SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM MASCULIN

Danemarca a rescris istoria! E campioană mondială pentru a treia oară consecutiv și atacă poziția României

Danemarca a învins-o pe Franța în finala Campionatului Mondial de handbal masculin, scor 34-29. Nordicii au cucerit al treilea titlu consecutiv, record-absolut.
Danemarca a învins-o pe Franța în finala Campionatului Mondial de handbal masculin, scor 34-29. Nordicii au cucerit al treilea titlu consecutiv, record-absolut.

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 23:53 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 05:00

Danemarca a învins-o pe Franța în finala Campionatului Mondial de handbal masculin, scor 34-29. Nordicii au cucerit al treilea titlu consecutiv.

Danemarca a pășit pe „Tele2 Arena” din Stockholm cu o aură a invincibilității dată de cele 27 de meciuri consecutive fără eșec la Mondiale, record absolut.

Danemarca, vechea și noua campioană mondială

Elevii lui Nikolaj Jacobsen au început perfect finala în fața rivalului devenit deja clasic. Au condus inclusiv cu 5 goluri, la jumătatea primei părți, dar Remili și Mem au strâns diferența, 16-15 pentru nordici la pauză. 

Franța, campioana olimpică en-titre, a ținut aproape și în continuare. A reușit chiar egalarea, în două rânduri, dar lipsa de inspirație din momentele-cheie a costat-o. 

23.050 de spectatoriau fost în tribune la finala dintre Danemarca și Franța

Cu starul Hansen șters, Danemarca a „inventat” alți doi eroi. Rasmus Lauge a marcat 10 goluri, iar Simon Pytlick a contribuit cu 9 reușite.

Cu două minute înainte fluierului final, soarta trofeului era decisă, iar cei peste 10.000 de danezi din tribune porniseră deja petrecerea celui de-al treilea titlu mondial consecutiv, performanță fără precedent în istoria handbalului. 

Recital în „finala mică”

În „finala mică” au fost față în fața campioana europeană en-titre și țara-gazdă, Suedia, și Spania. Meciul s-a jucat cu garda jos, un ritm senzațional. Nordicii au condus cu 22-18 la pauză, dar au cedat în cele din urmă, scor 39-36.

Clasamentul all-time al titlurilor mondiale: Danemarca se apropie de România

  • Franța - 6
  • Suedia - 4
  • România - 4
  • Danemarca - 3
  • Germania - 2
  • Rusia - 2
  • Spania - 2
  • Croația - 1
  • Cehoslovacia - 1
  • Uniunea Sovietică - 1
  • Iugoslavia - 1
  • Germania de Vest - 1

Citește și alte știri din handbal: 

VIDEO CSM București și Rapid, pregătite de derby! Antrenorul giuleștencelor: „Este cel mai important meci”

Șoc în Franța: un dublu campion mondial, arestat pentru corupere de minori și pornografie infantilă! Și-a recunoscut vinovăția + Ce pedeapsă riscă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  30 Ianuarie 2023, 23:24
Postat de costeltudor pe 30 Ianuarie 2023, 11:38

Câți locuitori are Danemarca ???

Nu e vorba despre numarul de locuitori, e vorba despre sistem si despre mentalitatea oamenilor care practica un sport, daca am face din handbal sport national asa cum e in Danemarca si asa cum ar trebui sa fie si in Romania (istoria ne obliga sa ridicam sportul asta) si am distribui toti copiii catre handbal am iesi campioni mondiali o data la 3 editii pe putin, talent avem cu carul in sportul asta (masculin si feminin), mentalitatea sportivilor a luat-o la vale si faptul ca acordam prea multa importanta unor sporturi de la care nu putem mai mult (mai ales fotbal), la handbal am fost tot timpul in top, am avut cele mai mari talente atat la masculin cat si la feminin si inca avem destule, doar cand vad antrenorii nordici si cei francezi fete si baieti de la grupele noastre de juniori se uita lung dupa ei, pentru ca vad ceva ce la copiii din tarile lor nu prea vad, treaba e ca copiii nostri se pierd, multi din ei nu debuteaza niciodata la seniori si cei care o fac sunt "stricati" si o dau in alte lucruri care nu se impaca cu sportul de performanta, mai ales cu handbalul... Concluzia, talent avem cu carul, sistemul prost si mentalitatea oamenilor ne tin pe loc...

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  30 Ianuarie 2023, 13:53

Nicio grija, Romania nu mai conteaza la sporturile pe echipe. Au cale libera sa "atace recordul".

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2023, 11:55

...foarte multe comentarii ...handbalul este cel mai iubit sport din Ro...intereseaza pe toata lumea ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează