SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

CSM Focșani-Dobrogea Sud Constanța amânat! Un posibil caz de coronavirus la Focșani. Moldovenii riscă excluderea din turneu!

FOTO CSM Focșani 2007
FOTO CSM Focșani 2007

Articol de - Publicat luni, 05 octombrie 2020 15:02 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 21:49

Valentin Mocanu, extrema echipei moldovene, a fost trimis de urgență acasă, fiind suspect de coronavirus. Consiliul de Administrație întrunit în regim de urgență a decis amânarea meciului cu Dobrogea Sud Constanța și retestarea sportivului. Focșani riscă 20.000 de lei amendă, dar și excluderea din turneu și pierderea meciurilor cu 0-10!

A început al doilea turneu de handbal, la Sf. Gheorghe, și alt scandal a izbucnit în legătură cu cazurile de coronavirus. În centrul atenției este de această dată echipa CSM Focșani!

Două cazuri pozitive acasă, un suspect în cantonament!

Duminică, în prima zi a turneului, CSM Focșani a întâlnit CSU Suceava de care a trecut cu 26-19. Echipa vrânceană nu l-a trecut pe foaia de joc pe extrema Valentin Mocanu. "Joi am făcut teste cu toată echipa, iar rezultatele au fost negative. La Sf. Gheorghe, la triajul epidemiologic, lui Mocanu i s-a luat temperatura și la sală și la hotel. A fost în regulă. Duminică, în ziua meciului, ne-a spus că se simte rău. S-a decis izolarea lui, a stat singur în cameră. Temperatura era însă de doar 37,2", a declarat Viorel Ciubotaru, directorul tehnic de la CSM Focșani.

CSM Focșani-Dobrogea Sud Constanța amânat! Un posibil caz de coronavirus la Focșani. Moldovenii riscă excluderea din turneu!
Viorel Ciubotaru, directorul tehnic al CSM Focșani 2007

În seara zilei de duminică, Focșaniul a decis să trimită jucătorul acasă, luni  dimineață efecvtuând un nou test COVID-19. "La ieșirea de la test, temperatura jucătorului a fost de 36,4", a explicat Ciubotaru. Federația spune acum că Focșaniul a încălcat regulamentul, neavând voie să scoată jucătorul suspect din cantonament, decât cu acordul DSP Covasna!

"Au ascuns două cazuri!"

Federația Română de Handbal s-a autosesizat după ce antrenorul federal Iulian Stamate a aflat că alte două persoane din delegația CSM Focșani, lăsate acasă, au fost descoperite pozitiv. Este vorba despre preparatorul fizic Marko Isakovici și jucătorul rus Roman Makrișin. Focșaniul, prin Viorel Ciubotaru, a explicat că rezultatul testelor au sosit abia luni dimineață, cei doi nefiind trecuți pe tabelul delegației care făcea deplasarea la Sf. Gheorghe.

Consiliul de Administrație al FRH s-a întrunit luni de dimineață în regim de urgență, iar Iulian Stamate a susținut în fața membrilor CA că "Focșaniul a ascuns două cazuri!". La Isakovici rezultatul e pozitiv, iar la jucătorul rus testul a ieșit, se pare, neconcludent.

Meciul cu Constanța amânat

CSM Focșani ar fi trebuit să joace marți, de la ora 16:30, meci televizat de TVR 2, cu Dobrogea Sud Constanța. Membrii CA au votat însă amânarea partidei pentru 6 octombrie sau 9 octombrie. Se așteaptă până atunci rezultatul celui de-al doilea test al lui Valentin Mocanu. S-a recomandat că toți jucătorii de la CSM Focșani să fie retestați. Dacă trei teste vor ieși pozitiv, atunci echipa moldoveană va fi exclusă din turneu și va pierde toate meciurile cu 10-0.

Riscă amendă de 20.000 de lei

Oricum, CSM Focșani e pasibilă de o amendă de 20.000 de lei pentru că a ascuns cele două cazuri pozitive în rândul echipei. Comisia de Disciplină va judeca însă cazul, la prima sa ședință. 

Caz asemănător la Dobrogea Sud Constanța?

În Consiliul de Administrație al FRH, Daniel Kotecz, reprezentantul Minaur Baia Mare, a spus că actualul caz CSM Focșani seamănă cu cel de la Dobrogea Sud Constanța. "Și acolo au fost trei jucători suspecți, unul a ieșit pozitiv. Acesta a intrat în contact cu restul echipei. Și totuși Constanța a fost primită în turneu", ar fi spus Daniel Kotecz. A intervenit președintele Alexandru Dedu. "E, într-adevăr asemănător, singura diferență e faptul că echipa constănțeană a prezentat o adresă de la DSP Constanța prin care a dat voie jucătorilor să participe la turneul de la Sf. Gheorghe. De la DSP Vrancea nu avem o astfel de hârtie, nu șiu dacă CSM Focșani a înștiințat DSP-ul de acolo", a subliniat Dedu.

"Jucăm turnee, din cauza asta s-a ajuns aici!"

Doru Manea, unul dintre observatorii FR Handbal a ridicat din nou problema turneelor de sală și faptul că nu se trece la partidele tur-retur între echipe. "Jucăm turnee, din cauza asta s-a ajuns aici, cu zeci de infectări. Am cerut federației să facă toate demersurile pe lângă Ministerul Tineretului și Sportului ca să se renunțe la aceste turnee", a spus Doru Manea în Consiliul de Administrație. Secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru a informat că s-a trimis o adresă MTS prin care se cere modificarea ordinului de ministru. Principalele cerințe ale FRH sunt trecerea la etape săptămânale și folosirea vestiarelor de către echipe.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL: 

Dinamo câștigă derby-ul cu Turda, Constanța a trecut de CSM București, Steaua, încă un egal

Dinamo și-a aflat adversarele din grupele EHF European League! Două echipe extrem de puternice vin la București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează