SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2012

Cu gîndul spre Serbia » Tadici a prezentat lotul pentru Europeanul care debutează pe 4 decembrie

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 noiembrie 2012 22:30

Antrenorul echipei României crede că va fi un turneu final bun pentru naţionala României, care va începe parcursul la CE împotriva Rusiei

Cu o zi înainte de plecarea în Serbia, la Campionatul European, antrenorul Gheorghe Tadici a definitivat componenţa echipei. "Sînt vreo zece jucătoare noi faţă de campionatul trecut, trei debutante, dar şi jucătoare care au revenit în echipa naţională după o anumită perioadă, unu, doi sau chiar mai mulţi ani. Structura echipei este formată din jucătoare cu mare experienţă. Cred că vom face un campionat european bun", a declarat ieri, la Arad, Tadici. Acesta şi-a propus ca în acest ciclu olimpic să depăşească, împreună cu noua echipă, rezultatele din perioada 2005-2008, "adică două medalii, dacă ar fi trei ar fi extraordinar".

Căpitanul "tricolorelor" a fost desemnată Cristina Neagu, care a fost aleasă prin vot secret de către colege. "Vă promit tuturor românilor că vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a avea meciuri bune la acest European. O să dăm totul pe teren, ne dorim să cîştigăm fiecare meci dacă se poate, dar e posibil să şi pierdem", a explicat Neagu.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a precizat, la rîndul său, că are încredere în echipă şi în Tadici, despre care a spus că "este un om coleric, dar nu-l poate acuza nimeni că nu e profesionist".

Delegaţia României va pleca spre Serbia azi, după meciul-test pe care-l va susţine "naţionala" cu Serbia, echipa gazdă a CE, al cărei obiectiv este clasarea pe primele 4 locuri.

Lotul României pentru CE
Portari: Tolnai, Ungureanu, Smedescu
Extreme: Nechita, Curea, Paraschiv, Dincă
Pivoţi: Stanca, Pintea, Manea
Linia de 9 metri: Brădeanu, Meiroşu, Neagu, Ţăcalie, Geiger, Vădineanu,

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  02 Decembrie 2012, 21:56

Nu prea avem extreme, iar la 9 m avem doar 3 jucatoare din care lipseste un inter stang de meserie. Vom termina undeva pe locurile 7-8.

handbaltotal
handbaltotal  •  02 Decembrie 2012, 08:08

Buna, un singur lucru nu inteleg 3 portari si 3 pivoti in dauna a 2 posturi la 9 metri.De la 9 metri pot arunca Neagu , Bradeanu si Geiger cat de cat in rest pentru aparare. O sa avem mari probleme cu aruncarile de la 9 metri. Mai trebuia sa selectioneze inca cate o estrema si mergeam cu 4 jucatoare de 9 metri. Gabriela Perianu avea loc lejer in echipa. Tadici e antrenorul , el va raspunde de rezultate. Sa le tinem pumnii fetelor. Hai Romsnia.

florinmihai
florinmihai  •  30 Noiembrie 2012, 14:31

singurul in plus este chiar Gatu...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează