SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ

Debut superb la Europeanul de handbal! Rusia a învins Franța după un meci excelent al echipei lui Trefilov

FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2018 08:22

Campioana olimpică Rusia a trecut de campioana mondială Franța, 26-23, după un meci excelent calitativ, în meciul de debut de la Campionatul European de handbal. Echipa lui Evgheni Trefilov îşi anunţă intenţia de a câştiga primul titlu continental.

  • Europeanul de Handbal se desfășoară în Franța, în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2018, transmis de TVR.

La mai puţin de o săptămână după ce a pierdut la Bucureşti, la "Trofeul Carpaţi" în faţa echipei secunde a României, 24-25, Rusia a câştigat meciul de deschidere de la Euro 2018.

Cele patru jucătoare pe care antrenorul Evgheni Trefilov nu le-a adus în România (Viahireva, Dmitrieva, Kuzneţova şi Petrova) au făcut în mare măsură diferenţa joi seara, în disputa de la Nancy.

Campioana mondială Franța a fost de puţine ori la conducerea ostilităţilor, trebuind să alerge mai mereu în spatele rusoaicelor.

Olivier Krumbholz, selecționerul franțuzoaicelor, a avut în teren 13 din cele 16 jucătoare cu care, anul trecut, în Germania, cucerea al doilea titlu din istoria Franţei.

Nu a fost de ajuns. Rusia a arătat un joc mult mai consistent, cu o apărare fenomenală în care au strălucit Makeeva şi Dmitrieva.

MVP-ul partidei a fost însă frumoasa Daria Samokina, extrema stânga din formaţia rusă, care a fost şi golgeterul partidei, cu 7 goluri marcate.

În grupa B, se mai joacă azi Muntenegru-Slovenia (ora 22:00).

Tot azi, dar în grupa A, au loc partidele, Serbia-Polonia (ora 19:00) şi Danemarca-Suedia (22:00).

PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI LA EURO 2018

  • 1 decembrie, ora 19:00 România-Cehia
  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 22:00 România-Norvegia
    Toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR

Vezi și: Cifrele impresionante ale Cristinei Neagu la Europene » O poate depăși pe Mika Brădeanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  30 Noiembrie 2018, 20:25
Postat de onduku pe 30 Noiembrie 2018, 16:56

Asta chiar crede ca aceasta echipa modesta a Frantei are ceva in comun cu cea de la Mondial, care oricum nu a fost senzationala ci doar a profitat de anumite lucruri. Dar chiar si asa, la nationale handbalul nu e la fel de bun ca la club. Jucatoarele din Frana nu joaca la echipa de podium in Liga Campionilor. Si cu asta am spus tot.

Eu nu sunt deloc de-acord, ca lot individual (si am spus-o de cativa ani) Franta are cel mai valoros lot din lume, dupa mine. Ca joc colectiv insa scartaie si iti dau dreptate la partea in care spui ca n-au fost extraordinare nici la Mondial. Eu cred ca ar trebui sa schimbe selectionerul, dar ca individualitati au jucatoare de top pe toate posturile, chiar si dubluri destule. Cum sa spui ca nu joaca la echipe de top in Liga Campionilor, nici nu conteaza, jucataore ca Dembele (care a jucat la cel mai inalt nivel posibil), Pineau (care insa nu mai e ce-a fost), Lacrabere (care nu stiu de ce n-a jucat niciodata mai sus, e o jucatoare senzationala) si asa mai departe. De poarta nici nu mai vorbim, mai e Nze Minko, care mi se pare de uriasa perspectiva, are un fizic senzational. Efectiv mi se par echipa cea mai completa, fara goluri pe niciun post, insa nu merg grozav ca joc colectiv.

onduku
onduku  •  30 Noiembrie 2018, 16:56
Postat de cneius pe 30 Noiembrie 2018, 16:29

De ce, ce importanta are asta pentru Romania ??? Noi sintem in "zona" cu grupele C si D iar Franta in cea cu A si B .

Asta chiar crede ca aceasta echipa modesta a Frantei are ceva in comun cu cea de la Mondial, care oricum nu a fost senzationala ci doar a profitat de anumite lucruri. Dar chiar si asa, la nationale handbalul nu e la fel de bun ca la club. Jucatoarele din Frana nu joaca la echipa de podium in Liga Campionilor. Si cu asta am spus tot.

onduku
onduku  •  30 Noiembrie 2018, 16:55
Postat de ray51 pe 30 Noiembrie 2018, 10:16

Nu-mi convine deloc aceasta victorie a Rusiei. Franta ranita este mult mai periculoasa decat una care mananca doar caviar si caimac.

Alte aberatii romanesti! Pai ba, tu nu prea cunosti handbal! 2 lucruri sunt impotriva rationamentului tau pe care il expui peste tot: 1. Franta nu are lot de aur, iar Niombla este mult sub nivelul de la CSM 2. Aici e EURO, daca Franta mai pierde un meci cel mai probabil cu greu ar mai putea ajunge in semifinale. Aici nu sunt Mondialele unde iti permiti pasi gresiti si frantuzoaicele astea oricum nu sunt de aur. La Mondial au avut bulan.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează