SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL 4 / LIGA CAMPIONILOR

Cu nemţii nu te pui! » Kiel şi Flensburg se vor duela în finala Ligii Campionilor. Barcelona, eliminată la penalty-uri

Handbaliştii de la Flensurg celebrează victoria senzaţională în faţa Barcei // Foto: MediafaxFoto
Handbaliştii de la Flensurg celebrează victoria senzaţională în faţa Barcei // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat duminica, 01 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 31 mai 2014 23:00

Flensburg a reuşit o surpriză uriaşă, eliminînd Barcelona după executarea loviturilor de la 7 metri.

Flensburg-Barcelona 36-36 (5-3 după 7 metri)
Zicala din fotbal "pe nemţi nu poţi să fii sigur că i-ai bătut decît după ce au plecat cu autocarul de la stadion" e valabilă şi la handbal! În Final Four-ul de la Koln, aseară, în semifinala a doua, Barcelona conducea cu 32-26 cu opt minute înainte de final. Elevii lui Xavier Pascual se gîndeau probabil la finala contra celor de la Kiel. Karabatici, Lazarov, Tomas, Entrerrios nu s-au gîndit o clipă că nemţii de la Flensburg pot reveni.

Au făcut-o însă. Revenire incredibilă a echipei care era creditată cu ultima şansă la cîştigarea Ligii. Opt minute de vis pentru echipa care, în istoria sa, a mai jucat două finale de Ligă, dar le-a pierdut pe amîndouă. Opt minute în care Barcelona nu a mai marcat nici un gol, dar a primit, în schimb, şase. S-a intrat astfel în prelungiri, la 32 egal.

Barcelona a pornit cu furie, a condus cu 34-32 şi 25-33, dar Flensburg a egalat de fiecare dată. La 36-36, antrenorii Ljubomir Vranjes şi Xavier Pascual desemnau deja executanţii de la 7 metri. Toată lumea a marcat, mai puţin starul celor de la Barcelona, Nikola Karabatici. Bucuria nemţilor a fost maximă.

Jucătorii au intrat în plasa porţii la care se executaseră aruncările de la 7 metri şi au făcut acolo moll-ul fericirii.

Kiel- Veszprem 29-26 (13-13)
Nici de data asta campioana Ungariei nu a reuşit să elimine "forţa" germană, echipa care azi va juca a şaptea finală de Ligă din 2000 încoace. Kiel e "coşmarul" maghiarilor, anul trecut nemţii calificîndu-se în Final 4, după ce au trecut de Veszprem, doar cu ajutorul arbitrilor!

Şi ieri, în semifinala de la Koln, Nagy şi compania au de ce să acuze maniera de arbitraj a slovenilor Krstici-Ljubici, mai ales în prima parte. Veszprem a condus cu 11-8, dar Kiel a revenit şi e egalat pînă la pauză: 13-13.

În partea a doua, nemţii au trecut la conducere, Palmarsson, Sigurdsson, Jicha şi ceilalţi handbalişti de la Kiel fiind mai inspiraţi decît Ilici, Ugalde, Ruesga. Şi portarul suedez Palicka a fost parcă peste croatul Alilovici, omologul din poarta ungurilor.

În ciuda tuturor eforturilor financiare, Veszprem nu ajunge nici de această dată în finală. Antrenorul spaniol Carlos Ortega, adus vara trecută, trebuie să o ia de la capăt. Dacă va mai avea ocazia şi nu va fi schimbat!

Finala din 2007
Kiel şi Barcelona, echipele care vor juca azi finala, s-au mai întîlnit în ultimul act din Ligă şi în 2007. Atunci nu se juca însă cu Final Four, ci cu meciuri tur-retur. Kiel a cîştigat cu 57-55 la general. De altfel, Kiel a cîştigat în trei rînduri trofeul (2007, 2010 şi 2012), dar a pierdut şi alte patru trofee, în ultimul act.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nkkk9
nkkk9  •  01 Iunie 2014, 11:26

O, doamne, cum poti sa spui: "Handbaliştii de la Flensurg celebrează victoria senzaţională în faţa Barcei // Foto: MediafaxFoto", cand nici macar nu e o poza de la meciul de aseara?! macar de ar fi fost in echipamentul alb, cu care s-a jucat, ar fi fost mai credibil...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează