SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Dan Savenco, dinamovistul-polițist, contrariat de decizia FRH: „E un pumn de KO! Dinamo domină handbalul românesc”

Căpitanul Dan Savenco reacționează după ce sezonul de hanbal a fost oprit, iar titlul nu va fi acordat, deși Dinamo avea 5 puncte avans
Căpitanul Dan Savenco reacționează după ce sezonul de hanbal a fost oprit, iar titlul nu va fi acordat, deși Dinamo avea 5 puncte avans

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 16:51

După ce-a fost eliminată din Champions League, neînvinsă în competiție și înainte de a juca o dublă de 5 stele cu PSG, Dinamo s-a văzut oprită din drumul spre al 5-lea titlu la rând după decizia Federației de astăzi. Căpitanul Dan Savenco a spus: „E dureros ce se întâmplă pentru că eram favoriți clar și sigur nu ne-am fi împiedicat ca să luăm trofeul mult visat"

  • Nici la masculin și nici la feminin nu vor fi desemnate campioane anul acesta. Câinii" aveau 5 puncte avans față de a doua clasată, Potaissa Turda
  • Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

Handbalul românesc nu va avea campioane în acest sezon. Federația a votat astăzi, scor 11-5, pentru neacordarea titlurilor atât la masculin, cât și la feminin. Liga Zimbrilor, respectiv a Florilor nu va avea un învingător. Dacă la fete era o luptă feroce între SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, aflate la același număr de puncte, 43, la băieți „câinii roșii" aveau 5 puncte avans față de Potaissa Turda. Plus un joc mai puțin. 

De aceea Dinamo, care viza al 5-lea trofeu de campioană la rând, a fost nemulțumită de decizia luată de FRH. Mai ales că vine la câteva săptămâni când, din cauza normelor impuse de pandemia de coronavirus, Federația Internațională a călcat în picioare visele bucureștenilor de a juca o dublă spectaculoasă cu PSG, Dinamo fiind eliminată din competiție la „masa verde"

Dinamo speră și nu prea la wild-card pentru Champions League

„Aveam un coșmar legat de acest lucru încă de zilele trecute, de aceea nu m-a luat prin surprindere decizia de azi. Este un pumn de KO primit în plină figură. Nici nu mai ai ce comenta. Dacă ar fi fost o luptă strânsă, ai fi zis. Dar Dinamo chiar a arătat că domină handbalul românesc, a avut rezultate în competițiile din străinătate. Mai jucam doar cu adversari facili și-un singur meci cu Turda, la final, când am fi putut fi deja campioni. 

Fizic, nu ne-am fi încurcat, chiar dacă în acest moment, matematic, nu am fi fost campioni. Am dominat tot. Acum, trebuie să facem cerere ca să ni se dea un wild card pentru a ajunge în Champions League, pe baza performanțelor, însă nu mai știm în ce să credem. Oricum, cu tot respectul, Dinamo poate fi considerată campioana acestei ediții", a declarat Dan Savenco, căpitanul roș-albilor, pentru GSP.RO.

„Este greu de digerat o astfel de decizie, în condiţiile în care am dominat clar campionatul, dar împreună cu suporterii noştri vom ieşi mai puternici din această «criză»"
CS Dinamo, care va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește mai multe știri despre handbal:

Cristina Neagu, nemulțumită de decizia anunțată azi: „CSM București era favorită la titlu! Dezamăgirea e alta”

Fără campioane în handbal! SCM merge în Liga Campionilor, CSM cere wild-card. Totul despre cupele europene

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ray51
ray51  •  20 Mai 2020, 10:56

Nesperat de abrupta si proasta decizia FRH.

mehighms
mehighms  •  19 Mai 2020, 08:23
Postat de creeperno pe 18 Mai 2020, 22:50

Cate conturi o avea asta din comentarii

prezentule. ti-e frica sa nu ai vreo absenta pe vreun articol?

rocky2
rocky2  •  19 Mai 2020, 00:25
Postat de Ilie Riti pe 18 Mai 2020, 17:43

Ridicol bocetul hndbalistilor-militieni! Ireal, tipic pentru Romania, unic in UE. Banii ministerului de interne merg la cazarma sportiva sovietoida Dinamo si acolo se platesc bravi militieni de prin Iran si alte tari indepartate, din banii ministerului de interne. Asta face Romania, membra in NATO si UE, mentine, iresponsabil si intolerabil, unitati militare sportive sinistre, infiintate de bolsevici, precum Dinamo si CSA!!

Pe cand saracu Gigi baga bani munciti cu sudoare in făcătura ilegală fcsb!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează