SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

CUPA EHF // Gloria Bistrița, egal în Polonia » Măgura Cisnădie a pierdut în Croația

Articol de - Publicat duminica, 05 ianuarie 2020 22:04

MKS Lublin-Gloria Bistrița 22-22 // Gloria Bistrița a debutat duminică seara cu un egal în grupa C a Cupei EHF. În Polonia, trupa lui Horațiu Pașca a făcut o primă repriză excelentă.

Vicecampioana mondială Zoqbi de Paula a închis poarta și ardelencele s-au desprins pe tabelă la 7-2 după primele 9 minute. Campioana Poloniei și-a mai revenit până la pauză, grație paradelor de excepție ale Weronikăi Kawlik. Gloria a intrat însă în avantaj la cabine, 12-10. 

În partea a doua însă, lucrurile s-au schimbat total pe teren. Polonezele au trecut în avantaj, 14-13, după doar 5 minute de joc, iar Bistrița a trebuit să alerge mereu în spatele adversarei. 

Apărările au dus greul, dar Gloria a avut probleme la aruncările de la distanță ale interilor Nosek și Wieckowska. Finalul a fost unul extrem de agitat. Cu două jucătoare în plus pe teren, româncele nu au reușit să înscrie și să se desprindă decisiv.

Norocul a surâs pe rând ambelor formații, care au trebuit să se mulțumească la final cu câte un punct. Daria Ilina, 6 goluri, principala marcatoare a Gloriei, a primit din partea organizatorilor premiul pentru cea mai bună handbalistă din tabăra română.

În celălalt meci al grupei, danezele de la Odense au învins în deplasare pe maghiarele de la Erd, 28-27, și își confirmă statutul de mari favorite ale grupei.

Etapa viitoare, Gloria va juca pe teren propriu împotriva celor de la Erd, pe 11 ianuarie. 

MKS Lublin 22 
Nosek 7, Szarawaga 5, Wieckowska 4, Kochaniak 3, Krolikowska 3. Antrenor: Robert Lis 
Gloria Bistrița 22 
Ilina 6, Elisei 3, M. Costa 3, Dincă 3, Vasileuskaia 2, Moroianu 2, Rațiu 1, Pristăvița 1, Șamanț 1. Antrenor: Horațiu Pașca

Măgura Cisnădie, înfrângere la scor în Croația 

Măgura Cisnădie a pierdut categoric meciul de debut în actuala ediție a grupelor Cupei EHF, 26-38 cu Podravka Koprivnica. 

Ardelencele au jucat foarte bine primele 20 de minute, a fost 8-8 și apoi 9-10, dar pe finalul primei reprize au cedat lupta. Cu internaționalele Milosavljevici, Stanko sau Tsukalou cele mai bune jucătoare ale campioanei Croației, Podravka s-a desprins pe tabelă. A fost 18-12 la pauză și apoi diferența a tot crescut

Măgura nu a mai contat deloc în partea a doua, apărarea și poarta sibiencelor fiind inexistente. S-a terminat 38-26, o nouă înfrângere la scor suferită de Măgura, după cele din sezonul trecut

Tot în grupa B, deținătoarea trofeului, Siofok, a trecut la un scor și mai mare de danezele de la Copenhaga, 36-23. Siofok va veni  etapa viitoare la Cisnădie, pe 12 ianuarie.  

Podravka 38 
Milosavljevici 10, Stanko 7, Tsakalou 6, Mugosa 4, Milosevici 3, Karlovcan 2, Dzono 2, Georijevska 2, Beganovici 1, Turk 1. Antrenor: Zlatko Saracevici 
Măgura 26 
Ada Moldovan 8, Ujkici 4, Senocico 3, Nan 3, Viniukova 3, M. Predoi 1, Gatzel 1, Panici 1, Tănăsie 1, D. Predoi 1. Antrenor: Alexandru Weber

Vezi și: 

Gloria Buzău - SCM Rm. Vâlcea 26-26 // Pas greșit făcut de campioana României, iar CSM București devine favorită la titlu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează