SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / SCM CRAIOVA-CSM GALAȚI 21-24

„Grădinița din Bănie” nu a putut face surpriza. Cu 11 jucătoare aflate în carantină, Craiova a pierdut cu Galațiul!

SCM Craiova FOTO sportpictures.eu
SCM Craiova FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 18:30 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 20:26

Nici selecționerul Bogdan Burcea nu a putut sta pe banca oltencelor. A ieșit în evidență un portar de 16 ani, Maria Marinescu

SCM Craiova a fost lovită și ea în plin de virusul SARS CoV-2 după al doilea turneu de la Sf. Gheorghe. Nu mai puțin de 11 jucătoare au fost pozitive: toți cei trei portari (Djukeva, Chetraru și Curmenț) și alte 8 jucătoare de câmp (Șelaru, Zamfir, Orșivschi, Matlașova, Nica, Cace, Mincu, Andrei-Gogoriță). Nu au scăpat nici antrenorii Bogdan Burcea și Costin Dumitrescu.

Fără să poată să-și amâne partida, o regulă stupidă a FRH, SCM Craiova a apelat la câteva junioare de la C.S. "U" FEFS Craiova și H.C.M. Craiova. A strâns 11 jucătoare, dintre care 7 sub 20 de ani!Antrenorul cu portarii, Grigore Albici a stat pe banca tehnică, el suferind de coronavirus, acum o lună!

S-au bătut cât au putut

În poarta fostei câștigătoare a Cupei EHF a stat puștoaica de doar 16 ani, Maria Marinescu (16 ani). Iar evoluția ei a fost incredibilă. 15 mingi parate, între care două aruncări de la 7 metri! Greul a căzut pe componentele echipei ”naționale”, Ana Maria Savu, Ana Maria Țicu și Adriana Crăciun-Țăcălie, dar ultima a jucat cu o atelă la degetul inelar de la mâna dreaptă, pe care l-a avut rupt. 

„Grădinița din Bănie” nu a putut face surpriza. Cu 11 jucătoare aflate în carantină, Craiova a pierdut cu Galațiul!
Portarul Maria Marinescu (16 ani) a avut 15 parade la meciul cu Galați FOTO sportpictures.eu

Interul dreapta a avut o evoluție foarte bună marcând de 8 ori. 50 de minute Craiova a jucat de la egal cu nou-promovata CSM Galați, dar pe final ”grădinița din Bănie” a obosit și a cedat teren. Galațiul a câștigat cu 24-21, a doua victorie în actualul asezon, un meci în care, în condiții normale, nu ar fi avut nicio șansă!

Cinci debutante în Liga Națională

Cu ocazia meciului de ieri, la Craiova au debutat cinci junioare în prima ligă: Maria Marinescu, Oana Catrinoiu, Alexia Trăsnitu și Maria Ghinea (toate 16 ani) și Alexandra Enea (19 ani). În plus, au fost jucătoare precum Francesca Gogoșeanu (17 ani) sau Valentina Ion (20 de ani) care au jucat aproape tot meciul.

Clujul a venit cu 8 jucătoare

Și U Cluj Napoca s-a prezentat la meciul cu HC Zalău, de la București, cu doar 8 jucătoare, dintre care un singur portar, Marina Dumanska, sora mult mai cunoscutei Iulia Dumanska, goal-keeperul echipei naționale. Clujul a rezistat o repriză în fața echipei antrenate de Gheorghe Tadici (11-13), după care Zalăul s-a distanțat clar în partea a doua, victorie categorică 35-24. Evoluții bune pentru Dumanska, dar și pentru iberica Vizuete (11 goluri) și pivotul Florina Chintoan (5 reușite). De la Zalău au ieșit în evidență Andreea Mihart (9 goluri) și Elena Mitrache (10). ”Am venit la București pentru un astfel de meci, bani cheltuiți de pomană. Dacă jucam măcar două etape legate, dar așa să cheltuiești o grămadă de bani pentru ce?”, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fortzzza
fortzzza  •  13 Noiembrie 2020, 04:25

Nenea Tadici! Nu te gandesti la echipele lovite de covid? Daca ar fi jucat, in aceste zile, cate 4-5 meciuri ar fi fost un mare minus in clasament. Ar fi fost el alcatuit pe valoare sau pe norocul ca pe unii nu i-a lovit Covidu'?!? Sanatate tuturor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează