SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Culmea handbalului: să te prezinţi la joc şi să pierzi la masa verde » Dinamo a cîştigat după o greşeală copilărească!

Foto: gazetasv.ro
Foto: gazetasv.ro

Articol de - Publicat joi, 18 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 septembrie 2014 12:50

Absenţa de la joc a echipajului medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a costat-o scump pe CS Universitar Suceava, care a pierdut la masa verde meciul cu Dinamo, riscînd şi o penalitate de un punct.
Situaţie fără precedent în handbalul din România. Suceava s-a făcut de rîs după ce echipa a pierdut la masa verde meciul cu Dinamo. Motivul îl constituie absenţa unui echipaj medical al Ambulanţei la teren, iar conform regulamentului FRH, echipa gazdă pierde jocul cu 10-0 şi riscă o penalitate de un punct.

Dinamoviştii au aşteptat cele zece minute regulamentare, după care observatorul partidei a fluierat finalul jocului. Echipajul medical a ajuns abia peste alte şapte minute, fără a mai schimba deznodămîntul partidei.

"Ambulanţa trebuia să vină cel tîrziu la ora 16:30, conform unui contract pe care îl avem semnat cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava. Pe data de 8 septembrie, noi am trimis o adresă la Serviciul Ambulanţă, dar ori s-a întîmplat ceva cu acea hîrtie, ori a fost rea voinţă. Adresa este înregistrată în registrul de intrări-ieşiri al clubului. La 16:45 am contactat Serviciul de Ambulanţă, dar doamna doctor care era de serviciu ne-a răspuns că nu au maşini disponibile care să vină la sală", a explicat directorul CSU Suceava, Sorin Raţă, pentru gazetasv.ro.

Daniel Martiniuc, directorul SJA Suceava, a declarat că oficialii echipei locale de handbal trebuiau să anunţe cu 24 de ore înainte de meci că au nevoie de o ambulanţă la sală şi să ceară confirmarea în ziua meciului.

"Cu toate echipele care ne solicită să le asigurăm asistenţă convenim ca să fim anunţaţi înainte cu 24 de ore şi apoi să ni se ceară confirmarea în ziua competiţiei, cu mai multe ore înainte. Grija noastră principală este asigurarea asistenţei de urgenţă, asistenţa la activităţile sportive este o activitate auxiliară. Dacă putem o facem dacă nu, nu.

Au sunat cu 5 minute înainte de începerea meciului să ne întrebe de ce nu a venit ambulanţa. De unde să trimitem, dacă toate ambulanţele erau plecate pe teren? E vina lor, cu altă ocazie să nu ne mai solicite asistenţa. Stau şi dorm în papuci şi cineva să aibă grija lor, că au meci? Să-şi caute în altă parte asistenţa de urgenţă", a declarat Martiniuc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
robert1205
robert1205  •  22 Septembrie 2014, 20:40

Dinamo trebuia sa aşteptate cele 17 minute si sa invinga pe teren.

rizocel
rizocel  •  19 Septembrie 2014, 03:57

aparaaaa COSMIN MOTI !! Victorieeeee !!! o sa ramaneti cu osul asta in gat toata viata, restul e istorie.

alex_cainele
alex_cainele  •  18 Septembrie 2014, 15:21

Ori e amatorism la cei de la club, ori e prostie de ambele parti, ori e doar rea-vointa de la serviciul de ambulanta... Insa nu cred ca nu-si puteau gasi un serviciu privat de ambulanta sau alt tip de echipaj daca isi doreau cu adevarat. Pacat de sportivi, li se ia sansa de a juca. Poate pierdeau oricum insa o faceau pe mana lor, nu pe incompetenta altora.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează