SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM București și restul lumii! Rezultatele de azi, din Cupa României

Minaur Baia Mare - CSM Slatina 28-25
Minaur Baia Mare - CSM Slatina 28-25

Articol de , - Publicat marti, 24 august 2021 20:50 / Actualizat marti, 24 august 2021 21:03

Gloria Bistrița nu a pus niciun fel de probleme campioanei României, în jocul din optimile de finală ale Cupei României. Vâlcea a făcut și ea un meci foarte bun în fața Craiovei, iar Dunărea Brăila s-a calificat cu mult noroc, după aruncările de la 7 metri

Caravana handbalului feminin a pornit la drum azi, la Bistrița, acolo unde s-au disputat meciurile din optimile de finală ale Cupei României. Trofeul contează, de fapt, pentru ediția trecută, atunci când, din cauza pandemiei, nu s-a putut disputa.

Primele partide au arătat încă o dată că gruparea finanțată de Primăria Capitalei este cu o clasă peste oponente. Bistrița, Brăila, Rapid, Cisnădie, chiar dacă s-au întărit, se vor bate doar pentru celelalte două locuri rămase pe podium!

CSM București - Gloria Bistrița 29-21

Meciul-vedetă trebuia să fie cel dintre CSM București și Gloria Bistrița, echipele cele mai bogate din România, cu 4,5, respectiv 3 milioane de euro beget. Campioana României s-a impus însă lejer, zdrobind o echipă a Bistriței care a rezistat doar vreo 20 de minute.

Garda veche e de bază

Antrenorul Adi Vasile s-a bazat mai mult pe jucătoarele vechi de la CSM, începând cu Grubisici, Neagu, Carmen Martin, Omoregie, Smeets. Și nu a dat greș. Grubisici a ținut-o pe bancă, prin evoluția sa, pe Tess Wester, Neagu a fost golgeterul partidei, iar spaniola Martin a fost din nou metronom pe partea dreaptă. Bistrița se caută, antrenorul Kim Rasmussen, cu care CSM a câștigat Liga Campionilor în 2016, încearcă să găsească soluții, dar meciul de azi a arătat că e mult de muncă.

Doar Jovana Kovacevici, golgeterul venit de la Minaur Baia Mare, și portarul Salamaha, azera de origine ucraineană, au fost pe plus. În rest, multe vedete, multe handbaliste cu cotă, dar nimic de făcut în fața jocului celor de la CSM București.

SCM Rm. Vâlcea - SCM Craiova 34-25. Vâlcea, viteză maximă

CSM București și restul lumii! Rezultatele de azi, din Cupa României

SCM Rm. Vâlcea a arătat cel mai bine, în afara CSM București, după primul meci din Cupa României. Vâlcencele au câștigat "Derby de Oltenia" cu rivalele de la Craiova de o manieră categorică.

Echipa antrenată acum de croatul Goran Kurtes s-a desprins din start și nu a mai cedat teren până la final. Toate jucătoarele trecute pe foaia de joc au intrat pe teren, dar s-au remarcat tot "veteranele" Kristina Liscevici, Mireya Gonzalez, Asma Elghaoui, Irina Glibko sau Zeljka Nikolici. Vâlcea a impresionat prin viteza de joc, dar și prin apărarea dinamică și în continuă mișcare.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea a greșit mult, le-a oferit mingi pe tavă adversarelor, iar acestea nu s-au dat la o parte de la a primi cadouri. Daneza Melanie Bak, adusă în această vară, se anunță un transfer reușit al oltencelor.

Dunărea Brăila - Măgura Cisnădie 31-30. Calificare cu multe emoții

CSM București și restul lumii! Rezultatele de azi, din Cupa României

Dunărea Brăila - Măgura Cisnădie a fost cel mai palpitant joc al optimilor de finală. Mica "națională" a Braziliei refugiată la Brăila s-a calificat mai departe, dar echipa antrenată de Morten Soubak a avut nevoie de aruncări de la 7 metri pentru a trece mai departe!

Deși Dunărea a condus cu 23-18 cu 12 minute înainte de final, sibiencele au egalat și au fost chiar aproape de victorie, la 25-25 având ultimul atac. Din echipa lui Alexandru Weber s-au remarcat portarul Kira Trusova, rusoaica adusă în această vară de la Astrahan, dar și Marinela Neagu, extrema venită de la Corona Brașov. Brăila are multe vedete pe metru pătrat, dar jocul formației încă suferă.

Trupa dunăreană a fost salvată de intervențiile Elenei Șerban, cea care a apărat două aruncări de la 7 metri la loviturile de departajare. Brăila va juca însă miercuri, în "sferturi", cu CSM București, și șansele de a ajunge în Final Four-ul de acasă, din 28-29 august, sunt destul de mici. 

Rezultate Cupa României, Bistrița

Minaur Baia Mare - CSM Slatina 28-25

Măgura Cisnădie - Dunărea Brăila 30-31

Dacia Mioveni - Gloria Buzău 24-30

SCM Rm. Vâlcea - SCM Craiova 34-25

HC Zalău - CSU Cluj Napoca 30-22

CSM București - Gloria Bistrița 29-21

CSM Deva - Știința București 18-25

Miercuri, sferturi de finală

10:00 Minaur Baia Mare - Rapid București (TVR1)

13:00 SCM Rm. Vâlcea - Gloria Buzău

16:00 CSM București - Dunărea Brăila (TVR2)

19:00 HC Zalău - Știința București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează