SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - ITXAKO 22-25

Declaraţii dure ale lui Radu Voina: "Anja trebuia lăsată să-şi rupă gîtul pînă la capăt!"

Anja Andersen Foto: Raed Krishan
Anja Andersen Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 18:19

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, a declarat că a refuzat oferta de a prelua conducerea tehnica a formaţiei Oltchim, primită după demiterea danezei Anja Andersen.

"Am avut o discuţie lungă dimineaţă şi încă una după prînz, cu conducerea de la Oltchim, destul de protocolară, chiar cu rugăminţi. Acum, dintr-odată sînt rugat, sînt bun şi frumos! Nu cred că este momentul de aşa ceva, am refuzat oferta. Situaţia este foarte grea pentru echipa, dar după ce se termină meciurile din Liga Campionilor, pot merge să antrenez, de trei ori pe săptămînă, în interes naţional, doar acolo sînt majoritatea jucătoarelor din echipa naţională. Trebuie să-şi ducă crucea fiecare, inclusiv jucătoarele, care erau mulţumite cu două antrenamente pe săptămînă", a spus Voina.

Tehnicianul a afirmat că Anja Andersen ar fi trebuit lăsată să îşi ducă pînă la sfîrşit mandatul la Oltchim. "Nu vreau să comentez despre Anja Andersen, dar acum ea poate spune că înfrîngerea cu Itxako a însemnat pregătirea ultimelor două meciuri din grupă, pentru victorii, cu Buducnost şi Krim. Cine o poate contrazice? Vorba aia, trebuia lăsată să-şi rupă gîtul pînă la capăt, dacă tot s-a ajuns aici. Cine ar accepta acum să preia echipa?", a adăugat selecţionerul.

Radu Voina a părăsit Oltchim în vara anului trecut, după ce aflase încă din primăvară că i se caută înlocuitor pe banca tehnică. Voina a jucat finala Ligii Campionilor, după care a continuat doar cu echipa naţională, cu care a obţinut în luna decembrie 2010 medalia de bronz la CE din Danemarca şi Norvegia.

Potrivit presei daneze de luni, care îl citează pe managerul Anjei Andersen, daneza a fost concediată la 32 de zile de la instalarea pe banca Oltchimului.

Sursa: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
geowin
geowin  •  11 Martie 2011, 13:05

Voina ce vei face tu pot face 20 de antrenori romani . ati uitatat cu cat au batut spaniolele in urma cu 2 saptamani, pe muntenegrence , tu de ce nu ai luat-o pe Vizitiu la Mondiale, de ce ai suprasolicitat-o pe Neagu si in atac si in aparare, cu marcaj strict la Bojana,(nu putea face altcineva marcajul) ai avut noroc cu carul cu Tolnai si cu Neagu ,in primul rand, restul ai fost un mare zero (eziti sa faci schimbari cand trebuie,timeautri la fel) si acum ai tupeu sa zici ceva de Anja , sa vedem ce ve-ti face in continuare tu si ea ca antrenori.

teo2605
teo2605  •  08 Martie 2011, 15:19

Poate acum ne va ajuta Dumnezeu... Noi ca popor creştin nu putem avea lângă noi pe o persoană ca Anja. Probabil că nu suntem civilizaţi.

jumega
jumega  •  08 Martie 2011, 11:23

cand cineva iti spune ca la varf nu poti sa sjungi decat jucand ca la varf si ca el asta vrea sa faca il acuzi ca e nebun si-i dai papucii!!! ramanem la handbalul invechit bazat pe sase momai tintuite pe un post si care numai aia stiu sa faca si gata! si asta nu numai in handbal este valabil, ci in tot sportul romanesc unde profesionalismul antrenorilor se rezuma in cele mai multe cazut sa le dea o minge sa o bata tot antrenamentul si gata. cine e inzestrat de natura ajunge ceva, cine nu.....pierde timpul degeaba! daca ne uitam la sportivii de ma noi si la cei din alte parti, ai nostrii sunt usor de recunoscut, nici nu stiu sa alerge corect si ii vrem mari performeri!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close