SPORTURI  »  HANDBAL  »  ACCIDENTARE

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au primit două lovituri uriașe: Dragana Cvijic și Cristina Florică s-au accidentat și ratează finalul aprins de sezon

CSM Râmnicu Vâlcea și SCM Râmnicu Vâlcea au rămas fără două piese grele pe final de sezon // FOTO: GSP
CSM Râmnicu Vâlcea și SCM Râmnicu Vâlcea au rămas fără două piese grele pe final de sezon // FOTO: GSP

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2019 15:46

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, contracandidatele la titlu din Liga Națională de handbal feminin, vor juca ultimele etape fără două piese importante. Dragana Cvijic are mari probleme la genunchi, iar Cristina Florică s-a accidentat la meciurile „naționalei” în Franța.

Aflate în lupta directă pentru titlu, cu șapte etape înainte de final, SCM Rm. Vâlcea și CSM București și-au pierdut două dintre jucătoarele de bază.

Campioana CSM București va trebui să joace toate partidele din acest sezon fără pivotul Dragana Cvijic! Sârboiaca are mari probleme la cartilajul genunchiului stâng. Ea a fost la un control medical în țara natală și doctorii i-au transmis că trebuie să se opereze de urgență. Dragana a jucat tot sezonul cu dureri mari, dar acestea au devenit insuportabile în ultimul timp.

Problema mare pentru campioana României este că nu o va putea folosi pe Cvijic în dubla cu Metz, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor!

Și nu e singura problemă de la CSM. Andrea Lekic continuă să fie incertă după problemele la spate, sperându-se în recuperarea centrului sârb la dubla cu campioana Franței. E sigur însă că Andrea nu va putea juca joi, în partida cu Măgura, de la Cisnădie.

Operație de menisc?

Și liderul Ligii Naționale, SCM Rm. Vâlcea pare că a pierdut o handbalistă de bază pentru ultimele 6 etape de campionat. Extrema stânga Cristina Florica a simțit înțepături puternice la genunchiul stâng în meciul susținut contra Franței la Golden League. Florică a jucat în prima repriză și a trebuit să fie schimbată de antrenorul Ambros Martin.

Handbalista urma să facă aseară un RMN la genunchi, dar, din primele investigații, se pare că va fi nevoie de o operație de menisc. Asta ar însemna cel puțin o lună de pauză, timp în care ar pierde meciurile importante ale echipei sale.

Situația din clasament

SCM Rm. Vâlcea e lider în Liga Națională cu 51 de puncte, după 18 etape, CSM București având 48 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat.

Cele două echipe pot termina la egalitate de puncte dacă vor câștiga toate întâlnirile până la final. În acest caz, vâlcencele au avantajul meciurilor directe, 22-19 față de 29-30, și ar putea câștiga campionatul.

Echipă Meciuri Puncte
1. SCM Rm. Vâlcea 18 51
2. CSM București 17 48
  • O victorie în Liga Națională de handbal feminin este recompensată cu 3 puncte. Pentru egal, echipele primesc un punct. 

Vezi și: Danemarca - România 36-23, Golden League // Coșmar danez: „tricolorele” au terminat în genunchi turneul amical din Franța

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Martie 2019, 11:16

plecarea lui Paula o sa fie urmatoarea lovitura(cred ca o sa ramana in liga florilor poate la echipa unde, numai ei, suporterii i-au scandat numele..in ultimul meci)

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  25 Martie 2019, 19:25

Asta mai lipsea CSM-ului, sa se accidenteze si Cvijic. :(

phlorinn
phlorinn  •  25 Martie 2019, 18:29

Pentru Valcea nu e deloc o problema. Florica nu e jucatoare indispensabila, e extrema si oricum echipa nu se bazeaza pe extrema si nu are scheme clare de joc pentru acel post. Oricum cine intra in schimb se poate descurca la fel de bine. Pentru CSM in schimb e o pierdere uriasa, care nu poate fi inlocuita cu nimeni oricit ar incerca si oricum nu au pe nimeni pivot .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează