SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2015 / ROMÂNIA-SERBIA (AZI, ORA 17:00, DIGI1). ÎN TUR: 32-26

Cui va da IHF wild-card? România nu mai are emoţii în privinţa calificării la Mondiale!

Articol de - Publicat sambata, 13 iunie 2015 00:00

Serbia, vicecampioana lumii, are şi ea şanse mari să ajungă la turneul final din Danemarca, urmînd să primească invitaţie

Calificările pentru Campionatele Mondiale au ajuns un lucru total nesemnificativ, atît timp cît Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a început să ofere invitaţii (wild-card-uri) marilor puteri care nu reuşesc să se califice pe teren!

S-a întîmplat pentru prima dată la Mondialul băieţilor, din Qatar, în acest an, acolo unde Germania, Islanda şi Arabia Saudită au primit invitaţii din partea IHF, deşi nu reuşiseră să se califice. Nemţii au terminat apoi competiţia pe locul 7, izbutind şi calificarea la turneele preolimpice! Acelaşi lucru se va întîmpla, pentru prima dată, şi la Mondialul feminin din Danemarca (5-20 decembrie 2015). Două locuri sînt păstrate special pentru două formaţii care nu reuşesc calificarea după faza play-off-ului. În lumea handbalului se vorbeşte deja că o invitaţie va merge la învinsa din dubla Rusia-Germania, iar o alta la pierzătoarea din disputa România- Serbia.

IHF va lua în considerare coeficientul de ţară din acest moment, la feminin, acolo unde Germania e pe primul loc, Rusia pe 2, România pe 5, iar Serbia pe 7! Luni, după ce toate meciurile din play-off se vor fi încheiat, IHF va anunţa şi care vor fi posesoarele de invitaţii, cel mai probabil Germania şi Serbia după rezultatele jocurilor tur: Serbia-România 26-32 şi Germania-Rusia 20-22!

Vrea să rămînă selecţioner

Suedezul Tomas Ryde îşi termină contractul cu "naţionala" României azi, după jocul cu Serbia de la Cluj Napoca. Tehnicianul a anunţat că vrea să rămînă să conducă prima reprezentativă în continuare, avînd în vedere că se simte excelent în România. "Echipa naţională este foarte iubită. Cînd am intrat în sala de la Kraljevo, acum o săptămînă, şi am văzut 400 de români, mai mulţi decît fanii gazdelor, mi-am dat seama că trebuie să rămîn. O să discut zilele următoare pentru că îmi doresc să rămîn", a declarat Tomas Ryde.

Mizează pe 7.000 de fani

Naţionala României aşteaptă azi 7.000 de suporteri care să o încurajeze în Sala Sporturilor de la Cluj. Organizatorii au declarat că ieri mai rămăseseră cîteva sute de bilete nevîndute şi că sigur meciul se va disputa cu casa închisă. De altfel, "naţionala" de handbal e singura care a umplut pînă acum noua sală de la Cluj, la un eveniment sportiv. S-a întîmplat cu prilejul Trofeului Carpaţi din 21-22 martie, atunci cînd România a învins campioana mondială, Brazilia, 27-19, dar a pierdut în faţa Suediei, 17-26.

MASCULIN: Pasul spre eşalonul 2

România e pe cale să se întoarcă în eşalonul doi al handbalului european după ce a trebuit să participe în prima fază a calificărilor Campionatului European din Croaţia 2018. Într-o grupă cu Kosovo şi Italia, echipa pregătită de Aihan Omer şi Sandu Iacob a cîştigat dubla cu Kosovo, dar şi întîlnirea din Italia, 28-22. Duminică, de la ora 17:00, va fi ultimul meci, contra italienilor, la Reşiţa, dar e aproape imposibil ca românii să mai piardă locul 1. În aceste condiţii, România va păşi în faza a doua a calificărilor, una mult mai grea, alături de alte 27 de formaţii din Europa, care vor fi împărţite în 7 grupe de cîte 4 echipe.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează