HANDBAL    •   LIGA CAMPIONILOR

Debut fericit pentru selecționerul României la Rostov + Dezamăgirea Brest, cu o Gullden de nerecunoscut

Articol de — Marian Ursescu Sambata, 06 Octombrie

Selecționerul României, Ambros Martin, a câștigat la scor prima dispută în Liga Campionilor cu noua sa echipă, Rostov Don Brest, noua superputere a handbalului francez, a pierdut în schimb, în Danemarca. Isabelle Gullden a fost de nerecunoscut.Prestație extrem de solidă pentru campioana Rusiei, Rostov Don, în meciul de debut din Liga Campionilor. Cu selecționerul României, Ambros Martin, pe bancă, rusoaicele au câștigat clar, 30-21, întâlnirea cu campioana Suediei, IK Savehof.

Rostov a condus de la un capăt la altul, cea mai bună marcatoare a echipei fiind Anna Viahireva, MVP-ul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Rostov a impresionat prin viteza acțiunilor sale, dar și prin apărarea extrem de bine organizată.

Cu Ambros Martin, tehnicianul care a dus Gyorul de trei ori la triumf în Ligă, Rostov Don pare o echipă mult mai solidă și mai bine prganizată. Evoluție excelentă și pentru olandeza Louise Abbingh, jucătoarea adusă în vară, care a trecut în carieră și pe la HCM Baia Mare.

Dezamăgirea Brest

Meci slab, în schimb, pentru vicecampioana Franței, Brest, echipa care a făcut transferuri puternice în intersezon. Franțuzoaicele au pierdut în Danemarca duelul cu FC Copenhaga, 28-32! Asta în ciuda faptului că, în prima repriză, au avut și cinci goluri avantaj (21-16). După pauză, Brest a căzut inexplicabil.

Isabelle Gullden, fostul star de la CSM București, a dezamăgit la debut, marcând o singură dată. Ana Gros, o altă jucătoare de top care a ajuns la Brest, a fost golgeterul partidei, cu 9 reuște. Nu a fost însă de ajuns. Danezele s-au apărat excelent, au marcat pe contraatac și faza a doua. Portarul norvegian Emily Sando a fost jucătoarea hotărâtoare pentru revenirea gazdelor prin paradele sale.

Vezi și: FOTO Debut perfect pentru CSM București! "Tigroaicele" au câștigat categoric cu Ferencvaros, 36-31

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

baruch  •  06 Octombrie 2018, 17:15

nu stiu ce-a fost acolo...pierdut o gramada de bani cu "draguta" de bella (cica pariu sigur).

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase