SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA NAȚIONALĂ / CSM RM. VÂLCEA-SCM CRAIOVA

Derby de Oltenia cu scântei! Cartonașe roșii și mulți nervi la Rm. Vâlcea! CSM a bătut SCM Craiova, 27-23

FOTO: Marius Ionescu +4   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2018 19:39

Când oltenii se întâlnesc între ei, ies mereu scântei! Așa s-a întâmplat și în derbyul handbalului feminin între CSM Rm. Vâlcea și SCM Craiova!

Învinse de două ori în sezonul trecut, vâlcencele și-au dorit cu orice preț să-și ia revanșa! Au început excelent partida și au dus diferanța pe tabelă la 4 lungimi!
Craiova venea după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor și se vedea încă acest lucru! Apărarea Craiovei, cea care a impresionat în Europa sezonul trecut, a început însă să-și facă treaba și de la 6-10, Craiova a egalat!

Pe finalul reprizei însă, combinațiile vâlcencelor, în mare viteză, le-au surprins din nou pe oaspete, și spre bucuria celor aproape 2.000 de fani, favoritele au intrat la cabină în avantaj: 12-10.

A scos echipa de pe teren!

La reluare, lucrurile au degenerat în minutul 33! Trifunovici a lovit-o cu cotul pe Marta Lopez, iar cei doi arbitri, constănțenii Georgescu și Moldoveanu i-au arătat cartonașul roșu!

Antrenorul Bogdan Burcea a protestat, a ripostat vehement și a făcut semn fetelor să iasă de pe teren. Acestea s-au conformat imediat numai că, după ce au revenit, după aproximativ 5 minute, tehnicianul Craiovei a văzut cartonașul roșu și pe cel albastru, semn că va fi chemat la Comisia de Disciplină!

Burcea și-a continuat showul, a fost trimis de observatorul Ioan Șerbu pe partea opusă băncilor de rezerve, iar craioveanul a mers direct spre galeria vâlceană!
Nu a fost lăsat de stewarzi și în cele din urmă a ajuns în mijlocul suporterilor veniți de la Craiova!

Joc fenomenal al extremelor

Când handbalul s-a reluat, în sfârșit, Craiova a început meciul cu trei jucătoare mai puțin pe teren. A avut însă o tresărire de echipă mare, reușind să revină de la 12-14 la 16-14!

Momentul de derută pentru Vâlcea a trecut însă repede și în joc au reintrat piesele de bază. Extremele Ana Maria Popa, dar mai ales Marta Lopez, au fructificat fiecare atac, dar o contribuție însemnată au avut-o în ofensivă Irina Glibko și Alicia Fraga, iar în defensivă portarul Iulia Dumanska.

Vâlcea a jucat tot mai exact, a revenit în avantaj și a câștigat lejer cu 27-23, un meci care s-a ridicat la nivel european.

Vâlcea a bifat al treilea succes consecutiv în acest sezon, și e lider în Liga Națională, cu maximum de puncte, motiv pentru suporteri că fenomenul Oltchim, de altă dată, va reveni pe marginea Oltului. 

CSM Rm. Vâlcea 27
Marta Lopez 9, Ana Maria Popa 6, Alicia Fraga 4, Irina Glibko 3, Samara da Silva 2, Gavrilă 1, Cristina Florică 1, Maria Petrovici 1. Antrenor: Florentin Pera
SCM Craiova 23
Elena Gjorgjevska 6, Cristina Zamfir 5, Jelena Serici 4, Zorica Nikolici 2, Timea Tătar 2, Maria Rădoi 2, Anamaria Țicu 1, Jelena Trifunovici 1. Antrenor: Bogdan Burcea

Accidentare grea pentru Tătar!

Pe lângă înfrângere, Craiova a pierdut-o în meciul de la Vâlcea și pe pivotul Timea Tătar. În minutul 56, macedoneanca Elena Gjorgijevska s-a înălțat să arunce la poartă, a fost trasă în săritură de Glibko, dar în căzătură a căzut cu brațul pe umărul stâng al pivotului craiovean. O accidentare ce a părut destul de serioasă, Timea fiind scoasă cu ajutorul coechipierelor de pe teren! 

7-4 a fost raportul eliminărilor de 2 minute în favoarea craiovencelor. Oltencele au suferit însă două cartonașe roșii, Trifunovici și antrenorul Bogdan Burcea

16 goluria marcat cu extremele în meciul de aseară CSM Rm. Vâlcea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
firaldo
firaldo  •  16 Septembrie 2018, 14:45
Postat de cluj_cluj pe 14 Septembrie 2018, 07:30

Daca poti scrie asa ceva te banuiesc a nu fi chiar obiectiv. A fost un arbitraj ok, inclusiv cele 2 rosi: o lovitura intentionata data la nervi si o iesire absolut penibila a lui burcea.

Iti doresc sa ai parte de astfel de arbitraje la absolut toate meciurile CFR-ului de acum inainte,la fel de echilibrate.Sa spui ca jucatoarele de la Craiova nu s-au stapanit este incredibil,nu uita Craiova a castigat EHF si a facut fata unul stres si presiuni incredibile,imi vine greu sa cred ca un antrenor cu experienta lui Burcea a decis el asa de *** sa scoata echipa de pe teren?Arbitrajul a fost mizerabil,i-au mirosit pe astia de la Valcea ca au ceva bani si s-au dus slugile la ei...poate poate sunt aia recunoscatori si le dau si lor ceva.Vezi tu boss,in Europa nu merge cu astfel de arbitraje,vezi cazul Dudelange,in Romania i pacalesti pe fomisti dar in Europa esti zero daca nu joci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kkkotto07
kkkotto07  •  14 Septembrie 2018, 19:54
Postat de cluj_cluj pe 14 Septembrie 2018, 07:30

Daca poti scrie asa ceva te banuiesc a nu fi chiar obiectiv. A fost un arbitraj ok, inclusiv cele 2 rosi: o lovitura intentionata data la nervi si o iesire absolut penibila a lui burcea.

Arbitraj ok o duda, a fost jaf

razvyyc
razvyyc  •  14 Septembrie 2018, 17:53

Nu pot sa nu remarc faptul ca Ionescu + Ursescu merg pe urma firimiturilor lasate de Berbecaru. Asa a fost si pe vremuri, doar ca cei doi mancau firimiturile direct din palma lui Gavrilescu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează