SPORTURI  »  HANDBAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Narcisa Lecușanu, despre metodele lui Gheorghe Tadici: „Spunea despre anumite colege: «vezi, tu miroși, că cineva nu te suportă, că ai părul negru și cealaltă îl are blond»”

Narcisa Lecușanu (dreapta), Cristina Neagu (stânga) și Gheorghe Tadici (centru)
FOTO: GSP
Narcisa Lecușanu (dreapta), Cristina Neagu (stânga) și Gheorghe Tadici (centru) FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2022 12:55 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 16:46

Narcisa Lecușanu (46 de ani), fostă handbalistă la echipe precum CS Știința Bacău, Borussia Dortmund, Aalborg sau Oltchim Râmnicu Vâlcea, a vorbit la emisiunea GSP Live, moderată de către jurnalistul Costin Ștucan, despre colaborarea cu Gheorghe Tadici, despre care a spus că a fost una cu perioade bune și mai puțin bune. 

Dialog rar cu Teo Țarălungă, fostul mare fotbalist al „Campioanei unei mari iubiri”: „Le doresc bine ambelor Craiove, dar eu țin doar cu una dintre ele”
INTERVIU
Dialog rar cu Teo Țarălungă, fostul mare fotbalist al „Campioanei unei mari iubiri”: „Le doresc bine ambelor Craiove, dar eu țin doar cu una dintre ele”

VIDEO. Narcisa Lecușanu îi face caracterizarea lui Gheorghe Tadici: „El m-a readus la națională” + „Grupul nu mai era grup, a fost dezbinat”

Narcisa Lecușanu a rememorat în direct la GSP Live momentul în care a revenit la echipa națională, acolo unde selecționer era Gheorghe Tadici:

„Am avut perioade bune și mai puțin bune cu Tadici antrenor. A fost perioada înainte de Oltchim, unde domnul Tadici, din punctul meu de vedere, a avut o mare calitate că ne-a adunat, în sensul că a reușit să ne aducă din nou la echipa națională, pentru că eu cel puțin nu am mai vrut să vin mult timp, din cauza unui anumit caz. 

A fost un moment în 1998. În 1998 a fost un Campionat European în Olanda, eram la Borussia Dortmund, eram golgetera Bundesligii, înseamnă că aveam o calitate, jucam binișor, bine. Antrenorii de la acea vreme întotdeauna când formau echipa aveau sintagma: «începem cu fetele care joacă la Oltchim, pentru că au deja o relație de joc».

Eu am zis bine, dar era echipa națională. O chestie de asta m-a scârbit și am refuzat să mai vin destul de mult timp, cu mare regret, pentru că mi-am dorit întotdeauna să am o medalie de aur la echipa națională, și, din păcate, nu a fost să fie,, pentru că chiar am lipsit o perioadă lungă de la națională, câțiva ani buni. În 1998, după acel Campionat European am zis: «îmi iau mașina și plec la Dortmund» , pentru că era foarte aproape Olanda de Germania, mi-am schimbat numărul de telefon, nu am mai vrut să vorbesc cu nimeni.

Nu știu dacă a fost înțelept sau nu, pentru că am regretat foarte mult acele momente. Jucam în Danemarca când m-a convins (n.r. Gheorghe Tadici) să mă întorc la națională, eram la Aalborg în 2004, plecasem de la Ikast la Aalborg, și m-a sunat domn profesor într-o după amiază, dormeam pentru că miercurea aveam meciuri seara de la 22:00.

Mi-a zis: «Știi că sunt selecționer, vreau să vii și tu aici cu grupul ca să facem treabă». M-a mai sunat și am zis: « hai să încercăm, dacă se poate hai să vedem». Și am acceptat, am venit la prima selecție, iar grupul a fost foarte frumos, pentru că noi, toate fetele, oricum ne știam foarte bine și toate aveau un mix de cultură, pentru că marea majoritate a jucat afară. Ramona Farcău juca la Zalău, Tereza Tamaș, Raluca Ivan și cred că și Ana Maria Lazăr jucau în țară, atât. Eram tânără când renunțasem la națională, aveam 21-22 de ani, și mi-a părut foarte rău.

A mai fost un episod când am fost aproape de revenirea la echipa națională, în 1999. Eu jucam la Lutzelinden , plecasem de la Borussia Dortmund, pentru că visul meu era să fiu campioana Germaniei, încă din copilărie. Asta pentru că Știința Bacău jucase foarte multe meciuri cu RDG-ul”, a declarat fosta handbalistă, la GSP Live.

Narcisa Lecușanu: „Tadici era foarte vulcanic”

Fosta handbalistă a punctat apoi și aspectele negative ale mandatului lui Gheorghe Tadici la cârma naționalei de handbal feminine:

„Tadici era foarte vulcanic. Capacul și frustrarea mea au fost cred la Olimpiada din 2008, când a fost exagerarea maximă. Eu cred că se putea lua o medalie, dar faptul că grupul nu a mai fost grup...

Aș spune că domn profesor a avut o chestie cu un condus spartan. Avea o chestie când se ducea la o jucătoare și îi zicea despre cealaltă că nu poate face ceva, creând astfel metoda dezbină și cucerește. Metoda asta nu e întotdeauna bună, pentru că tu cu grupul poți câștiga un meci. Nu cred că mai funcționează asta acum, poate funcționa atunci.

Spunea despre anumite colege că «vezi, tu miroși, că cineva nu te suportă, că ai părul negru și cealaltă îl are blond». Erau chestii personale, numai personale, nu țineau de joc. Și atunci asta era dezbinarea, când să te aduni?”, a mai punctat Narcisa Lecușanu.

134 de meciuria jucat Narcisa Lecușanu în tricoul naționalei României, reușind să marcheze 354 de goluri

Citește și alte articole: 

Wesley și Adailton, doriți „la pachet” în Liga 1: „Acum să vedem ce se întâmplă”

A jucat doi ani în Danemarca și îi sfătuiește pe roș-albaștri: „Astfel devine vulnerabilă Silkeborg”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  04 Octombrie 2022, 20:32

Narcisa, ești o mare campioană. Chiar vicecampioană, care te-a făcut Tadici. De ce îl ataci? Dacă nu era el nu aveam medalia de aur(argint). Se vede că ziar ele te plătesc. Nu mai aruncați cu gunoaie în omul care v-a făcut oameni.

ceaiuri
ceaiuri  •  04 Octombrie 2022, 15:39

Roibu a reusit ce nu a reusit federatia...sa adune tot lotul nationalei la o singura echipa(Narcisa a avut ghinion pt ca avea o concurenta acerba)ramane perioada cand ne bateam de la egal la egal cu toate nationalele cand se puteau alcatui cel putin ..2nationale

Vezi toate comentariile (2)
Comentează