SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE

19 ore pe drum! Deplasare de coșmar pentru România în Feroe » „Tricolorele” au dormit în aeroport. Cristina Neagu, pe grupul de WhatsApp: „Și când e zborul?”

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2022 14:47 / Actualizat marti, 19 aprilie 2022 15:06

Echipa națională de handbal feminin a avut parte de o deplasare cu peripeții în Feroe, acolo unde a ajuns după 19 ore petrecute pe drum.

  • 20 aprilie: Insulele Feroe-România (21:00, Prima Sport 2)
  • 24 aprilie: România-Austria (18:00, TVR 1)

Cristina Neagu și colegele sale nu vor uita niciodată deplasarea în Insulele Feroe, pentru partida de miercuri din preliminariile CE 2022. Plecate luni, la ora 10:00, de la hotelul Novotel din București, au ajuns la hotelul Foroyar din Torshavn, capitala statului feroez, marți la ora 5:00 dimineața!

Călătoria s-a transformat rapid într-un coșmar rece, în nordul Europei, cu jucătoarele Românei dormind pe canapelele aeroportului din Copenhaga până să ajungă în Feroe.

Blestemul cursei charter pentru naționala de handbal feminin

Deși Federația avea în conturi peste 850.000 de euro la începutul anului, nu a închiriat un avion charter în vederea deplasării în Insulele Feroe, unde România va juca miercuri penultima partidă din preliminariile CE 2022, iar Neagu și colegele sale au ajuns în 19 ore de la București la Torshavn. 

Lotul național a plecat luni dimineața la ora 10:00 de la hotelul Novotel / București. La ora 12:35 s-a zburat spre Copenhaga, unde s-a ajuns la ora 15:00. Din cauza vântului foarte puternic care bătea în zona aeroportului din Sorvagur/Feroe, cursa RC 459, pe ruta Copenhaga-Sorvagur, care trebuia să ducă lotul național în arhipelagul feroez, a fost amânată de mai multe ori.

În acest timp, handbalistele României își căutau un loc cât mai confortabil prin aeroportul danez și încercau să afle la ce oră se pleacă spre Feroe (foto dedesubt / captură de pe grupul de WhatsApp). 

19 ore pe drum! Deplasare de coșmar pentru România în Feroe » „Tricolorele” au dormit în aeroport. Cristina Neagu, pe grupul de WhatsApp: „Și când e zborul?”
Conversație de pe grupul de WhatsApp al naționalei de handbal feminin în timpul așteptării pe aeroportul din Copenhaga

Victoria e obligatorie pentru România

România este obligată să câștige meciul de miercuri cu Insulele Feroe, pentru a-și păstra șansele de calificare la CE 2022. Formatia probabilă a României: Dumanska, Dincă, Neagu, Buceshi, Laslo, Seraficeanu, Pintea.

Citește și alte știri din handbal: 

Banii FRH la vedere » Raport financiar: ce cheltuieli a făcut federația în 2021 + La ce sumă se ridică datoriile

Se încinge lupta! Clasamentul din Liga Florilor, cu 5 etape înainte de final

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
unurt1
unurt1  •  19 Aprilie 2022, 16:29

Pai daca problema a fost vantul de la Insulele Feroe, atunci nu puteau decola nici din Romania cu charterul, asa ca ar fi dormit in aeroportul din Otopeni, deci acelasi lucru. Charterul este tot un avion, ar fi avut aceleasi probleme, nu este o teleportare.

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Aprilie 2022, 15:41

Dedu ar avea nevoie de un charter doar pentru el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează