SPORTURI  »  HANDBAL  »  DIVIZIA A

De 6 ori campioană la baschet, Sepsi merge și pe handbal » Construiesc cu tineret și o jucătoare experimentată

Andreea Adespii-Molnár semnând pentru noua echipă
Andreea Adespii-Molnár semnând pentru noua echipă

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 20:07 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 20:20

Andreea Adespii-Molnár revine acasă, la Sfântu Gheorghe, alăturându-se junioarelor crescute de clubul covăsnean care vor evolua în Divizia A

  • Cu o etapă înainte de finalul actualei stagiuni, tinerele handbaliste de la Sfântu Gheorghe sunt pe locul secund în Divizia A (în echipa Centrului Național de Excelență).
  • Andreea Adespii-Molnár a făcut primii pași în handbal sub îndrumarea tatălui său, fost handbalist la rândul lui, apoi antrenor. 

Cunoscută pentru echipa de baschet feminin, campioana ultimilor ani în România, Sepsi-SIC va avea și-a echipă în Divizia A de handbal (liga a doua), începând din următorul sezon. Lotul „alb-verzilor” va fi alcătuit într-o mare măsură din jucătoare foarte tinere, care au fost junioare la Sfântu Gheorghe în ultimii ani.

Andreea Adespii-Molnár revine în orașul natal

Primul nume consacrat care li se alătură acestora este Andreea Adespii-Molnár, handbalistă cu un bogat istoric în Liga Națională și în cupele europene, care se întoarce, astfel, acasă.

În vârstă de 32 de ani, Adespii-Molnár este originară din Sfântu Gheorghe, primii pași în handbal făcându-i la Clubul Sportiv Școlar din localitate. A trecut apoi la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, iar la senioare a evoluat pentru Dunărea Brăila, SCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova.

„Odată cu întoarcerea mea acasă, am fost bucuroasă când cei de la Sepsi m-au contactat pentru colaborare. Au un proiect frumos, cu multe jucătoare tinere, iar cu mine alături îmi doresc ca ele să crească și mai mult. Bineînțeles, cu cei din staff, oameni profesioniști, alături de care sunt sigură că o să facem o treabă frumoasă și o să ne îndeplinim obiectivele!”, a spus Adespii-Molnár.

„Sfântu Gheorghe este orașul unde am început handbalul și locul unde îmi doresc să îmi închei cariera de jucătoare. Abia aștept să întâlnesc suporterii și îi așteptam în număr cât mai mare la sală, să ne susțină!”, a adăugat handbalista.

De 6 ori campioană la baschet, Sepsi merge și pe handbal » Construiesc cu tineret și o jucătoare experimentată
Andreea Adespi-Molnár pe când juca la SCM Rm. Vâlcea Foto sportpictures

Ea are în palmares un titlu național (2014) și o Supercupă a României (2018), precum și numeroase prezențe în tricoul echipelor naționale ale României, la junioare, tineret și senioare, dar și în cupele europene, alături de formațiile pentru care a evoluat.

Ultima dată la SCM Craiova, Andreea Adespii-Molnár a fost nevoită să ia o pauză de la sportul de performanță, în vara anului trecut devenind mămică.

Lot foarte tânăr la Sepsi, se gândesc și la Liga Națională

Tânăra echipă a Sepsi-SIC, care va fi înscrisă în a doua ligă începând cu sezonul 2023-2024, va fi formată din sportive care în ultimele sezoane au jucat pentru echipele de junioare ale clubului covăsnean. De asemenea, acestea au evoluat, deja, și la nivelul ligii secunde, pentru Centrul Național de Excelență Sfântu Gheorghe, structură care funcționează printr-un parteneriat al Sepsi-SIC cu Federația Română de Handbal.

„Un proiect început în 2019, bazat pe pregătire centralizată în vederea sportului de performanță, cu handbaliste foarte tinere din toată țara, cu scopul integrării lor din punct de vedere sportiv, educațional și social, cu participare în competițiile naționale și internaționale de junioare. 

Proiectul continuă acum cu înscrierea ACS Sepsi-SIC în campionatul național de senioare Divizia A, cu obiectiv viitor Liga Națională”, a declarat coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Iordan Popica.

”În acest sens, tinerelor crescute de clubul nostru, care doresc continuitate, li se alătură și jucătoare experimentate, cu notorietate și palmares. Adespii-Molnár Andreea este una dintre ele. Originară din Sfântu Gheorghe, provine dintr-o familie foarte frumoasă, iar cu tatăl ei am participat, în trecut, la proiecte handbalistice. 

Andreea se întoarce acolo unde și-a început cariera sportivă, un prim exemplu de loialitate, dăruire și dragoste pentru acest minunat sport, numit handbal, pentru tinerele noastre jucătoare”, a completat oficialul.

Citește și alte noutăți din sporturi

Steaua se transformă » „Militarii” vor să intre în lupta pentru titlu sezonul următor cu un antrenor nou și 8-10 transferuri
LIGA ZIMBRILOR
Steaua se transformă » „Militarii” vor să intre în lupta pentru titlu sezonul următor cu un antrenor nou și 8-10 transferuri
Strălucitoare! Jucătoarele din echipa României au atras toate privirile înainte de meciul cu Slovenia
BJK CUP
Strălucitoare! Jucătoarele din echipa României au atras toate privirile înainte de meciul cu Slovenia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează