SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI-MKS SELGROS LUBLIN 33-21 (14-13)

Debut en fanfare » CSM București a bifat o victorie clară la primul meci în Liga Campionilor: 33-21 cu MKS Lublin

Line Anna Jörgenssen e una dintre cele trei jucătoare bucureştene care au înscris aseară 6 goluri // Foto: Raed Krishan
Line Anna Jörgenssen e una dintre cele trei jucătoare bucureştene care au înscris aseară 6 goluri // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 17 octombrie 2015 00:00

Campioana României a parafat cu o victorie clară primul său meci în competiţia-vedetă a handbalului continental.

Într-un fel, CSM a luat startul pozitiv în primul ei meci de Ligă înainte de fluierul oficial. Probabil în momentul în care s-au văzut foile de joc, iar pe cea a adversarei poloneze apăreau doar 11 nume. Îţi trece prin minte că, pînă la urmă, oricît de bine ar putea să joace, tot vor obosi? Sigur că da!

Putea fi însă şi o capcană pentru handbalistele antrenate de foarte puţină vreme de Kim Rasmussen, omul care a înfipt însă rădăcini puternice în solul polonez, fiind şi tehnicianul "naţionalei" leşe. Oricum ar fi fost, bucureştencele au condus mai mereu pe tabelă, în doar două rînduri existînd echilibru de scor.

Capcană evitată

E o echipă croită să ajungă departe în Liga Campionilor, cu cantitatea considerabilă de valoare adunată la un loc. Iar ieri, în Sala Polivalentă din Capitală, în faţa a aproape 3.000 de spectatori, testul a fost trecut cu bine, chiar cu tobe şi eşarfe fluturate. În minutul 11, cînd avantajul a ajuns pentru întîia dată la 3 goluri, imaginea victoriei începuse deja să se creioneze.

Capcana de mai sus a fost întinsă însă de la 13-8, cînd avansul a ajuns aproape să se spulbere, la pauză înregistrîndu-se doar un 14-13 fragil. Asta pentru că atunci cînd domini, uneori ai tendinţa să rişti imediat, să experimentezi, crezîndu-te la adăpost.

N-a fost însă o dominaţie suficient de cursivă. Rodrigues a greşit mult, şi-a revenit abia în partea a doua, cînd a strălucit şi Vărzaru, care a înscris şi de pe contraatac, şi cu efectul Voinea. De asemenea, Jörgenssen şi Gulldén au găsit tot mai clar şi mai des poarta, dar asta după ce polonezele începuseră deja să gîfîie, istovite de cursele între o poartă şi alta.

În ultimele minute, avansul a crescut ca un aluat scăpat de sub control, ajungînd la 12 goluri la fluierul final. 33-21, o victorie încurajatoare. Şi un debut care anunţă intenţii măreţe.

Debuturi în Ligă

Mayssa Pessoa, portarul brazilian de la CSM, dar şi pivotul Cristina Nan au jucat aseară primul lor meci din carieră în Liga Campionilor.

Pessoa, care a venit din Rusia, de la Dinamo Volgograd, acum două sezoane, nu a jucat pînă acum în cea mai importantă competiţie intercluburi. "Am avut emoţii, dar s-au rispit repede. Mă bucur că am început cu o victorie", a declarat Mayssa.

Bianca Bazaliu nu a apucat să debuteze în Ligă, nefiind folosită nici un moment. Oana Manea, accidentată, dar şi Iulia Curea nu au intrat nici ele pe teren, fiind lăsate pe banca de rezerve.

"Sînt mulţumit de evoluţia echipei per ansamblu, mai puţin de cele 15 minute din prima parte. Trebuie să nu mai avem aceste căderi în joc!"
Kim Rasmussen, antrenor CSM

CSM BUCUREŞTI        33 (14)
Rodrigues 6, Jörgenssen 6, Vărzaru 6, Gulldén 5, Martín 3, Fisker 3, Brădeanu 2, Da Silva 1, Grubisici 1

MKS SELGROS LUBLIN    21 (13)
Niedwiedz 5, Gega 5, Quintino 4, Szarawaga 4, Rola 1, Skrzyniarz 1, Charzynska 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează