SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF / HCDS CONSTANȚA-CUENCA

Cu cărțile pe masă! HC Dobrogea Sud își joacă astăzi ultima șansă în Cupa EHF

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 13:26

HC Dobrogea Sud are nevoie de un succes în disputa cu spaniolii de la Cuenca pentru a mai spera la calificarea în faza următoare a Cupei EHF. 

Fără punct după primele două runde din Grupa C a Cupei EHF, HC Dobrogea Sud Constanța joacă azi, de la ora 19:00, pentru a rămâne în cărțile califăcării. Constănțenii primesc vizita spaniolilor de la Liberbank Cuenca și doar o victorie le poate menține aprinse speranțele de a trece de faza grupelor.

Lideri în întrecerea internă băieții lui Zvonko Sundovski mizează pe ajutorul publicului și se încurajează comparându-i pe spanioli cu vecinii lor iberici de la FC Porto, în fața cărora HCDS a pierdut fără drept de apel.

"Sunt o echipă bună, dar, după părerea mea, Porto este mult peste Cuenca. Ne așteaptă 60 de minute grele, dar și noi suntem buni. Avem moralul extraordinar după victoriile din campionat, suntem pe primul loc și vrem să mergem în continuare pe acest drum", a declarat tehnicianul macedonean. Jucătorii au înțeles și ei importanța duelului cu spaniolii, iar capitalul de încredere este la cote înalte.

"Trebuie să intrăm pe teren să câștigăm punctele care să ne mențină în cursa pentru calificare. Jucăm acasă, cu suporterii alături și vrem să obținem victoria!", a explicat căpitanul Laurențiu Toma.

Ajutați de sud-americani

Dacă HCDS conduce în Liga Zimbrilor, Cuenca nu stă prea bine în campionat, unde ocupă doar locul 8, însă distanța față de poziție secundă este însă de doar 4 puncte. Aflată la prima participare în cupele europene, formația spaniolă are în lot cinci jucători sud-americani, toți internaționali, argentinienii Moscariello, Baronetto și Marciel, și brazilienii Ponciano și Dutra Ferreira, ultimul fiind al doilea marcator din grupă din primele două partide, cu 28 de reușite.

Cel mai titrat handbalist rămâne însă Angel Montoro, interul dreapta de 2.13 metri, care are în palmares titlul mondial cu Spania și o finală de Liga Campionilor cu Barcelona, în 2013.

Clasament grupa EHF

  • 1. FC Porto 6
  • 2. Holstebro 2
  • 3. Cuenca 2p
  • 4. HCDS 0p

Vezi și:

CSM BUCUREȘTI // INTERVIU Dragan Djukic, calcule pentru play-off-ul Ligii » Care crede că va fi meciul sezonului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close