SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - THURINGER, AZI, 18:00

CSM BUCUREȘTI - THURINGER // Meci vital pentru "tigroaice"! În funcție de rezultatul de azi, CSM București își află adversarul din sferturi

Jovanka Radicevic a marcat de 59 de ori pentru CSM București în Liga Campionilor // FOTO: Cristi Preda
Jovanka Radicevic a marcat de 59 de ori pentru CSM București în Liga Campionilor // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2019 12:45

CSM București trebuie să câștige azi cu Thuringer, dar are nevoie și de sprijinul Gyorului și al celor de la FTC Budapesta. Partida va fi liveSCORE pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport. 

CSM București și-a complicat înzecit situația după ce a pierdut săptămâna trecută partida de la Ljubljana, cu Krim: 22-23. Campioana României mai speră la locul 2, dar poate la fel de bine să termine și pe 4!  Care sunt variantele?

1. Locul 2 - meci în "sferturi" cu Buducnost

CSM mai speră la locul 2, dar pentru asta depinde și de celelalte rezultate. "Tigroaicele" trebuie să câștige cu Thuringer, indiferent de scor, Gyor trebuie să bată în Norvegia pe Vipers Kristiansand, iar Ferencvaros Budapesta să se impună pe teren propriu cu Krim Ljubljana. La egalitate de puncte, 12, în trei, CSM București stă cel mai bine.

Ar fi varianta ideală pentru CSM, care ar juca primul meci din "sferturi" în deplasare, iar returul la București.

2. Locul 3 - meci în "sferturi" cu Rostov Don

Dacă CSM bate Thuringer, iar Vipers Kristiansand obține cel puțin un rezultat de egalitate cu Gyor, campioana României termină grupa principală pe locul 3. CSM nu mai contează în această variantă de rezultatul de la Budapesta, la meciurile directe cu FTC stând mai bine. În sferturile de finală, CSM urmează să joace meciul decisiv în deplasare.

3. Locul 4 - meci în "sferturi" cu Metz

CSM nu câștigă cu Thuringer, iar FTC obține cel puțin un punct cu Krim. E varianta horror pentru bucureștence, care ar întâlni campioana Franței, Metz, echipa care pare în mare formă. Plus că returul se va juca în Franța.

CSM are dezavantajul că joacă prima meciul cu Thuringer, având apoi de așteptat după meciurile de sâmbătă și duminică. Varianta victoriei cu Thuringer este însă necesară pentru a spera la un adversar mai bun în meciurile eliminatorii și pentru ajungerea în Final Four-ul de la Budapesta.

Cum a fost până acum?

CSM București s-a calificat la ultimele trei turnee ale Final Four-ului, deși a pornit mereu de pe un loc mai slab în "sferturi".

În 2016, când au și câștigat trofeul, CSM a terminat grupa principală pe 4, iar în 2017 și 2018 pe locul 3. Mereu a jucat primul meci la București, iar apoi returul în deplasare.

Vezi și: Începe bătălia pentru Cristina Neagu » Ofertă importantă pentru vedeta lui CSM București: „Se va decide între ele”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
122vlad
122vlad  •  08 Martie 2019, 15:57
Postat de blatistu49 pe 08 Martie 2019, 14:36

ba nu sunteti informati bine CSM ul numai locul3 poate prinde meciurile directe avantajeaza pe Vipers ce atita tam tam

scrie in articol clar, la egal in 3 csm iese cel mai bine.

bellosguardo
bellosguardo  •  08 Martie 2019, 15:53
Postat de blatistu49 pe 08 Martie 2019, 15:44

locul 2 VIPERS conform regulementului indiferent ca cistiga sa u pierde cu GYOR

Mai citeste:daca se ajunge la egalitate intre CSM,FTC si Vipers,se face clasament intre ele si atunci : 2.CSM;6puncte 3.Vipers 4puncte 4.FTC 2 puncte.

blatistu49
blatistu49  •  08 Martie 2019, 15:44

locul 2 VIPERS conform regulementului indiferent ca cistiga sa u pierde cu GYOR

Vezi toate comentariile (9)
Comentează