SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Derby de Oltenia » SCM Rm. Vâlcea, liderul Ligii Naționale, are cea mai grea deplasare din 2019

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 09:44

Liderul SCM Rm. Vâlcea merge pe terenul deținătoarei Cupei EHF, SCM Craiova. Partida se joacă în această seară, de la ora 17:30, în direct pe TVR 1. 

Partida tur, de la Rm. Vâlcea, în etapa a doua a Ligii Florilor, a iscat un imens scandal. Atunci, în minutul 33, Jelena Trifunovici a văzut direct cartonașul roșu pentru lovirea unei adversare. Antrenorul Bogdan Burcea a protestat și el și a fost trimis în tribune. În final, gazdele au câștigat 27-23, dar imediat după meci, Craiova a jurat răzbunare.

După 14 victorii consecutive, SCM Rm. Vâlcea e pe primul loc în clasament, cu 42 de puncte, în timp ce Craiova e pe locul 8, cu 18 puncte. Deținătoarea Cupei EHF a plătit tribut accidentărilor grave din lot și subțirimii băncii de rezerve. A ieșit acum și din cupele europene și speră să revină în campionat, mai ales că până la locul 3 nu sunt decât 7 puncte. 

„Sper din tot sufletul să fim noi cele care vor sparge gheața și să luăm punctele echipei din Vâlcea. Echipa noastră este în creștere, relațiile de joc s-au legat mai mult. La Vâlcea a fost un meci destul de dur. Am încredere că luăm aceste puncte și le vom arăta tuturor că putem avea un joc mai bun ca până acum”, a declarat Andreea Ianăși. 

„Mergem să câștigăm!”

Vâlcencele sunt și ele extrem de motivate. Simt că titlul de campioane ar putea ajunge la ele. Nu au voie însă la pași greșiți. „Ne așteaptă un meci greu. Craiova e o echipă puternică, dar sper să ne continuăm parcursul nostru, de până acum. Avem puterea să câștigăm”, spune și Raluca Băcăoanu.

Din ultimele 6 confruntări, Craiova a câștigat 4. Vâlcencele au învins însă acum două sezoane la Craiova, 26-24. „Va fi un derby, cu siguranță. Nu ne va fi ușor, dar sper să mai adăugăm o victorie în campionat. Am încredere în fete, le simt foarte montate și motivate”, a declarat și antrenorul Florentin Pera.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close