SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Debrecen - CSM București 23-30 » S-au revanșat cu vârf și îndesat! Victorie categorică pentru „tigroaice”

Debrecen - CSM București
Debrecen - CSM București

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 17:00 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 18:59

CSM București a învins-o pe Debrecen Schaeffler în grupele Ligii Campionilor, scor 30-23. Săptămâna trecută, în capitala României, scorul dintre cele două formații fusese 29-29.

La doar o săptămână după egalul chinuit obținut acasă, 29-29, campioana României avea o misiune dublă în deplasarea de la Debrecen: de a șterge urmele partidei precedente și de a juca fără Cristina Neagu. "Creierul" echipei are o accidentare la genunchiul drept – leziune corner postero-medial – și nu a mai făcut deplasarea în Ungaria.

Iar începutul meciului, ultimul din acest an în Liga Campionilor, partidele urmând să se reia în ianuarie, a fost unul extrem de fast pentru "tigroaice". Poarta acoperită senzațional de Evelina Eriksson, cu 4 intervenții rapide, Arntzen părând dedicată unei atitudini ofensive, Pintea cu apariții oportune pe semicerc și CSM avea 4-0 în fața unor gazde debusolate.

Jennifer Gutierrez a ieșit accidentată

Au ratat maghiarele și două aruncări de la 7 metri, ambele prin Topfner, dar nodul derutei lui Debrecen s-a desfăcut odată cu primul gol marcat, abia în minutul 11!

Păcat de căzătura dură pe cot suferită de Jennifer Gutierrez, în minutul 5, spaniola ieșind de pe teren cu grimase de durere pe chip. Dindiligan a compensat când a avut ocazia, au intrat în joc și Ingstad, Stoica și Flippes într-o primă repriză care s-a echilibrat după ce gazdele au șters zeroul din dreptul lor pe tabelă. 

Arntzen a preluat sarcina de tunar, Eriksson a apărat și a treia aruncare de la 7 metri, apărarea a devenit mai mobilă și mai eficientă, adversarele neavând vreun braț de fier care să producă pagube de la 9 metri în afară de înalta Szimoneta Planeta, 1,96 metri, care însă a reușit doar de două ori.

CSM s-a dus la 6 goluri, 14-8, apoi 15-9 la finalul primelor 30 de minute, avantaj mai mare decât cel atins pe parcursul meciului tur, câștigurile de prim-plan ale reprizei fiind evoluția dezinvoltă a Ștefaniei Stoica, autoare a 3 goluri spectaculoase, și cele 10 intervenții ale lui Eriksson în poartă.

„Poarta” a funcționat impecabil pentru CSM București

Partea secundă a fost mai animată, cu mai multe erori de o parte și de alta, dar și cu mai mult tupeu din partea gazdelor. Cel mai aproape au venit unguroaicele la două goluri, 16-18, apoi Arntzen a recuperat responsabilitatea golurilor de la 9 metri, ea având în minutul 40 nu mai puțin de 7 reușite (între ele și aruncări de la 7 metri transformate).

Un moment psihologic a fost în minutul 45, când a antrenorul Adrian Vasile a scos-o pe Eriksson din poartă la un 7 metri, iar Glauser a parat genial la rândul ei. Multe greșeli în continuare ale gazdelor, CSM păstrând o distanță de siguranță între 3 și 5 goluri. 

Dacă are campioana României un compartiment solid, atunci acesta este poarta, unde Eriksson a ajuns la 20 mingi apărate din 43, 46,51% eficiența.

Ultimele minute au curs într-o dominare controlată a echipei din Capitală, care a răzbunat evoluția palidă din meciul anterior. Și cât de frumos s-a încheiat, cu un gol superb al uneia dintre remarcatele zilei, Ștefania Stoica, marcatoarea principală de la CSM! 

30-23 sclipește bine pe tabelă. Încă nu e târziu pentru campioana României să alunge impresia nefavorabilă acumulată în grupa A. Următorul meci pentru CSM va fi pe 7 ianuarie, acasă, cu Buducnost.

FINAL » Debrecen - CSM București 23-30

  • Pentru CSM au marcat: Stoica 8, Arntzen 7, Ingstad 4, Pintea 4, Dindiligan 2, Oestergarrd 2, Nikolic 1, Gutierrez 1, Kobylinska 1.
  • Ora 18:32 - Final de meci, CSM se distanțează la 7 goluri, 30-23, reușind să puncteze la ultima fază a partidei.
  • CSM a dominat ultimele minute ale primei părți și a intrat la cabine cu un avantaj de 6 goluri, 15-6. „Tigroaicele” au înscris 5 goluri și au primit unul singur în finalul reprizei. 
  • Ora 17:00 - A început meciul. 
+6 FOTO

VIDEO: Declarațiile lui Adi Vasile după remiza cu Debrecen, scor 29-29

Vezi și alte știri:

Charles Leclerc, pole-position în Las Vegas » Cum arată grila de start pentru cursa de duminică
MP LAS VEGAS
Charles Leclerc, pole-position în Las Vegas » Cum arată grila de start pentru cursa de duminică
Dinamo a câștigat la un singur gol partida cu CSM Vaslui, ultima clasată din Liga Zimbrilor
LIGA ZIMBRILOR
Dinamo a câștigat la un singur gol partida cu CSM Vaslui, ultima clasată din Liga Zimbrilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  19 Noiembrie 2023, 00:12

Doamna Luminița Paul, de ce tigroaice și nu primarese ? Echipa primareselor este echipa PSD-ului , inventata politic de către Sorin Opresc 50% ( fugarul...) , cea care se scalda în și din banii Primăriei Generale fără acordul bucureștenilor care stau fără căldură și apa calda. Drumul taberei este un exemplu ...

laurentiu01
laurentiu01  •  18 Noiembrie 2023, 20:12

Cu Neagu pe banca pe termen mediu și lung , cu Vasile transferat de o alta echipa de top din Liga Florilor CSM ul va ajunge cu siguranța in Final Four . Și uite cum au aparut doua jucătoare bune : Stoica și Eriksson . Pacat ca Stoica nu a prins naționala . Gratie lu Vasile ????

tarnaveanu
tarnaveanu  •  18 Noiembrie 2023, 19:36
Postat de emil1986 pe 18 Noiembrie 2023, 19:29

Vorbești pe nas.

Pe nas vorbește doar ***, gigistule. De acolo ai moștenit și IQul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează