SPORTURI  »  HANDBAL  »  PERFORMANȚĂ

Detalii din culisele naționalei de handbal masculin despre Xavi Pascual: ”Te și încurajează, dar nu l-ați văzut nervos!”

Marius Mocanu a fost unul dintre cei mai buni
Marius Mocanu a fost unul dintre cei mai buni "tricolori" în meciul cu Polonia // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2016 00:00

Marius Mocanu, pivotul României, a dezvăluit câteva lucruri din culisele naționalei în meciurile cu Belarus și Polonia.

Marius Mocanu a marcat de 5 ori cu Polonia și a avut procentaj de sută la sută. Dinamovistul a trăit cea mai frumoasă perioadă din handbal la echipa națională săptămâna trecută. Explică și de ce.

- Marius, cum s-a produs această schimbare rapidă în echipa națională?
- Toată lumea mă întreabă asta! Cea mai importantă piesă a fost Xavi Pascual. A venit cu foarte multe chestii și a reușit să scoată din noi totul, ne-a făcut să ne arătăm calitățile. Sunt multe de spus, ce am trăit într-o săptămână e greu de exprimat așa, în câteva cuvinte!

- Cum e Xavi Pascual?
- Omul este dedicat complet handbalului, superprofesionst. Din momentul în care a început să lucreze cu noi a pregătit orice lucru până la cel mai mic detaliu. Am avut două meciuri, le-a pregătit total diferit! În trei zile am schimbat totul total!

- În ce sens?
- Păi, nu ați văzut? Primul meci l-am început într-o formulă, al doilea cu alta! La meciul de la Minsk ne-a spus care sunt jucătorii Belarusului pe care trebuie să-i anihilăm, asupra cărora să nu ne axăm. La Polonia, de exemplu, trebuia să-l lăsăm pe Bielecki să arunce la poartă, iar pe Lijewski, interul dreapta, să-l marcăm cât mai strâns, mai strict. Pivotul Szyprzak, îl cunoștea, joacă la Barcelona, ne-a spus să avem mare grijă să nu se demarce prin spatele nostru și, de asemenea, că e înalt și îl angajează pe sus ușor.

- A instaurat și reguli noi? Ce aveți voie și ce nu?
- La chestiile astea e deschis. Nu avem restricții!

- Toată lumea coboară la masă la ora fixată sau când vrea fiecare?
- Dacă întârziem un minut dăm o bere la fiecare. E o chestie de bun simț! El a schimbat altceva. Ne-a făcut să fim mult mai atenți, mai încrezători, mai altruiști, să jucăm la capacitate maximă. Știe să spună și bravo, dar și te ceartă. A făcut niște scene pe acolo, e foarte exigent, e un perfecționist! Cel mai greu lucru a fost să ne țină cu picioarele pe pământ după victoria cu Belarus.

- Polonezii au părut o echipă oarecare.
- Ne-a spus înainte de meci. «Ascultați ce vă spun eu și dacă faceți asta, vor avea mari probleme în România! Toată tensiunea e la ei, noi nu avem nimic de pierdut». Dacă mă uit la cursul meciului, exact ce ne-a spus s-a întâmplat. Polonezii au avut mari probleme, au intrat în pasiv în superioritate numerică. Rar ni se întâmpla nouă asta!

- Cum de toată lumea joacă acum? Nu mai sunt rezerve și titulari.
- Asta e filozofia lui. Ne-a zis că pentru el echipa e cea mai importantă. "Nu contează că Mocanu îmi dă trei goluri și-l scot afară! Să nu fii supărat, că eu gândesc în perspectiva meciului, să fii proaspăt pentru final". De asta au jucat toți! "Am nevoie de fiecare să fie 100 la sută conectat, ca în momentul în care intră pentru o secundă, un minut, o repriză, să te simtă că tremuri să vrei să intri pe teren".

"Ni s-au umezit ochii!"

- Am auzit că a avut un discurs motivațional ținut în Română înainte de meci!
- S-a auzit și asta? Când credeam că nu mai poate să zică nimic, după niște discursuri motivaționale senzaționale, are câteva tari de se ridică pielea pe tine, vine în vestiar înainte de meciul cu Polonia și ține un discurs de 15 propoziții în română. Vă spun sincer că multora dintre noi li s-au umezit ochii.

"Nu suntem ceea ce credeam că suntem sau cum ne simțeam până acum, niște handbaliști medii, blazați, neîncrezători. Suntem mult mai valoroși decât speram! Asta ne-a insuflat Pasqi"
Marius Mocanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Noiembrie 2016, 11:06

Entuziasmant. Tot. Si atitudinea unui spaniol fata de noi si daruirea voastra si publicul clujean. Bravo baieti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează