieșind în evidență, pe lângă Kelemen, pivotul tunisian Mouna Jlezi, singura "stranieră" a echipei.

SCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova 26-20 (13-11)  / Doar o repriză derby de Oltenia

Craiova a rezistat primele 30 de minute în disputa cu SCM Rm. Vâlcea, echipă care are iar probleme de lot. Florentin Pera nu le poate folosi la Bistrița pe Minevskaja, Glibko, Trifunovici și pe Cristina Florica. Craiova a avut pentru prima dată în această ediție de campionat tot lotul la dispoziție, Iar acest lucru s-a cunoscut. Trupa lui Bogdan Burcea a ținut Vâlcea în șah cu o apărare extrem de precisă.

Vâlcea a trebuit să-și ridice aproape la maximum nivelul jocului, întrebuințându-se serios în fața craiovencelor. După 13-11 la pauză, ultima campioană a României s-a desprins la 17-12 apoi 23-17 și victoria era conturată. Evoluții foarte bune pentru Liscevici, Mireya Gonzalez, Marta Lopez, dar și tânăra Roberta Stamin și portarul Marta Batinovici. La Craiova, s-au remarcat Cristina Zamfir Burcea și Ana Maria Țicu, dar antrenorul Bogdan Burcea era foarte supărat la final.

CSM București, SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare continuă lupta de la distanță. Fără pași greșiți în etapa disputată la Bistrița
Mireya Gonzalez a înscris de 5 ori în poarta craiovencelor FOTO Alexandru Nițișor

"Dacă întoarcem clasamentul invers, ne batem și noi la medalii. De la sportivele mele cu experiență, gen Cristiana Nica, Țăcălie, Tudorică, Zamfir-Burcea, altele sunt așteptările. Îmbucurător e că de două săptămâni am tot lotul la dispoziție, încercăm să arătăm altă față", a spus Bogdan Burcea. "Craiova e o echipă solidă, cu jucătoare cu experiență, ne-au dat o replică solidă. Sunt foarte mulțumit de rezultat, însă trebuie să ne ridicăm nivelul jocului și să ajungem în vârf la meciul de sâmbătă cu Baia Mare. E meciul cel mai important din acest turneu", a declarat și antrenorul Florentin Pera. A fost a 7-a victorie consecutivă a celor de la SCM Rm. Vâlcea în fața rivalei din Oltenia, care nu a mai câștigat un meci din 2018.

Rezultate etapa a 16-a

Gloria Bistrița-CSM Galați 32-23
Măgura Cisnădie-Dacia Mioveni 29-23
Dunărea Brăila-Activ Ploiești 32-24
Minaur-HC Zalău 32-29
CSM Slatina-Rapid 19-24
SCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova 26-20
CSM București-Gloria Buzău 29-21

CSM București, SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare continuă lupta de la distanță. Fără pași greșiți în etapa disputată la Bistrița

Cristina Neagu se retrage temporar de la „națională”! » „Urmează o pauză, începând cu acest moment”

De ce s-a retras Cristina Neagu de la națională? Oana Manea are explicația: „S-a gândit la tot ce urmează”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează