SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Danemarca a tras cortina. Cine sunt campioanele în acest sezon?

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 13:18

Federația daneză a decis să încheie sezonul competițional din cauza pandemiei de coronavirus. Mai erau de jucat trei etape la feminin și două la masculin, plus play-off-ul. 

După Norvegia, Polonia, Belgia, o altă țară a decis să pună capăt întrecerilor de handbal, înainte ca acestea să se fi încheiat. Danemarca, națiunea care ocupă locul 4 între campionatele europene, la feminin, și 7, la masculin, a anunțat luni seara că suspendă restul sezonului și a anunțat deja echipele campioane.

"Nu este un secret faptul că acest scenariu a fost cel mai rău lucru care se putea întâmpla în handbalul danez. Îmi pare foarte rău că a trebuit să luăm această decizie, dar este, din păcate, singurul lucru corect în lumina situației în care ne aflăm. Decizia este ca noi, în cadrul federației, să vedem cel mai bun dintre scenariile posibile", a declarat președintele federației daneze, Per Bertelsen.

Esbjerg și Aalborg campioane

La feminin, Team Esbjerg a fost desemnată campioană și va reprezenta Danemarca în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Echipa calificată și în "sferturile" ediției actuale a Ligii, avea 4 puncte față de a doua clasată, Odense, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regulat. "Am fost foarte fericit când am primit vestea. Ne-am dorit foarte mult să jucăm până la capăt și să câștigăm campionatul într-un mod diferit, dar mă bucur acum că am fost anunțați campioni. Am muncit mult întregul sezon", a declarat antrenorul lui Esbjerg, Jesper Jensen. E al treilea titlu pentru Esbjerg în istorie și al doilea consecutiv.

La băieți, Aalborg a fost anunțată marea câștigătoare. Pentru a cincea oară regină în Danemarca, Aalborg era lider detașat al Ligii, cu 8 puncte avans față de ocupanta locului doi, GOG Gudme. Atât la fete, cât și la băieți, după sezonul regulat, urmau însă play-off-ul și play-out-ul. Federația daneză a putut lua însă aceste decizii având în vedere că echipele naționale nu mai au de jucat niciun meci oficial în luna iunie și, astfel, jucătorii nu trebuie să fie neapărat în formă. Atât la fete, cât și la băieți, Danemarca este calificată la Euro 2020, respectiv Mondialul din 2021, fetele din postura de gazdă, iar băieții din postura de campioni mondiali en titre.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  09 Aprilie 2020, 17:49
Postat de suporter.csmbucuresti pe 08 Aprilie 2020, 13:41

La fel trebuie sa se intample si la noi, cu CSM Bucuresti si Dinamo campioane!

ai vb putin si..prost

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  08 Aprilie 2020, 13:41

La fel trebuie sa se intample si la noi, cu CSM Bucuresti si Dinamo campioane!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează